Velencei karnevál

2017. január 3.

A VOLÁNBUSZ 2017 februárjában „Velencei Karnevál”  elnevezésű járatot indít.

A múlt szokásaihoz hűen,  a karnevált egy hatalmas bállal nyitják meg,  amit a város különböző terein tartott, számtalan apróbb helyi mulatság, játék, színi előadás és koncert követ.

Ilyenkor Velence szűk utcáin  csak úgy zajlik az élet, szebbnél szebb maskarába öltözött és díszesen ragyogó maszkokat viselő karneválozó lepi el a várost. 

Miért érdemes a VOLÁNBUSZ „Velencei Karnevál” járatát választani?

 • Nincs kötelező foglalási díj.
 • Nincs kötelező balesetbiztosítás, a jegyár az autóbuszos utazás időtartamára tartalmazza a baleset -, és poggyászbiztosítást.
 • A „Velencei Karnevál” járatokra szóló, online vásárolt menetjegyét nem szükséges kinyomtatnia, megfelelő, ha az autóbusz-vezetőnek mobil eszközön (pl. mobiltelefon, tablet) bemutatja azt, aki a jegyen levő QR kódot olvassa le egy speciális applikáció segítségével.
 • Autóbuszjárataink egészen Velencéig szállítják Önt, ahol a Tronchetto parkolóba érkeznek.  Onnan a belváros többféle módon is könnyen megközelíthető:
  • People Mover, elektromos vasúttal: Az autóbuszok a People Mover elektromos vasút Tronchetto végállomása mellé érkeznek és onnan is indulnak vissza. A  People Mover-rel 1,5 euróért a Piazzale Roma-ig lehet utazni.
  • Vaporetto-val: A Tronchetto megállótól egy  percre Vaporettók várják, hogy elszállítsák a városba látogató utasokat kb.  5 euróért egészen a farsangi forgatag középpontjába, a Szent Márk térig is eljuthatnak.
  • Gyalog: Azok, akik szeretik saját tempójukban felfedezni a várost vagy nem szeretnének az utazásra további összeget költeni, bátran útnak indulhatnak, hiszen az autóbusz végállomásától Velence központja körülbelül 30 perces séta távra található.

A retúr menetjegy ára: 14.990 Ft

Minden Kedves Utasunknak, aki rendelkezik a vásárlás, vagy az utazás időpontjában érvényes, a VOLÁNBUSZ Zrt. által, saját részre kiállított belföldi buszbérlettel, a menetjegy árából 15% kedvezményt adunk. A "Velencei Karnevál" járatokra menetjegyet ezzel a kedvezménnyel csak a Nemzetközi jegypénztárban lehet megvásárolni, a bérlet egyidejű bemutatása mellett.  

Velencei Karnevál járat indulások 2017-ben:

 • 1. járat

Oda út: Budapest, Népliget autóbusz- pályaudvarról február 17-én 22:00-kor.
Érkezés: Velence, Tronchetto stazione, People Mover megállóba,február 18-án, reggel 8:00 óra körül.

Visszaút: Velence, Tronchetto stazione, People Mover megállóból február 18-án 21:40 kor.
Érkezés: Budapest Népliget autóbusz-pályaudvarra február 19-én, a kora reggeli órákban.

 • 2. járat

Oda út: Budapest, Népliget autóbusz-pályaudvarról február 24-én 22:00-kor.
Érkezés: Velence, Tronchetto stazione, People Mover megállóba, február 25-én, reggel 8:00 óra körül.

Visszaút: Velence, Tronchetto stazione, People Mover megállóból, február 25-én 21:40-kor.
Érkezés: Budapest Népliget autóbusz-pályaudvarra február 26-án, a kora reggeli órákban.

Online vásárlásnál kérjük, válassza a "Velencei Karnevál" megállóhelyet annak érdekében, hogy a rendszer a fenti járatokat jelenítse meg. 

A fent felsorolt indulási dátumok mellett egyéb időpontokban is van lehetőség Velencébe  utazni.
A VOLÁNBUSZ Zrt. Budapest - Firenze vonalán ebben az időszakban is közlekedtet menetrend szerinti járatokat, melyekről bővebb információt itt olvashatnak. A firenzei járatokon eltérő viteldíjak érvényesek.

A „Velence Karnevál” járatokra érvényes menetjegyek nem válthatók vissza, nem módosíthatók, és más kedvezménnyel nem vonhatók össze, ezenkívül a Törzsutas programba sem számítanak bele.

Vásárolja meg menetjegyét honlapunkon online, a Nemzetközi pénztárban, vagy partner utazási irodáink valamelyikében, utazzon kényelmesen a VOLÁNBUSZ „Velencei Karnevál” járatával  és fedezze fel Velence farsangi forgatagát!