Navigáció átugrása

Volvo 7700A

VOLVO

  • menetkész önsúly: 16793 kg
  • csomagtér: -
  • férőhely: 52+1+94
  • Motor típusok: >VOLVO D9B360 E4 (265 kW)
  • légkondicionáló: SÜTRAK AC136
  • utasülések típusa: STER 6MZ
  • Jelleg: 18 m-es csuklós helyközi
  • egyéb: ABS/ASR/EBS, tárcsafék, automatikus váltó, tempomat

A 2006-ban lefolytatott közbeszerzési eljárás eredményeként a VOLÁNBUSZ Zrt. 2007. június 2-ától 20 db új csuklós VOLVO típusú autóbuszt helyezett forgalomba a pilisi térségben.

A légkondicionált, alacsonypadlós járművek 2007. június 2-ától a pilisi térségben közlekednek, Árpád-híd autóbusz-állomástól indulnak a 10-es illetve 11-es főúton Pilisvörösvár - Dorog –Esztergom, Üröm – Pilisborosjenő és Szentendre – Visegrád – Esztergom vonalakon, kiszolgálva a napi közel 5000 fős utasforgalmat.

Az új csuklós, VOLVO autóbuszokat Lengyelországban, Wroclaw városában gyártják. Alacsonypadlós kialakításúak, a második utasajtónál kihajtható rámpa biztosítja a kerekesszékkel vagy babakocsival érkezők biztonságos fel- és leszállását, valamint az itt kialakított peronon a rögzítésüket.

Az utasok részére 52 db párnázott, a járóköz oldalán felhajtható kartámasszal, külön fejtámlával rendelkező ülőhely és 94 állóhely áll rendelkezésre.  Az autóbusz komfortját növeli az automatikus vezérlésű klímaberendezés, a színezett oldalablakok és a függönyök.

Az utastájékoztatást szolgálja a külső elektronikus útvonalkijelző.

A 266 kW-os (360 LE) VOLVO motor AdBlue adalék segítségével az EURO-4 károsanyag kibocsátási normának felel meg. Minden futómű tárcsafékkel szerelt, a fékrendszerhez tartozik még az ABS/ASR (blokkolásgátló és kipörgésgátló), az EBS (intelligens szabályozású elektronikusan vezérelt fékrendszer), valamint az ECAS (intelligens szintmagasság szabályozás). A tartós lassítóféket (retarder) a hatfokozatú automatikus működésű ZF nyomatékváltó tartalmazza. A gépkocsivezető vezetési kényelmét szolgálja a Tempomat, a visszagurulást gátló fék, a megállófék. A műszerfal intelligens kijelzőt (display) tartalmaz, amely sokféle információt biztosít a gépkocsivezető részére a jármű pillanatnyi üzemmódjáról és az esetleges hibákról is. Érdekesség az állítható kormánnyal együtt mozgó kezelőpult.