Navigáció átugrása

Hallássérültek részére

Speciális technológiai újítással teszi kényelmesebbé és biztonságosabbá az utazást a VOLÁNBUSZ Zrt. a hallókészülékkel rendelkező utasai számára.

Az ún. hangfrekvenciás indukciós hurok-rendszert Budapest legnagyobb forgalmú autóbusz-pályaudvarain (Népliget, Stadion, Etele tér), valamint Érden építettük ki 2013. augusztus 24-én, hogy akadály-mentesebbé és  egyszerűbbé tegyük a hallókészülékkel rendelkezők utazásait.

Speciális helyzetű, hallókészülékkel rendelkező utasaink számára a tájékoztatás és a kommunikáció megkönnyítése érdekében társaságunk technológiai újítást vezetett be. A legnagyobb forgalmú autóbusz-pályaudvarainkon kiépített informatikai rendszer a hallókészülékkel rendelkezők utazását egyszerűbbé és kényelmesebbé teszi . Az ún. hangfrekvenciás indukciós hurok-rendszerek (AFILS) felerősített hangot sugároznak rádiófrekvencián keresztül a hallókészülékek számára, melynek segítségével az autóbusz-állomások hangosbemondón keresztüli tájékoztatói, valamint a pénztári mikrofonok jobban hallhatóak lesznek. A legtöbb hallókészülék rendelkezik „T” vagy „MT” programválasztóval, melyek lehetővé teszik számukra az indukciós hurok-rendszer által létrehozott elektromágneses jelek felfogását. A hallókészülék a jeleket a felhasználó által beállított erősségű hangokká alakítja át, így lehetővé téve számukra az akadálymentes kommunikációt.

Köszönjük, hogy velünk utazik.