Navigáció átugrása

A képen egy autóbusz látható.

Utazási kedvezmények a Volánbusznál az Európai Mobilitási Héten és az Autómentes Napon

A Volánbusz – a helyközi közszolgáltatás megrendelőjével, a Technológiai és Ipari Minisztériummal, illetve egyes, helyi személyszállítási szolgáltatást megrendelő önkormányzatokkal együttműködve – ez évben is utazási kedvezményekkel csatlakozik a környezetbarát és fenntartható közlekedés népszerűsítését célzó Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap eseményeihez. Az Autómentes Napon, szeptember 22-én a Volánbusz helyközi járatain bármely helyközi közlekedési szolgáltató (Volánbusz, MÁV-START, GYSEV, MÁV-HÉV), aznapra szóló helyközi érvényes díjtermékeivel (jeggyel/bérlettel) bármilyen viszonylaton korlátlan számban lehet utazni. Egyes települések helyi közlekedésében pedig díjmentesen vehetők igénybe a helyi autóbuszjáratok.

2022. szeptember 22-én, az Autómentes Napon, bármely helyközi közlekedési szolgáltató (Volánbusz, MÁV-START, GYSEV, MÁV-HÉV) járataira a rendezvény napján (is) érvényes vagy érvényesített, helyközi vagy zónás (pl. tram-train, Budapest-környéki helyközi) díjtermék a rajta feltüntetett viszonylati érvényességre vonatkozó adattartalomtól függetlenül bármely helyközi járat bármely helyközi viszonylatán korlátlan számú utazásra érvényes. Az utazási kedvezmény a mobil alkalmazásokban megváltott (övezetes) helyközi menetjegyekre és bérletekre is vonatkozik. Feláras besorolású járat igénybevétele esetén a távolsági kiegészítő jegyet minden utazás alkalmával meg kell váltani.
 
Egyes – helyi közszolgáltatást megrendelő – települések önkormányzatainak elrendelései alapján az Európai Mobilitási Héten vagy az Autómentes Napon a helyi autóbusz-közlekedés díjmentesen vehető igénybe. Ajkán és Csongrádon szeptember 16-tól szeptember 22-ig, Bonyhádon, Dunaújvárosban, Tatán és Sopronban pedig szeptember 22-én minden utas díjmentesen utazhat a Volánbusz helyi díjszabással igénybe vehető járatain. Szegeden szeptember 16. és 22. között egy érvényes forgalmi engedély két felnőtt és három gyermek (max. 18 éves korig) számára biztosítja a díjmentes utazást. A kedvezményt a forgalmi engedélyben feltüntetett tulajdonos vagy üzembentartó személyen kívüli más személy is igénybe veheti.

A díjmentes utazás érvényes a vasúti járatokra is: szeptember 22-én korlátlan számban bármilyen viszonylatban utazhatnak 2. kocsiosztályon és a Tram-Train-járatokon is a MÁV-START, a GYSEV, a Volánbusz és a MÁV-HÉV járataira aznap érvényes jeggyel vagy bérlettel, ideértve a Tram-Trainre érvényes zónás menetjegyeket is. Ezekkel a vasúti jegyekkel és bérletekkel a MÁV-HÉV, a GYSEV és a Volánbusz járatai is korlátlan számban vehetők igénybe.
Részletek a vasúti utazási kedvezményekről a MÁV oldalán.


Európai Mobilitási Hét


  • A Mobilitási Héten az érdeklődőket várjuk Győrben, ahol éjszakai Bagolybusz, nosztalgiajárat, Volán-relikviák vására és telephelylátogatás színesíti az eseménysorozatot a városban. Részletek itt.
  • Az Autómentes Napon számos település helyi járatai díjmentesen vehetők igénybe. További információk itt.