Navigáció átugrása

Együttműködési megállapodás született a VOLÁNBUSZ Zrt. és a MAHART Passnave Személyhajózási Kft. között

2014. július 16.

Hajóval oda, busszal vissza – külföldre és belföldön

Együttműködési megállapodás született a VOLÁNBUSZ Zrt. és a MAHART Passnave Személyhajózási Kft. között

2014. július 16-án a Mahart PassNave Kft. és a VOLÁNBUSZ Zrt. stratégiai együttműködési szerződésének ünnepélyes aláírására került sor Hegmanné Nemes Sára vagyonpolitikáért felelős államtitkár, dr. Dévényi Gergely VOLÁNBUSZ Zrt. vezérigazgató és Spányik Gábor, Mahart PassNave Kft. ügyvezető Igazgató részvételével, valamint átadták a felújított Dömös sétahajót.

 
Az idei év szezonális időszakáA képen az együttműködési aláírás látható.ra vonatkozóan stratégiai jelentőségű együttműködési megállapodást kötött a két utaztatással foglalkozó vállalat. A 2014. június 3. és 2014. szeptember 28. közötti időszakra kiterjedő, a felek kölcsönösen előnyös egyezménye szerint az utasok kombinált menetjegyekkel, kedvezményes áron vehetik igénybe a közlekedési vállalatok szolgáltatásait. Az utazás típusától függően a menetjegyeket, illetve a kombinált menetjegyeiket megválthatják a MAHART Vigadó téri, a Nemzetközi Hajóállomás, illetve a Népligeti autóbusz-állomás pénztáraiban. További kedvezmény jár, ha az utas a MAHART jegypénztáraiban bemutatja az Eurolines-os folyó évi menetjegyét, amellyel 10% engedményt kap a belföldi séta, szárnyas- és programhajó menetjegyek áraiból.

A VOLÁNBUSZ Zrt. a MAHART PassNave Személyhajózási Kft.-vel együttműködve, a szabadidős, illetve turisztikai utazási igények minél kedvezőbb és szélesebb körű kiszolgálása érdekében Budapest-Bécs viszonylatban, valamint a Dunakanyar települései esetében  a hajójegy mellé az autóbuszjegy is megváltható. Bécs esetében mindkét társaságnál elérhető a kombinált hajó-autóbusz menetjegy, amellyel oda irányban hajóval, vissza irányban pedig autóbusszal lehet utazni. A Dunakanyar települései esetében a MAHART-nál a hajójegy mellé a buszjegy is megváltható, kényelmesebbé és rugalmasabbá téve ezzel a különböző turisztikai célú utazások tervezését. A nemzetközihez hasonlóan az utazások a belföldi célpontok esetében is oda irányban hajóval, vissza irányban pedig autóbusszal történhetnek.

További információk és menetrendek innen letölthetőek:

Dunakanyar

Bécs

Dömös kirándulóhajó

A képen az együttműködést és a megnyitást szimbolizáló szalag átvágása látható.

 
A hajó építési éve 1980, ami idei szezonkezdetre szerkezetileg és technikailag teljes körűen felújításon esett át. Így a Dömös héjazatig visszabontásra került, ezt követő szerkezeti felújítás során új burkolatot, kárpitozást, oldalfalakat, padlózatot, korszerű büfét és világítási rendszert kapott. A technikai korszerűsítés során, ülésekbe beépítésre került egy 12 csatornás monitorokkal szinkronban működő kamerás – fülhallgatós tour guide rendszer, illetve korszerű táv vezérelhető hangosítási rendszer. A hajó saját wifi rendszerrel rendelkezik, illetve okos telefonokat használó utasok részére egy saját applikáció is készül. A hajó klímatizált és akadálymentesített, az utastérben beépített 10 monitorra a tetőn elhelyezett kamera rendszer közvetít külső képet. A Dömös hajó jelenleg Margitsziget járatként funkcionál, az idei évtől a Parlament kikötővel is kiegészítve, összesen 5 állomáshelyen veszi fel a hajózni vágyó utasokat. Terv szerint 2015-től a Bálnával, illetve a budai oldalon további kikötőhelyekkel is kiegészülve egyfajta „hop on hop off” folyamatosan közlekedő városnéző járatként funkcionál majd.