Navigáció átugrása

A Volánbusz alapítványi támogatással is védi munkavállalóit

2020. április 21.

AZ EMBERÉRT Alapítvány a Volánbusz rendkívüli vagy hirtelen megváltozott élethelyzetbe került munkavállalóit segíti ezentúl azzal, hogy hozzájárul gyermekeik neveléséhez, oktatásához, valamint a család megélhetéséhez szükséges feltételek fenntartásához. A közlekedési társaság egyik jogelődje által létrehozott alapítvány a jelenlegi válságos időszakban új lendülettel folytatja munkáját: a segítségre szoruló kollégák támogatása a járványhelyzetben kiemelt jelentőségű feladat.

 

Dávid Ilona, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója a nemrég átvett Lánczy Leó-díjjal járó egymillió forintos pénzösszeget ajánlotta fel az alapítvány javára, és a kezdeményezéshez a társaság menedzsmentje is csatlakozott, így a vállalati alapítvány jelentős értékű személyes felajánlással kezdi meg új célkitűzéseinek megvalósítását.
 
Az elsődleges cél a Volánbusznál foglalkoztatott munkavállalók anyagi támogatása, amennyiben önhibájukon kívül olyan élethelyzetbe kerülnek, hogy gyermekeik neveléséhez, oktatásához vagy a család megélhetésének biztosításához külső segítségre van szükségük. A rendkívüli helyzetben különösen sérülékenyek azok, akik egyedül nevelik kiskorú gyermekeiket, házastársuk keresőképtelenné válik, vagy valamilyen okból egyedüli családfenntartóvá válnak. A Volánbusz munkatársai ilyen esetben különösen számíthatnak AZ EMBERÉRT Alapítvány támogatására. De az anyagi segítségre a veszélyhelyzet elmúltával is szükség lehet: a jótékonysági szervezet a későbbiekben is lehetőséget ad – szociális szempontokat figyelembe véve – a Volánbusz nehéz helyzetbe kerülő, valamint tartós táppénzen lévő munkavállalói, nyugdíjasai és azok családtagjai segélyezésére, anyagi gondjaik enyhítésére, szabadidős sporttevékenységük támogatására, betegségmegelőzésük elősegítésére. A közlekedési társaság munkatársai pályázat útján adhatják majd le támogatási kérelmüket.
 
A Volánbusz Magyarország harmadik legnagyobb állami tulajdonú közszolgáltatója a munkavállalók számát tekintve. Magától értetődő, hogy a társaság felelősséget vállal valamennyi munkatársáért, és elismeri erőfeszítéseiket, amelyeknek köszönhetően az egészségügyben és a gazdaság területein nélkülözhetetlen feladatokat ellátó dolgozók eljuthatnak munkahelyükre, majd onnan haza. 
Az EMBERÉRT Alapítvány közhasznú tevékenységet folytat, amelyet bárki támogathat átutalással a 10201006-50141250-es bankszámlaszámra, vagy személyi jövedelemadója 1 százalékának felajánlásával. Utóbbiról több módon is lehet rendelkezni: elektronikusan az e-SZJA webes felületen, az ÁNYK keretprogram segítségével az adóbevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve, vagy attól elkülönítve a 19EGYSZA nyomtatvány kitöltésével, az alapítvány adószámának (18892073-1-43) feltüntetésével. A papíralapú felajánlások postai úton vagy személyesen a NAV ügyfélszolgálatain nyújthatók be a személyijövedelemadó-bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kézzel kitöltve, az e-SZJA felületen kitöltött, majd kinyomtatott nyilatkozati lapon, vagy a 19EGYSZA jelű nyomtatványon, illetve annak adattartalmával megegyező nyilatkozati lapon. A rendelkezés határideje 2020. május 20.
 
A Volánbusz Zrt. és AZ EMBERÉRT Alapítvány kuratóriuma a rászoruló munkavállalók nevében nagy örömmel fogadja és hálásan köszöni a kollégák, illetve a külső támogatók felajánlásait.
 
Volánbusz Zrt.