Navigáció átugrása

Menetrendi változások a dél-budai agglomerációs közlekedés módosításával összefüggésben

2019. április 30.

2019. május 11-étől (szombattól) a Budakeszi, Budaörs, Diósd és Törökbálint települések környéki „kék” járatait érintő változásokhoz kapcsolódóan az elővárosi járatok közlekedésében is módosítások lépnek életbe az alábbiak szerint.

A 725-ös autóbusz továbbra is csúcsidőszakban és 60 percenként közlekedik, de délután Diósdon az ellenkező irányban jár, biztosítva az eljutást a település központjából a Búzavirág utca felé.

Csúcsidőszakon kívül új 727-es járat közlekedik, mely munkanapokon napközben és este a jelenlegi 13-as autóbusznál gyakrabban, 60 percenként, míg hétvégén reggeltől estig 120 percenként közlekedik a Kelenföld vasútállomás – Diósd, Sashegyi út – Diósd, Búzavirág utca útvonalon. A Nagytétény irányú eljutási lehetőségeket a 13-as, 113-as, valamint a Törökbálintról Diósdon át Budatétényig meghosszabbított 88-as járatok biztosítják.

A fenti változásokkal egyidejűleg megszűnnek a 757-es és 758-as vonalszámú járatok, valamint az Érdről 14:40-kor induló 756-os autóbusz. A Kelenföld – Budaörs – Törökbálint – Diósd – Budatétény útvonalon a 88-as járatokkal, a Kelenföld – Budaörs – Budakeszi útvonalon pedig a 188-as és 188E járatokkal utazhatnak. A két vonal járatai között az átszállás Budaörsön biztosított.

A 760-as vonalszámú járatok nem érintik az M1 Business Park elnevezésű megállóhelyet, valamint egyes járatok a Budaörsi Ipari és Technológiai Park megállóhely érintésével közlekednek.

A Budakeszit, Budaörsöt, Diósdot és Törökbálintot érintő elővárosi járatok igénybe vehetők az új, Dél-Buda Zónabérlettel is. További részletek: Jelentős fejlesztések a dél-budai agglomeráció közösségi közlekedésében