Navigáció átugrása

Nyíregyháza – menetrendi módosítások július 4-étől

2020. július 1.

Július 4-étől válzotik Nyíregyháza helyi közlekedése, melynek részeként új járat indul Sóstógyógyfürdőre, rövidülnek a menetidők, még több autóbusz közlekedik a nagyfoglalkoztatókhoz.

A legfontosabb változás, hogy elindul az új, 55-ös autóbusz, amely az 5-ös meghosszabbításaként közvetlen kapcsolatot teremt Örökösföld és Jósaváros felől Sóstógyógyfürdőre a Sóstói úton át. A Sóstói úti kórház és Sóstógyógyfürdő végállomás között a 8-as autóbusz megállóiban áll meg. Az 55-ös tesztüzemben, kizárólag pénteken, szombaton és vasárnap közlekedik kora délelőttől este tizenegy óráig, jellemzően 30-60 perces követéssel.

A hálózat többi részén kisebb menetrendi korrekciókra kerül sor az elmúlt időszak felmérései, az utazóközönség és a nagyfoglalkoztatók visszajelzései alapján.

Főbb változások:

2/2Y

Az autóbuszok egyes kisforgalmú időszakokban rövidebb menetidőkkel közlekednek.

3, 3/24

A Rozsrétről minden nap 17.10-kor közlekedő autóbusz 17.07-kor fog indulni a jobb átszállások biztosítása érdekében.

5, 5A, 55

Az 55-ös autóbusz elindulása miatt, annak közlekedési idejében az 5-ös és 5A járatok egy része helyett 55-ös közlekedik meghosszabbított útvonalon Sóstógyógyfürdőre. Pénteken, szombaton és vasárnap egy órával tovább közlekednek az autóbuszok Örökösföld felé, az autóbuszok egyes kisforgalmú időszakokban rövidebb menetidőkkel közlekednek.

6, 6/10, 6/10J

Az autóbuszok egyes kisforgalmú időszakokban rövidebb menetidőkkel közlekednek, a vasútállomási csatlakozások tovább javulnak.  

7/18

Az autóbuszok hétköznap napközben 40 helyett 30 percenként közlekednek. A Tesco nyitva tartásához igazodva az utolsó járat hétfőtől szombatig két órával később, 22.10-kor indul Örökösföldről. 

12

Az autóbuszok egyes kisforgalmú időszakokban rövidebb menetidőkkel közlekednek.

13

Az autóbuszok egyes kisforgalmú időszakokban rövidebb menetidőkkel közlekednek. Egyes járatok indulási időpontjai változnak a műszakos igények jobb kiszolgálása érdekében.

14, 14F

Az autóbuszok hétköznap napközben sűrűbben, 40 helyett 30 percenként közlekednek a közös szakaszon, és ismét közlekedni fog teljes üzemidőben a 14F is. Emiatt a 14-es autóbuszok indulási időpontjai is esetenként módosulnak. Az autóbuszok egyes kisforgalmú időszakokban rövidebb menetidőkkel közlekednek, így a vasútállomási csatlakozások tovább javulnak.

17, 17K

Az autóbuszok egyes kisforgalmú időszakokban rövidebb menetidőkkel közlekednek.

23G, 23T

Az autóbuszok egyes kisforgalmú időszakokban rövidebb menetidőkkel közlekednek.

91, 91A

Új jártapár közlekedik munkanapokon délután az Autóbusz-állomásról 16:20-kor, az Electroluxtól 16:45-kor.

93

Az autóbuszok a LEGO-nál kialakuló torlódások miatt Örökösföld felől néhány perccel korábban közlekednek.

94

Új járat indul a Jósavárosi piacról 7:15-kor Michelin felé.

96

Az autóbuszok indulási időpontjai kismértékben változnak a műszakos igények jobb kiszolgálása érdekében.

H32

Az autóbuszok egyes kisforgalmú időszakokban rövidebb menetidőkkel közlekednek. Munkanapokon az Autóbusz-állomásról 5:20 helyett 5:15-kor, Nagyszállásról 5:55 helyett 5:43-kor indulnak az autóbuszok a jobb átszállások biztosítása érdekében.

A május 1-től érvényes díjszabás alapján a műszakos autóbuszokra (90-96) azok teljes útvonalán a belterületi jegyek és bérletek érvényesek!

A július 4-étől érvényes menetrendi információk ITT érhetők el.