Navigáció átugrása

Budapest, Budakeszi – Augusztus 14-étől elsőajtó felszállási rend lép életbe hétvégente a 22-es, 22A és 222-es autóbuszvonalakon.

2021. augusztus 9.

2021. augusztus 14-étől hétvégente és ünnepnapokon a 22-es, 22A és 222-es vonalakon közlekedő autóbuszokra csak az első ajtón lehet felszállni.

Budapesten és az agglomerációban számos autóbusz- és trolibuszjáraton első ajtós felszállási rend került bevezetésre annak érdekében, hogy kiszűrjék azokat, akik illetéktelenül használnák járműveket. Ezekre a járatokra csak az első ajtónál lehet felszállni, hogy a járművezető ellenőrizze a felszállók jegyének, bérletének, utazásra jogosító okmányának érvényességét.

 

  Felszálláskor kérjük, hogy mutassa be az érvényesített jegyét, bérletét, vagy utazásra jogosító okmányát a járművezetőnek. Kérjük, hogy a kényelmes és gyors felszállás érdekében haladjon tovább a jármű hátsó részébe, leszálláshoz pedig a hátsó ajtókat vegye igénybe.

  Az autóbuszon van lehetőség 450 Ft-ért vonaljegy vásárlására, ami a vonal teljes hosszán érvényes. A Budapest-bérletek mellé, a Budapesten kívüli szakaszra könyéki helyközi vonaljegyet vehet 250 Ft-ért. Kérjük, hogy lehetőség szerint a pontos összeget készítse elő, mert a járművezető nem minden esetben tud nagyobb címletből visszaadni. Vonaljegyét előzetesen, mobil applikáció segítségével is megvásárolhatja.