Navigáció átugrása

Június 8-áig érvényesek a májusi bérletek a MÁV-Volán-csoport járatain

2022. június 2.

A Technológiai és Ipari Minisztérium kérésére a MÁV-Volán-csoport meghosszabbítja a május havi és második félhavi helyközi bérletek érvényességét, valamint a Volánbusz az érintett önkormányzatokkal egyetértésben azon települések helyi, május havi és második félhavi bérleteinek érvényességét, ahol a helyi közszolgáltatást a társaság látja el. Ezekkel így a megszokottnál három nappal tovább, június 8-án (szerdán) éjfélig lehet utazni.

A járványügyi veszélyhelyzet május végével megszűnt. Az egészségügyi, a védekezésben résztvevő szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi dolgozók, az orvostanhallgatók, valamint a rendőrök, katonák és közszolgálati tisztviselők még két hétig, június 14-én éjfélig használhatják díjmentesen a társaságok vonat-, busz- és HÉV-járatait.
 
A Technológiai és Ipari Minisztérium döntése szerint a pünkösdvasárnapra eső június 5-e (vasárnap) helyett június 8-án (szerdán) éjfélig érvényesek a május havi és második félhavi bérletek a MÁV-Volán-csoport járatain. A három napos hétvége után, a keddi munka- és iskolakezdés miatt sokan egyszerre vennék meg új bérleteiket, de a meghosszabbított felhasználhatóságnak köszönhetően több nap áll rendelkezésre a júniusi bérletek megvásárlására, elkerülhető a sorban állás. A gyorsabb kiszolgálás érdekében a jegy- és bérletvásárláskor továbbra is érdemes az elektronikus értékesítő felületeket használni, például a MÁV mobilalkalmazást.
 
A koronavírus-járvány miatt bevezetett intézkedések részeként 2020 novemberétől az egészségügyi dolgozók és orvostanhallgatók, 2020 decemberétől pedig a védekezésben részt vevő szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi dolgozók, rendőrök, katonák és közszolgálati tisztviselők is ingyen utazhatnak a MÁV-Volán-csoport járatain. A járványügyi veszélyhelyzet május végével megszűnt, de további két hétig még fennáll a díjmentes utazási lehetőség az érintetteknek. Június 15-étől viszont ismét jegyet vagy bérletet kell váltani a vonat, busz és HÉV járatokra.
Szintén fontos odafigyelni arra, hogy már csak június 30-áig lehet lejárt diákigazolvánnyal megváltott kedvezményes jeggyel vagy bérlettel utazni. A MÁV-Volán-csoport is a hónap végéig fogadja el azokat a közoktatási diákigazolványokat, amelyeket utoljára a 2019/2020-as vagy a 2020/2021-es tanévben érvényesítettek, és azokat a felsőoktatási diákigazolványokat is, amelyeken ott van a 2019/2020-as, a 2020/2021-es vagy a 2021/2022-es tanév bármelyik félévének matricája. Július 1-jétől a 2021/2022-es tanév tavaszi félévi, vagy közoktatásban a 2021/22-es matricával érvényesített diákigazolványra vagy érvényes ideiglenes diákigazolványra van szükség kedvezményes jegy- és bérletváltáshoz és utazáshoz.
 
Volánbusz Zrt.