Navigáció átugrása

Nyári menetrend a Pécs-Orfű-Abaliget útvonalon

2022. június 14.

A nyári tanszünet kezdetétől, azaz 2022. június 16-tól ismét bővebb menetrend szerint közlekednek az autóbuszok a Pécs-Orfű-Abaliget útvonalon.

  • A tavalyi évben, július 1-től bevezetett új nyári menetrend alapján, a járatok jelentős része ismét az Orfűt, illetve Abaligetet összekötő 6611-es úton át közlekedik, így érintve a Pécsi-tó kedvelt szabadstrandjait is.
  • Pécsről továbbra is közlekednek a Pécsi-tavat körbejáró autóbuszjáratok, melyek Orfű, Kemping megállóhelyet is érintik. Szintén közvetlen autóbuszjáratokkal érhető el Magyarhertelenden a fürdő is.
  • Hétköznap jellemzően óránként biztosított az eljutás Pécsről Orfűre, Abaligetre, hétvégén a délelőtti és délutáni időszakokban pedig már 30 percenként közlekednek autóbuszok Pécs és Orfű között.
  • A nyári tanszünetben szabad- és munkaszüneti napokon, azaz általában szombaton és vasárnaponként 3 új körjárat közlekedik Komló és Orfű között. A Komlóról 10:00-kor és 17:00-kor induló járatok Orfű, Mecsekszakáli elágazás megállóhelyen csatlakozást biztosítanak Pécs felé közlekedő járatokhoz. A Pécs felől érkező járatok Orfű, Tekeres megállóhelyen csatlakoznak a 10:49-kor és 17:49-kor Magyarhertelend-Komló irányban tovább közlekedő autóbuszhoz.

A térkép ide kattintva letölthető PDF formátumban.

 

A részben tavalyi évben, részben az idei évtől bevezetett menetrendi fejlesztésekkel célunk, hogy utasaink számára versenyképes, komfortos alternatívát biztosítsunk az egyéni közlekedéssel szemben..