Navigáció átugrása

Átadtuk új gazdájának a Jónak lenni jó! adománygyűjtő akcióban elkelt autóbuszt

2024. február 13.

A közmédia Jónak lenni jó! című műsorában jótékonysági céllal, 700 ezer forintért bocsátottuk árverésre legendás Ikarus 263-as autóbuszunkat tavaly év végén. A nyertes licit Nagy Róberttől érkezett, aki 2024. február 12-én vehette át a retró járművet.

A kikiáltási ár több mint háromszorosáért, 2 millió 200 ezer forintért vásárolta meg a legtöbbet ajánló licitáló a közmédia Jónak lenni jó! jótékonysági akciójában a társaságunk által felajánlott Ikarus 263-as autóbuszt, míg a MÁV mozdonymakettjét 250 ezer forintért sikerült értékesíteni. A MÁV-VOLÁN-csoport így összesen 2 millió 450 ezer forinttal segíthette a Semmelweis Egyetem Alapítvány céljait, a koraszülött gyermekek fejlesztését. 
 
A nyertes licitáló, Nagy Róbert gyermekkori álma volt, hogy egy valódi Ikarus autóbusz boldog tulajdonosa legyen. A vásárlásról szóló döntés meghozatalában fontos szempont volt számára, hogy jó helyre került a pénz, gyermekeken segíthetett vele.
 
Róbert boldogan rótta első köreit új járgányával 2024. február 12-én. Tervei szerint apránként felújítja a járművet, és busztalálkozókon láthatjuk majd viszont. Meghatódva búcsúzunk Ikarusunktól, de biztosak vagyunk abban, hogy Róbertnél jobb új gazdája nem is lehetne!