Navigáció átugrása

December 15-ig fogadják el a 2019/2020 tanévre érvényesített diákigazolványokat a MÁV-START vonatain, a Volánbusz járatain és a HÉV-en is

2020. október 20.

Az Oktatási Hivatal rendelkezése alapján október 31. helyett december 15-ig hosszabbította meg a 2019/2020 tanévre érvényes diákigazolványok felhasználhatóságát. A tanulók így még december közepéig utazhatnak a kedvezményesen a diákigazolványukkal a MÁV-START vonatain, a Volánbusz járatain, valamint a HÉV-en is.

 

A 2019/2020-as tanévre, illetve a tanév első és második félévére szóló matricákkal ellátott igazolványok ebben az évben nem az általános szabálynak megfelelő időpontig, azaz október 31-ig, hanem december 15-ig érvényesek, hasonlóan a közforgalmú járatokon igénybe vehető utazási kedvezmények igénybevételére jogosító, a járványügyi veszélyhelyzet időszaka alatt lejárt más hivatalos okmányokhoz.

December közepéig elfogadják azoktól a tanulóktól az oktatási intézmények által számukra elektronikusan elküldött, QR-kóddal ellátott, diákigazolványt helyettesítő igazolás otthon kinyomtatott változatát is, akik még nem kapták meg új diákigazolványukat.

A közlekedési társaságok arra kérik utasaikat, hogy – ha még nem tették meg – lehetőség szerint mielőbb intézkedjenek a kedvezményre jogosító okmányok érvényesítéséről.

Továbbra is arra kérjük utasainkat, hogy tartsák be a közegészségügyi előírásokat, és ne feledjék el, a maszk használata nemcsak a közösségi közlekedési eszközökön, hanem azon állomási és megállóhelyi helyiségekben is kötelező, ahol az utas a felszállás előtt vagy után tartózkodik.