Navigáció átugrása

Volánbusz-járatok a BudapestGO applikációban

A főváros környékén élőknek is jelentős segítséget nyújt az utazástervezésben és jegyváltásban a BudapestGO. A BKK applikációjában már elérhetők a Volánbusz főváros környékén közlekedő járatainak valós idejű adatai is.
Az applikáció iOS és Android rendszerű telefonokra díjmentesen letölthető. 

Útvonaltervezés az agglomerációtól Budapest bármely pontjára

Agglomerációból jársz be minden nap? Valós idejű járatinformációk alapján megtervezheted utazásodat a lakóhelyed és Budapest bármely pontja között.

Milyen Volánbusz járatok érhetők el a BudapestGO-ban?
A BudapestGO applikációban a regionális 300–899 közötti számozású, Budapestet érintő Volánbusz-járatok jelennek meg útvonallal, menetrendekkel és valós idejű járatinformációkkal együtt, ezáltal utazást is lehet tervezni velük. Ezek a járatok elsősorban Budapesten és agglomerációjában közlekednek. 
 
Hol jár éppen a volánbuszod? Mit jelent a Mit jelent a valós idejű járatinformáció? 
A BudapestGO applikációban a térképen is követheted, hogy éppen hol jár a Volánbusz-járatod, kényelmesebbé téve az utazást, mivel várakozás helyett hasznosan töltheted az időd. Mindemellett az indulási idők, menetrendi információk között is a valós idejű indulások szerepelnek, amennyiben az adott járat már elindult végállomásról. 
 
Mikor érkezik a busz? 
A BudapestGO applikációban percre pontosan láthatod, hogy mikorra érkezik az adott Volánbusz-járat a megállóba. Az adott megállóhoz tartozó indulási időknél a különböző színek a következőket jenlentik: 
  • zöld szín a valós idejű indulást jelzi, azaz a járat elindult végállomástól,
  • a fekete szín a menetrendi indulási időket jelzi,
  • a sárga szín a megszokotthoz képest lassabb közlekedést (késést). 
Milyen busz indul legközelebb a megállóból?  
A BudapestGO applikációban percre pontosan látható a közeledben lévő Volánbusz-megállóból hány perc múlva, mely Volánbusz-járatok indulnak, amennyiben a lokáció (helyzetmeghatározás) engedélyezve van. Tehát nem kell percekig várakozni a megállóban, ha tudod, hogy van még időd, akkor nyugodtan beugorhatsz még a boltba vagy később indulhatsz el otthonról. 

Menetrendek megjelenítése 

Az egyes megállóhelyekre kattintva a megállóhelyi menetrend kialakítására is van lehetőség. Akár az aktuális vagy egy másik napra vonatkozóan láthatja a felhasználó az indulási időket. A menetrendek megjelenítése kétféleképpen történhet.
  • A járatok kijelölésével (akár egyszerre többet is lehet).
  • Célállomás szűrőnél kiválasztva egy végállomást, amely során az applikáció kizárólag azokat a járatokat mutatja meg, amelyek addig a végállomásig közlekednek. Például Szentendre, Pismány ABC-nél Újpest-városkapu kiválasztása, így az utasnak nem kell egyesével kinézni, hogy mely járatok jók a céljáig, mivel az applikáció megfelelő módon kiválasztja a járatokat. 
A menetrendben lévő indulási időre kattintva megjelenik az adott járat útvonala megállóhelyekkel, indulási időkkel és az adott járművel, amennyiben már elindult a végállomásról.

Úti terveknél járművek megjelenítése 

Utazástervezéskor a felhasználó számára legoptimálisabb útitervet kiválasztva valósidődben megjelennek azok a járművek, amelyekkel az applikáció utazást tervez (lásd 3. kép). A funkciónak köszönhetően az útitervben kényelmesen meglehet nézni, hogy az adott jármű merre van éppen, a felhasználó az esetleges csatlakozását kényelmesen eléri-e. 

Járműről tervezés funkció

Ha már a buszon vagy, és idő közben megszeretnéd változtatni úticélodat, vagy csak szeretnéd pontosan tudni, hogy mikorra érkezel, akkor a járműről tervezés funkcióval is tervezhetsz utazást, percre pontosan megtudhatod mikor érkezel célodhoz. 

Jegyvásárlás funkció

Jegy és bérlet vásárlás a Volánbusz helyi és helyközi járataira is
A BudapestGO appban a háromszámjegyű (300–899 közötti számozású, Budapestet érintő) Volánbusz-járatokra is válthatsz jegyet kényelmesen, sorbanállás nélkül.  
 
Widget, azaz matrica
Tedd ki a Volánbusz-jegyet a telefonon főképernyőjére, így felszálláskor, vagy ellenőrzés esetén gyorsan fel tudod mutatni.


Az applikációról további információkat tudhattok meg a BKK weboldalán.