Navigáció átugrása

További információk: ÜZLETSZABÁLYZAT

KÉZI- ÉS ÚTIPOGGYÁSZ SZÁLLÍTÁSA

Kézipoggyásznak minősül az a könnyen hordozható, legfeljebb 10 kg tömegű tárgy, melyet az utas az autóbuszba magával visz. Kézipoggyász ülőhelyen való elhelyezésével ülőhely nem foglalható el. Az utas kézipoggyászként - ha azt nem a kezében vagy az ölében tartja - oly módon elhelyezhető tárgyat vihet magával, hogy az a többi utas kényelmét, testi épségét ne zavarja, és az autóbusz berendezéseiben kárt ne okozzon. A kézipoggyász szállítása díjtalan.

A kézipoggyásznak nem minősülő tárgyakat útipoggyászként az autóbusz poggyászládájába kell elhelyezni. Útipoggyászként szállítható 2 db. megfelelően csomagolt tárgy, ha a tömege a 20 kg-ot, mérete a 100x50x50 cm-t nem haladja meg. 2 db. útipoggyász szállítása díjtalan. Minden további útipoggyász szállítási díját a díjszabás tartalmazza.

AUTÓBUSZON SZÁLLÍTHATÓ ÁLLATOK

Az autóbuszon szájkosárral, pórázzal felszerelt kutya szállítható, kísérőjének felelősségére (kivételt képeznek a segítő, valamint a rendőrkutyák). A kutya szállításáért a szállítási távolságnak megfelelő díjat kell fizetni. Az egyéb állatok szállítására használt eszközök (tartály, kalitka, kosár, láda stb.) tömege, terjedelme stb. nem haladhatja meg a kézipoggyászok szállítási feltételeire meghatározottakat. Ha az élő állat az utasokat magatartásával zavarja vagy számukra kényelmetlenséget okoz, a Volánbusz Zrt. az élő állatot a szállításból kizárhatja, valamint az élő állat által okozott kárért az állat tartója felel.