Navigáció átugrása

Utazási lehetőségek megkeresése a menetrendkönyvben

 1. Válassza ki a település névmutatóból a célállomást.
 2. Nézze végig a településhez tartozó menetrendi mezőket.
 3. Keresse meg a menetrendben az Önnek megfelelő utazási időpontot (ha a megállóhely nevek mellett csak az egyik oldalon találhatók időadatok, azokat felülről lefelé kell olvasni, ha mindkét oldalán, akkor a bal oldalon felülről lefelé, jobb oldalon alulról felfelé kell olvasni.)
  A feltüntetett időadatok – érkezési időjelzés nélkül – indulásra vonatkoznak.
  Felhívjuk szíves figyelmét, hogy – különösen a fővárosi bevezető utak zsúfoltsága miatt –  menetrendi eltérések előfordulhatnak.
 4. Az autóbuszjáratok egy része nem minden nap közlekedik, ezeknél az indulási, és érkezési időadat előtt korlátozó jelzés, míg a köztes megállóhelyek időadata előtt hullámvonal található. Ezek magyarázatát a füzet hátsó borítóján találja.
 5. Autóbuszjárataink jelentős része csatlakozást biztosít. A csatlakozásra vonatkozó információk az egyes menetrendeknél a sötétebb részben találhatóak.
 6. Az egyes társaságok a menetrendet egy éves időtartamra állítják össze, azonban az utazási igények változása miatt elképzelhető a menetrendek évközi változása. A társaságunk járataira vonatkozó változásokat honlapunk Menetrend > Módosítások pontjában, illetve különböző, aktuális kiadványaikban találja meg.

Utazási lehetőségek megkeresése a honlapunkon

Honlapunk a VOLÁNBUSZ Zrt. autóbusz vonalainak menetrendjeit tartalmazza. Kezelése megegyezik a menetrendkönyvnél leírtakkal az alábbi eltérésekkel:

 • A járat közlekedési napjára vonatkozó korlátozó jelzés nem az időadat előtt, hanem az oszlop tetején található
 • Ha az adott vonal menetrendje a közeljövőben megváltozik akkor a fejléc sorban kiválasztható, hogy melyik időszakra érvényes menetrendet szeretné megtekinteni

A menetrendi táblázat áttekinthetőbbé tétele érdekében a táblázat sorait a cellákra történő dupla klikkeléssel lehet elrejteni. Az oldal újra töltődésekor az összes sor ismét láthatóvá válik.

Honlapunk menetrend füzet készítő funkcióval is rendelkezik. Segítségével elkészítheti saját menetrendfüzetét, melyhez akár az adott térség vonalhálózati ábráját is csatolhatja.

A helyközi vonalak esetében arra is lehetőség van, hogy a megjelenő járatokat naptípus szerint szűrjük, azaz kiválaszthatjuk hogy csak azokat a járatokat akarjuk megjeleníteni, amik munkanap (ezen belül iskolai előadási nap, vagy tanítási szünetes munkanap) illetve hétvégén (ezen belül szabadnap illetve munkaszüneti nap) közlekednek. A korlátozó jeleket ekkor is figyelembe kell venni, mert a szűrt adatokat tartalmazó táblázat sem jelenti azt hogy az összes megjelenő járat közlekedik az adott naptípuson, mindössze az adott naptípuson biztosan nem közlekedő járatok kerülnek törlésre.

Egyéb fontos információk

Autóbuszjáratok besorolása

A személyszállítási szolgáltatásokról szóló törvény (2012. évi XLI. törvény) alapján, VOLÁNBUSZ Zrt. által közlekedtetett helyközi járatok három kategóriába kerültek besorolásra:

 • elővárosi személyszállítási szolgáltatás,
 • regionális személyszállítási szolgáltatás,
 • országos személyszállítási szolgáltatás.

Az autóbuszvonalak besorolása a menetrendi mezőkben kerülnek feltüntetésre.

Csatlakozások

Társaságunk több településen, illetve megállóhelyen biztosít átszállási kapcsolatokat az egyéb útirányokban közlekedő autóbusz, vasút, illetve HÉV járatokhoz. A kiemelt csatlakozásokat a menetrendi mezőben szerepeltetjük, feltüntetve az átszállási kapcsolatot nyújtó járatokat. Felhívjuk tisztelt Utasaink figyelmét, hogy az autóbuszjáratok – a csatlakozást adó járat késése esetén – az indulási időpontot követően maximum 5 percig kötelesek várakozni, a következő járatok indulási idejének betarthatósága érdekében.

Ünnepi közlekedés

Az autóbuszjáratok az egyes ünnepnapokon – a munkanap áthelyezéseknek megfelelően – eltérő menetrend szerint közlekednek. Az ünnepnapokra, illetve az ezeket megelőző és követő napokra vonatkozó közlekedési rendet a menetrendi naptár tartalmazza.

A karácsonyi és újévi ünnepek idején az autóbuszjáratok menetrendje jelentős mértékben változik. E módosításokat a menetrend tartalmazza.