Navigáció átugrása

Cégismertető

A VOLÁNBUSZ Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság immáron 90 éves múlttal rendelkező személyszállító társaság. A MAVART néven 1927-ben alapított társaság kezdetben csak 30 autóbusszal rendelkezett, ma már 1067 járművel biztosítja szolgáltatását.

A VOLÁNBUSZ Zrt. alaptevékenysége a menetrend szerinti autóbusz-közlekedés. Részvénytársaságunk fővárosi székhelyéből adódóan a VOLÁNBUSZ Zrt. közlekedteti a Budapestről induló nemzetközi és országos autóbuszjáratok többségét, továbbá a Pest megyei településeket kiszolgáló elővárosi és regionális, valamint helyi járatokat. Budapestről számos ország sok közkedvelt városa érhető el a VOLÁNBUSZ és partnerei nemzetközi járataival, melyek a Népliget autóbusz-pályaudvarról indulnak.

A VOLÁNBUSZ Zrt. Budapestről napi mintegy 500 országos autóbusz-járatot közlekedtet az ország mintegy 100 városába, biztosítva így a megyeszékhelyek, valamint a legfontosabb régiók és kirándulóközpontok napi közvetlen és rendszeres kapcsolatát a fővárossal. Napközben óránként vagy még gyakrabban indulnak járatok Eger, Salgótarján, Gyöngyös, Jászberény, Kecskemét, Székesfehérvár, Veszprém, Tatabánya irányába, de számos járat indul a Mátrába, az Alföldre, a Balatonhoz vagy a Dunántúl más tájaira.

Pest megyében a VOLÁNBUSZ Zrt. napi mintegy 5500 járat üzemeltetésével 184 város és község számára biztosítja az utazási kapcsolatot részben a főváros felé, részben a körzetközpontok és egyéb települések között. Egyes elővárosi vonalakon – pl. Érd, Diósd, Fót, Dunakeszi, Zsámbék, Páty és Perbál, Vecsés, Maglód, Ecser, Gödöllő, Veresegyház és más települések felől – csúcsidőben akár 5-10, max. 20 percen belül indulnak járatok Budapestre, de a fővároson kívüli térségi központok vonzáskörzetében is megfelelő járatgyakorisággal szolgáljuk ki utasainkat. Pest megye számos – főként a vonzásközpontoktól távolabbi – települése részére szinte kizárólag a VOLÁNBUSZ járatok nyújtják a napi utazási, munkába - és iskolába járási lehetőséget, a létfontosságú intézmények megközelítését.

Három településen végez a VOLÁNBUSZ Zrt. városon belüli, helyi díjszabás szerinti autóbusz-közlekedést, Gödöllőn, Vácon és Érden. A mintegy 600 db helyi járat mellett természetesen több ezer helyközi járat is igénybe vehető a településeken belüli utazásokra is.

A társaság menetrend szerinti szolgáltatása az utazóközönség igényeire épül. Az utasok javaslatait, kéréseit, ha azok a gazdaságosság szempontjának alapvetően nem mondanak ellent, lehetőség szerint megvalósítjuk, teljesítjük. Különösen a megyei forgalomban tartjuk rendkívül fontosnak a különböző társ közlekedési ágakkal való kapcsolatot, illetve együttműködést. A MÁV és HÉV vasúti csatlakozások mellett más hálózati szempontokat, továbbutazási lehetőségeket is figyelembe vesszük. Az érdemi módosításokhoz mindezek mellett megkérjük az érintett önkormányzatok véleményét. A menetrendek tervezésénél együttműködünk az önkormányzatokon kívül más intézményekkel, útügyi szervekkel, hatóságokkal is.

Társaságunknál nagy hangsúlyt kap a szolgáltatás minősége, törekszünk az átlátható, ütemes, megbízható forgalmi rendek kialakítására, és gyakorlatban való biztosítására az egyre nehezebb közúti forgalmi viszonyok között is. A VOLÁNBUSZ Zrt-nél több mint tíz éve számítógépes jegyelővételi és helyfoglalási rendszer működik, bevezettük a belföldi és a nemzetközi járatokra az on-line jegyvásárlást, az on-line belföldi bérletvásárlás lehetőségét. A 6 regionális közlekedési központtal kötött kölcsönös megállapodás alapján, közös vonalszakaszainkon törekszünk a személyszállítási szolgáltatás színvonalának javítására, illetve a menetjegyhez jutás megkönnyítésére. Folyamatosan bővítjük a menetjegyet, illetve bérletet árusító ügynökeink hálózatát. Online rendszerünk lehetőséget biztosít további közlekedési központok járataira történő online, elővételi menetjegyvásárlásra is.

Jelenleg több mint 100 regionális járatunk rendelkezik Wi-Fi-vel, amely ingyenes internetelérést biztosít utasaink számára. Célunk, hogy ezen járatok számát folyamatosan növeljük.

A megállóhelyi és a jármű utastájékoztatáson túl folyamatosan bővítjük menetrendi kiadványaink tartalmát, információit, hozzáféréseit. Törekszünk a minél szélesebb körben elérhető, korszerű utastájékoztatási csatornák használatára, az utaskapcsolati tevékenység fejlesztésére.

A VOLÁNBUSZ Zrt. mindig szoros kapcsolatban állt és áll ma is az idegenforgalommal. A hazai, nagyobb és kisebb utazási irodák esetenként, vagy éves kontingensben bérelhetnek magas komfortfokozatú különjárati autóbuszokat a társaságunktól. Az autóbuszok kívánság szerinti időtartamra, útvonalra rendelhetők.

A VOLÁNBUSZ Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság tagja több szakmai, illetve érdekképviseleti szervezetnek, így a VOLÁN Egyesülésnek, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarának, a Pest megyei Kereskedelmi és Iparkamarának, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének. A társaság budapesti székhelye révén egyik főszereplője a főváros és környéke közötti személyszállításnak.

A VOLÁNBUSZ Zrt. 2001. óta rendelkezik az MSZ EN ISO 9001:2001 minősítéssel. 2009.év óta a minőségirányítási rendszer működése megfelel az MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány követelményeinek. 2014. évtől a környezetvédelmi MSZ EN ISO 14001:2005 és a munkahelyi egészségvédelem és biztonság MSZ 28001:2008 szabványok, 2015. évtől az energiairányítási MSZ EN ISO 50001:2012 szabvány bevonásával új Integrált irányítási rendszert működtet a társaság. 2017. évtől az Integrált irányítási rendszer működése már megfelel az MSZ EN ISO 9001:2015 és az MSZ EN ISO 14001:2015 szabványoknak.