Navigáció átugrása

AZ EMBERÉRT Alapítvány hamarosan a MÁV–Volán-csoport munkavállalóit segíti

2022. március 21.

A korábbinál szélesebb körben segít AZ EMBERÉRT Alapítvány: hamarosan a MÁV–Volán-csoport valamennyi rászoruló munkavállalója fordulhat támogatásért a Volánbusz jótékonysági szervezetéhez. Ahhoz, hogy alapítvány minél több munkatársunknak segíthessen, valamennyiünk összefogására szükség van: személyi jövedelemadónk (szja) 1 százalékát ajánljuk fel AZ EMBERÉRT Alapítvány céljaira!

Az alapítványt a Volánbusz két jogelődje, a Vasi Volán Zrt. és az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. hozta létre és működtette. A koronavírus-járvány miatti rendkívüli veszélyhelyzetben a közhasznú tevékenységet végző szervezet új célkitűzésekkel folytatta munkáját. AZ EMBERÉRT Alapítvány kiemelten támogatja azon munkavállalóinkat, akik egyedül nevelik kiskorú gyermekeiket, házastársuk keresőképtelenné válik, vagy valamilyen okból egyedüli családfenntartóvá válnak. De az anyagi segítségre a veszélyhelyzet elmúltával is szükség lehet: a szervezet minden munkatársunk támogatási kérelmét fogadja, aki önhibáján kívül olyan élethelyzetbe kerül, hogy gyermekei neveléséhez, oktatásához, vagy családja megélhetésének biztosításához külső segítségre van szüksége. 

AZ EMBERÉRT Alapítvány immár két éve dolgozik elkötelezetten azért, hogy megkönnyítse rászoruló kollégáink életét: 2020 tavasza óta összesen 553 kérelmező számára nyújtott segítséget mintegy 29 millió forint és 16 laptop formájában.

Ahhoz, hogy a várhatóan jelentősen növekvő igényeket teljesíteni tudjuk, elengedhetetlenül szükséges, hogy minél több munkatársunk támogassa az alapítvány céljait. Mindenkit arra kérünk, hogy személyi jövedelemadója (szja) 1 százalékát ajánlja fel AZ EMBERÉRT Alapítványnak, hiszen most már mindannyian felelősök vagyunk egymásért! Fontos tudni, hogy az adó 1 százalékának felajánlása semmilyen egyéb pluszköltséggel nem jár, és az adóbevallások benyújtásakor csupán 2-3 percet vesz igénybe, hogy nyilatkozzunk ezen összeg sorsáról.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2022. március 15-ig közzétette az eSZJA oldalon az szja-tervezeteket, amelyek május 20-án válhatnak végleges adóbevallássá. Eddig az időpontig rendelkezhetünk személyi jövedelemadónk 1 százalékának felajánlásáról is.

  • Az alapítvány adószáma: 18892073-1-43
  • Bankszámlaszáma: 10201006-50141250

A támogatási lehetőségekről a Volánbusz honlapján, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) weboldalán található bővebb információ.