Navigáció átugrása

Van segítség a bajban: AZ EMBERÉRT Alapítvány most 60 rászoruló munkatársunkat támogatja

2022. május 30.

A folyamatosan érkező felajánlásoknak köszönhetően társaságunk jótékonysági szervezete ismét segíthet a rászorulókon: a kuratórium legutóbbi ülésén 60 kérelmező között több mint 3,6 millió forintot osztott szét. Az érintettek hamarosan értesítést kapnak a döntésről. A megítélt támogatások feldolgozása után természetesen ismét lesz lehetőség kérelmek benyújtására, ennek időpontjáról később adunk tájékoztatást.

Ezúttal 60 munkatársunk és családja örülhet – rászorultságtól és élethelyzettől függően – egyenként 28 ezer és 112 ezer  forint közötti, összesen 3 millió 640 ezer forint összegű támogatásnak. A kérelmezők minden esetben írásban, postai úton kapnak értesítést a döntésről.. A megítélt összeghez a támogatási szerződés megkötése után juthatnak hozzá a kedvezményezettek, erre a számukra legközelebbi HR-ügyfélszolgálaton kerül sor. Fontos tudni, hogy a szerződés megkötésének és a támogatás folyósításának feltétele a kérelemben foglalt információkat igazoló eredeti dokumentumok bemutatása. A szerződés megkötésére a döntést követő 60 napon belül van lehetőség. Házastárs vagy élettárs egészségügyi állapotával kapcsolatos (úgynevezett szenzitív) adatok megadása esetén kötelező leadni az érintett személy adatkezelési hozzájáruló nyilatkozatát az igazolással egyidejűleg. A nyilatkozatminta letölthető honlapunkról és az intranetről, vagy elérhető a HR-ügyfélszolgálatokon.
 
Alapítványunk újjáélesztése, 2020 tavasza óta összesen már 613 kérelmező számára nyújtott anyagi segítséget mintegy 32,6 millió forint és 16 laptop formájában. Ebből tavaly 359 családot támogatott összesen 18,5 millió forint értékben.
 
A Volánbusz munkavállalóitól, menedzsmentjének tagjaitól, partnereitől érkező nagylelkű felajánlásoknak, illetve a személyi jövedelemadó 1 százalékának köszönhetően jótékonysági szervezetünk a jövőben is mindent megtesz a nehéz helyzetbe került munkatársaink és családjuk életének megkönnyítéséért.
 
Társaságunk kollektívája számtalanszor bizonyította, hogy komolyan veszi a közös felelősségvállalást, és szívügye a bajba jutottak segítése, támogatása. Fogjunk össze továbbra is azért, hogy minél több rászoruló kollégánk élete válhasson könnyebbé! A támogatási lehetőségekről itt található információ.
 
A most megítélt támogatások feldolgozása után újra lesz lehetőség támogatási kérelmek benyújtására is, ennek időpontjáról később adunk tájékoztatást.