Navigáció átugrása

Nosztalgia autóbusz-dekorációs pályázat – meghosszabbítva!

Fejléckép

Autóbuszok szerelmesei, kreatív szakértők, figyelem! Kreatívpályázatot hirdetünk egy Ikarus EAG 397.05-típusú autóbusz ötletes, múltidéző hangulatú, de mégis modern dekorálására. Szárnyaljon szabadon a fantázia, valósítsunk meg együtt egy álomszép retró buszdekorációt!

A Volánbusz és a jogelőd vállalatok vagy az Ikarus-típusú autóbuszok történetére, illetve az autóbuszos közlekedésre utaló, nosztalgikus hangulatú dekorációs pályaműveket várunk kizárólag elektronikus úton, legfeljebb 25 MB méretű digitalizált formátumban, a kreativpalyazat@volanbusz.hu e-mail-címen 2024. március 15-én (pénteken) éjfélig.
A beérkezett pályázatokat 2024. március 31-ig bíráljuk el, az eredményt pedig áprilisban tesszük közzé.

A győztes alkotással feldíszített Ikarus EAG 397.05-ös autóbuszt a Retrónapon mutatjuk be Hatvanban, az értékmentési programunk telephelyén. A pályázat győztesének nyereménye – a büszkeségen túl, hiszen megvalósított ötletét ország-világ láthatja majd hosszú időn keresztül az utakon és retrórendezvényeken – egy 40 ezer forint értékű utazási utalvány és egy 10 ezer forint értékű ajándékcsomag, a második és a harmadik helyezett egy 30 ezer forint, illetve egy 20 ezer forint értékű ajándékcsomaggal lesz gazdagabb.

A pályázat A/3-as méretben, digitális, pixelgrafikus vagy vektorgrafikus technikával készülhet az autóbusz járműrajzának felhasználásával úgy, hogy a dekorálandó autóbusz karosszériáját részben vagy egészében fedje. A kreatív tervnek a Volánbusz megnevezését vagy a társaságra utaló jellegzetességet is tartalmaznia kell. A jármű üveg- és tükörfelületeire dekoráció nem kerülhet. Pixelgrafikus fájlformátum (jpg, jpeg, png) esetén 300 dpi felbontású képeket lehet benyújtani. Vektorgrafikus formátumban (ai, eps, pdf) szöveg használata esetén a betűk görbévé alakítása szükséges.

A pályázaton bárki részt vehet életkori megkötés nélkül, 18 éven aluli pályázók esetében a törvényes képviselő hozzájárulása is szükséges. Minden pályázónak be kell nyújtania az adatkezelési tájékoztatóban megjelölt adatkezelési hozzájárulást is, enélkül a beküldött pályázat érvénytelen. 


Járműrajz (szabadon letölthető):


Fontos dokumentumok: