Navigáció átugrása

Koronavírus: a volanbusz.hu/koronavirus oldalon tájékoztatja utasait a busztársaság

2020. március 13.

A koronavírus-járványra és a kormány által kihirdetett veszélyhelyzetre való tekintettel a Volánbusz a volanbusz.hu/koronavirus oldalon tájékoztatja utasait a társaság autóbuszjáratait, menetrendjét, jegy- és bérletváltási szabályait érintő esetleges változásokról.

 
Soron kívüli higiéniai intézkedéseivel – a nemzeti népegészségügyi intézmények ajánlásainak megfelelően – a közlekedési társaság minden tőle telhetőt megtesz a koronavírus-fertőzés terjedésének megelőzéséért. Fokozottan takarítjuk az állomásokat és a járműveket, az autóbuszokon vírusölő szerrel tisztítjuk a padlót és a kapaszkodókat, folyamatosan kézfertőtlenítő szerrel látjuk el a munkahelyi mosdókat és tisztálkodóhelyiségeket. A megelőzésben jelentős feladat hárul buszvezetőinkre is: a járművek gyakori takarításával és vírusölő szerrel való gyakori kézmosással segítenek minimalizálni a fertőzésveszélyt.
 
Kérünk mindenkit, hogy fokozottan ügyeljen személyes higiéniájára, gyakori kézmosással, zsebkendő használatával igyekezzen megállítani a vírus terjedését, és – a rendkívüli intézkedésekkel, valamint a környezetünk, utastársaink iránti felelősségérzettel összhangban – csak akkor használja a Volánbusz járatait, ha nem áll fenn nála koronavírus-fertőzés gyanúja. Utasainknak azt javasoljuk, hogy indulás előtt tájékozódjanak honlapunkon vagy a Voláninform Facebook-oldalán. Az autóbusz-forgalom esetleges változásairól információ kérhető autóbusz-állomásaink pénztáraiban is telefonon vagy személyesen.
 
A járvánnyal kapcsolatos további – de az autóbusz-közlekedéshez nem kapcsolódó – információkért, egészségügyi tanácsokért látogassanak el a www.koronavirus.gov.hu oldalra, vagy hívják a Nemzeti Népegészségügyi Központ zöldszámait: 06 80 277 455; 06 80 277 456.
 
Volánbusz Zrt.