Navigáció átugrása

Tovább folytatódik az állami autóbuszpark megújulása: érkeznek a februárban megrendelt Neoplan járművek

2020. augusztus 6.

Augusztustól kezdi meg szolgálatát az a 29 új, magas komfortfokozatú, Neoplan Tourliner típusú autóbusz, amelyek vásárlásáról még februárban kötött megállapodást a Volánbusz Zrt. a MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft.-vel. A kiváló utazási élményt biztosító járművekkel országszerte utazhatnak majd az utasok.

 

A 2 milliárd 324 millió forint értékben vásárolt új turista-autóbuszok két ütemben állnak forgalomba országszerte: 15 darab augusztus elején, 14 a hónap közepén kezdi meg szolgálatát. Az új járművek közül 5 a központi, 3 a keleti, 21 pedig a nyugati régiókban szolgálja majd utasaink kényelmét. A korszerű autóbuszok egyebek mellett az Ózd–Pétervására–Budapest, a Pápa–Veszprém–Budapest, a Veszprém–Siófok–Pécs és a Szombathely–Zalaegerszeg–Kaposvár–Pécs, valamint a Keszthely–Kaposvár–Pécs és az Ajka–Keszthely–Kaposvár–Pécs viszonylaton közlekednek majd.
 
A kéttengelyes, szóló kivitelű távolsági buszok légkondicionáltak, a fedélzeti wifi mellett USB-töltőpontokkal és 230 V-os aljzatokkal is rendelkeznek. A járművekben 49 ülés található, amelyek mindegyike biztonsági övvel és kényelmes lábtérrel fogadja az utasokat. Az új autóbuszok a korábbiaknál is nagyobb teljesítményűek, ugyanakkor a környezettudatosság jegyében dízelmotorjuk már megfelel az EURO 6d környezetvédelmi osztály elvárásainak. A gyorsabb közlekedés érdekében a járművek nemzetközi és emelt utazásisebesség-vizsgával (TEMPO 100) is rendelkeznek. Az autóbusz-vezetők munkáját elektronikus vezetéstámogató rendszerek segítik, jelentősen növelve ezzel az utazás biztonságát. A februárban megkötött szerződés kiterjed a járművek időszakos karbantartásához szükséges diagnosztikai eszközök és alkatrészek beszerzésére is.
 
A Volánbusz továbbra is elkötelezett az iránt, hogy az utazási komfort folyamatos növelésével egyre magasabb szolgáltatási színvonalat biztosítson utasai számára. A most érkező járművekkel együtt 2018 ősze óta a Volánbusz már 776 új vagy újszerű autóbuszt állított forgalomba, év végéig pedig további 90 jármű kezdi meg szolgálatát a közlekedési társaság kötelékében. 
 
A képen az újonnan forgalomba helyezett Neoplan Tourliner típusú autóbusz látható.
 
 
Volánbusz Zrt.