Navigáció átugrása

Jelentősen emelkedik az akadálymentes járatok száma Győr helyi közlekedésében

2020. október 2.

A járműpark korszerűsítésének köszönhetően munkanapokon már 900, szabad- és munkaszüneti napokon az összes járatot alacsonypadlós kivitelű autóbusszal szolgálja ki a Volánbusz Győr helyi közlekedésében. A Társaság kiemelt célja, hogy az önkormányzattal együttműködve folyamatosan javítsa a közösségi közlekedés színvonalát, és megkönnyítse az idős, babakocsival vagy kerekesszékkel közlekedő, valamint a mozgásukban korlátozott utasok mindennapjait.

Szeptember elejétől újabb 22 korszerű autóbusz fiatalítja a város helyi közlekedésének járműállományát. Az új beszerzésű Mercedes-Benz Conecto G típusú csuklós autóbuszok mindegyike alacsonypadlós kivitelű, hasonlóan az év elején átcsoportosított 17 darab, féléves, modern Mercedes-Benz 628 Conecto típusú járművekhez. A korszerűsítésnek köszönhetően a 101 darabos helyi flottában már 77 darab alacsonypadlós autóbuszteljesít szolgálatot. Ennek eredményeként a munkanapokon induló 1300 járatból 900, míg a szabad- és munkaszüneti napi menetrendben az összes járatot akadálymentesként hirdeti meg a társaság. A csúcsidőben akár 10 percenként induló járművek nagy segítséget jelentenek elsősorban az idős, babakocsival vagy kerekesszékkel utazó és a mozgásukban korlátozott utasaink számára, valamint a gyorsabb le- és felszállást is elősegítik.

A győri interaktív, érvényes, helyi menetrend az alacsonypadlós járatokról a https://archiv.enykk.hu/aktiv_tartalom/menetrendes/web.cgi?city=gy&func=linelist linkre kattintva érhető el.

A Volánbusz a jövőben is a szolgáltatási színvonal javítására, a járműállomány fejlesztésére és az utasok elégedettségének növelésére törekszik.

A képen az újonnan forgalomba helyezett Mercedes-Benz Conecto G típusú csuklós autóbusz látható.

A képen a Mercedes-Benz Conecto G típusú csuklós autóbusz belseje látható.

Volánbusz Zrt.