Navigáció átugrása

Jelentős fejlesztések a dél-budai agglomeráció közösségi közlekedésében

2019. április 29.

2019. május 11-től szombattól számos hálózati, menetrendi és tarifális fejlesztéssel könnyítjük meg a Budakeszin, Budaörsön, Diósdon és Törökbálinton közlekedők mindennapjait. Az intézkedéseknek köszönhetően jelentősen több járat indul az M4-es metróhoz, és a települések közötti utazás is kedvezőbbé válik az új környéki Dél-Buda Zónabérlettel.

A dél-budai agglomeráció (Budakeszi, Budaörs, Törökbálint és Diósd) tervezett közösségi közlekedési hálózata (pdf)

A térségi önkormányzatok bevonásával előkészített módosítások részletesen:

 

BUDAKESZI

Kelenföldi kapcsolat

Az új 188E és 188-as jelzésű autóbuszok alternatív közvetlen kapcsolatot nyújtanak a Budakeszi és Budapest között utazók számára. A két járat – elkerülve a Budakeszi úti torlódásokat – átszállási lehetőséget biztosít Kelenföldön az M4-es metróra és a vasútra, továbbá a jelenleginél sűrűbb kapcsolatot nyújt Budaörs felé.

Az új 188E autóbusz Kelenföld vasútállomás és Budakeszi, Honfoglalás sétány között csúcsidőben közlekedik. Az autóbuszok Kelenföld és a budaörsi Gimnázium megállóhely között a Sport utcai csomópontig az autópályán haladnak, majd az 1-es sz. főút – Gyár utca – Budakeszi, Budaörsi út – útvonalon közlekednek tovább Budakeszi, Honfoglalás sétányig.

A 188E járat reggel kb. 4:40 és 8:40 között, délután kb. 13:15 és 19:45 között közlekedik, időszaktól függően 15, illetve 30 percenként.

A reggeli időszakban kb. 6:15 és 7:45 között – Budakeszin a Temető utcában tapasztalható torlódások elkerülése érdekében – a 188E járatok Kelenföld felé a Szanatórium utca (Vadaspark) megállótól indulnak és Budakeszin belül a Fő utcán közlekednek. Ebben az időszakban a járatok Budakeszi, TESCO megállóhelyet egyik irányban sem érintik, Kelenföld felé a még gyorsabb haladást elősegítve.

Csúcsidőn kívül és hétvégén új 188-as járat közlekedik, szintén Kelenföld vasútállomás és Budakeszi, Honfoglalás sétány között. A járat útvonala Kelenföld vasútállomás és a budaörsi Gimnázium megállóhely között a 40-esével azonos, majd tovább halad az 1-es sz. főúton, a Gyár utcán és Budakeszi, Budaörsi úton át Budakeszi, Honfoglalás sétányig 60 percenként.

További térségi kapcsolat

A 757-758-as elővárosi VOLÁNBUSZ-járatok helyett Budakeszi és Törökbálint, Diósd, Nagytétény között a 188-188E, és az új, Törökbálinttól Diósdon át Budatétényig meghosszabbított 88-as járatokkal lehet közlekedni, budaörsi átszállással.

Tarifaváltozások

Az új 188-as és a meghosszabbított 188E járatok Budaörs és Budakeszi között az új környéki Dél-Buda Zónabérlettel (10km), Budapesten kívüli szakaszra váltható viszonylati bérlettel, illetve környéki helyközi jegyekkel és vonaljeggyel is igénybe vehetőek. A VOLÁNBUSZ elővárosi járataira megváltott viszonylatra szóló bérletek a jövőben a környéki „kék” járatokon is érvényesek a bérleteken megjelölt megállók közötti viszonylaton, de legfeljebb Budapest közigazgatási határáig.

Az új környéki Dél-Buda Zónabérlet megteremti az átjárás lehetőségét Budapest déli és délnyugati agglomerációs települései között (Diósd, Budaörs, Törökbálint és Budakeszi). A kedvezménynek köszönhetően a zónabérletekkel a felsorolt településeken belül, illetve azok között a VOLÁNBUSZ környéki „kék”, és elővárosi járatai is igénybe vehetőek. A zónabérlet a jelenlegi 10 km-es Törökbálint feliratú környéki bérlet árán, teljes áron 9580 Ft-ért, 90%-os kedvezménnyel 960 Ft-ért a BKK automatákból és ügyfélközpontokban váltható 2019. május 11-étől.

A Dél-Buda Zónabérlet Budakeszin belül az alábbiak szerint érvényes az elővárosi járatokon:

  • 781-791: Budapest, Országos Korányi TBC Intézet és Vastagtanya megállóhelyek között
  • 793, 794, 795: Budapest, Országos Korányi TBC Intézet és Hidegvölgyi erdészlak megállóhelyek között

Budakeszi, Törökbálint, Budaörs és Diósd településeken közlekedő környéki „kék” járatok Budapesten kívüli szakaszaira a továbbiakban a VOLÁNBUSZ viszonylatra szóló bérletei is megválthatóak, melyek a bérleten jelölt viszonylaton közlekedő bármely VOLÁNBUSZ környéki „kék” és elővárosi járatokon is érvényesek. A viszonylati bérleteket a VOLÁNBUSZ pénztáraiban és internetes felületén lehet megváltani 2019. május 11-étől.

A Budakeszi feliratú 5 km-es környéki helyközi bérletek továbbra is csak a környéki „kék” buszokon érvényesek.

A Budakeszi feliratú környéki helyi bérletekkel Budakeszin belül az új 188-188E járatokkal is lehet utazni.

A legkésőbb május 10-i kezdő érvényességi dátummal megváltott 5 km-es környéki bérletek a Dél-Buda Zónabérlet érvényességi területén az érvényességi idejük lejártáig felhasználhatóak utazásra.

A Budakeszit érintő járatokon a Budapest-bérletek, környéki jegyek és bérletek 2019. május 11-étől változó érvényességét részletesen itt találja.

 

BUDAÖRS

A budaörsi járatok fejlesztésének legfőbb célja, hogy csúcsidőszakban az utasok kényelmesebben és gyorsabban érhessék el úti céljukat. Ennek érdekében több, az M4-es metró elérését biztosító autóbusz indul, és az azonos irányban közlekedő járatok összességében a korábbinál egyenletesebben közlekednek.

Bővül Budaörs közösségi közlekedési kapcsolata Budakeszi és Diósd felé, valamint a Budaörsi Ipari és Technológiai Park minden időszakban elérhető lesz.

Gyakrabban közlekedő gyorsjáratok a metróhoz

Az M4-es metró elindulása óta folyamatosan változó utazási igények kedvezőbb kiszolgálása érdekében gyakrabban, reggel 2-3, délután 3-4 percenként lehet elérni az M4-es metró kelenföldi végállomását és a vonatokat. Ez elsősorban a Budaörs és Kelenföld vasútállomás között az autópályán közlekedő 40E és 188E gyorsjáratok sűrűbb közlekedésének köszönhető.

Mindkét járat a reggeli és délutáni csúcsidőben is 15 percenként, azaz közösen 7-8 percenként indul, valamint a 188E járat a kora reggeli és a kora esti órákban is közlekedik.

A 40E járat útvonala módosul, Budaörsön a Szivárvány utca – Szabadság út – Károly király utca útvonalon éri el az autópályát annak érdekében, hogy még több utas számára biztosítson gyors eljutást az M4-es metró felé.

A 140-es, 140A és 240-es járatok együttesen reggel 5-7, délután 7-8 percenként közlekednek Budaörs óvárosán át a Széll Kálmán tér, illetve a Móricz Zsigmond körtér felé.

A 40-es, 40B, az új 88-as és 88A járatok összességében reggel 4, délután 7-8 percenként indulnak Budaörs óvárosán át Kelenföld vasútállomás felé.

A 40E és 188E járatok reggel és délután is együttesen 7-8 percenként közlekednek az autópályán Kelenföld vasútállomás felé.

A menetrendi korrekciók által a budaörsi lakótelep és az M4-es metró között reggel 2-3, délután 3-4 percenként indulnak autóbuszok.

Jelentősen bővül a Budaörsi Ipari és Technológiai Park elérése

Az Ipari Park Gábor Dénes körúti bejárata (IV. kapu) csúcsidőben a Budakesziig meghosszabbított 188E, csúcsidőn kívül és hétvégén pedig az új, szintén Kelenföld vasútállomás és Budakeszi között közlekedő 188-as járatokkal érhető el. Az új járatokkal minden időszakban gyakrabban lehet utazni az Ipari Park és Budaörs, illetve az M4-es metró kelenföldi végállomása között, továbbá munkanapokon kora reggel és este is biztosított az eljutási lehetőség.

Az Ipari Park Bánki Donát utca bejárata (I. kapu) minden időszakban az új 88A járattal érhető el. A járat Kelenföld vasútállomás és Törökbálint, Nyár utca között közlekedik, útvonala a jelenlegi 88-aséval nagyrészt megegyezik, de a Tetra Pak és a Gyár utca megállók között érinti az Ipari park I. kapujánál lévő megállót is. Munkanapokon reggel 20-40, egyéb időszakokban 60 percenként közlekedik egészen este 20 óráig.

Az Ipari Park I. kapu elérése munkanapokon reggel az M4-es metró felől, délután pedig a metró felé az autópályán közlekedő 760-as autóbuszokkal 30 percenként biztosított.

Az új 88A és a módosított 760-as járat összességében jelentősen sűrűbb elérést biztosít a Bánki Donát utcai bejárathoz.

Gyakrabban közlekedő közvetlen járatok Budakeszi és Diósd felé

Budakeszi és Budaörs között a meghosszabbított útvonalú 188E és az új 188-as buszok közlekednek, a megszűnő 757-es, illetve 758-as járatokhoz képest jelentősen sűrűbben.

Csúcsidőben a Budakeszi, Honfoglalás sétányig meghosszabbított, 15 percenként közlekedő 188E járattal, minden egyéb időszakban az új 60 percenként induló 188-as járattal lehet utazni. A járat Kelenföld vasútállomástól Budaörsön át Budakeszi, Honfoglalás sétányig közlekedik, Kelenföld vasútállomás és a budaörsi Gimnázium megállóhely között a 40-es járat útvonalán és megállási rendje szerint, majd tovább halad az 1-es sz. főúton, a Gyár utcán és a Budaörsi úton át Budakeszi, Honfoglalás sétányig.

Diósd és Budaörs között a Törökbálinttól Diósdon át Budatétény vasútállomásig meghosszabbított 88-as autóbusszal lehet utazni mindennap.

Csíki-hegyek kiszolgálása

A Csíki-hegyek térségében minden időszakban bővül az M4-es metrókapcsolatot nyújtó járatok száma.

Csúcsidőben a 188E jelzésű autóbusz reggel és délután is gyakrabban, 15 percenként biztosít kapcsolatot az M4-es metróhoz, továbbá a járat a kora reggeli és esti időszakban is közlekedik az új 88-as és 88A járatokkal együtt reggel 20, délután 30 percenként.              

Munkanapokon napközben és hétvégén az új 188-as járat 60 percenként közlekedik, az együttesen 30 percenként induló 88-as és 88A járatokon felül.     

Kora reggel és este a 88A és a 188-as járatok közlekednek, együttesen 30 percenként.

Változó megállási rend a Budaörsi úton

Madárhegy térségében az elmúlt időszakban létesült új lakóterületek kiszolgálása érdekében a 40-es és 40B járatok megállnak a Rupphegyi út és Madárhegy megállókban is.

Az éjszakai hazajutást segítve, illetve a Budaörs lakótelepnél lévő áruházak korai munkakezdésének kiszolgálásához igazodva a 972-es és a 972B járatok is érintik a Budaörsi lakótelep megállót.

Tarifaváltozások

Az új 188-as és a meghosszabbított útvonalú 188E járatok Budaörs és Budakeszi között az új környéki Dél-Buda Zónabérlettel (10km), Budapesten kívüli szakaszra váltható viszonylati bérlettel, illetve környéki helyközi jegyekkel és vonaljeggyel vehetőek igénybe. A 757-758-as járatokra megváltott viszonylati bérletek a környéki „kék” járatokon is érvényesek, a bérleteken megjelölt megállók közötti viszonylaton, de legfeljebb Budapest közigazgatási határáig.

Az új Dél-Buda Zónabérlet megteremti az átjárás lehetőségét Budapest déli és délnyugati agglomerációs települései között (Diósd, Budaörs, Törökbálint és Budakeszi). A kedvezménynek köszönhetően a zónabérletekkel a felsorolt településeken, illetve a települések között a VOLÁNBUSZ környéki „kék”, és elővárosi járatai is igénybe vehetőek. A zónabérlet a jelenlegi 10 km-es Törökbálint feliratú környéki bérlet árán, teljes áron 9580 Ft-ért, illetve 90%-os kedvezménnyel 960 Ft-ért a BKK automatákból és ügyfélközpontokban váltható 2019. május 11-étől.

Budaörsön belül az 5 km-es Budaörs feliratú környéki és a Dél-Buda Zónabérletekkel az alábbi VOLÁNBUSZ elővárosi járatok vehetőek igénybe.

  • 755: az 5 km-es bérletek esetében Budaörs, Lakótelep és Törökbálint, Raktárváros között, a Dél-Buda Zónabérlet esetében Budaörs, Lakótelep és Törökbálint, Virágtanya között
  • 760: Budapest, Péterhegyi út/Budapest, Sasadi út és Budaörs, Ipari és Technológiai Park között
  • 762: Budapest, Péterhegyi út/Budapest, Sasadi út és Budaörs, Tetra Pak között
  • 767: Budapest, Péterhegyi út/Budapest, Sasadi út és Budaörs, Gyár utca között

A fentebb részletezett díjtermékek az elsősorban Érd és Pusztazámor, illetve Zsámbék kiszolgálását biztosító, és Budaörsön csak a benzinkútnál megálló 724, 731-736, illetve 778-as járatokon a továbbiakban sem lesznek érvényesek.

Budakeszi, Törökbálint, Budaörs és Diósd településeken közlekedő környéki „kék” járatok Budapesten kívüli szakaszaira a VOLÁNBUSZ viszonylati bérletei is megválthatóak, melyek a bérleten jelölt viszonylaton közlekedő bármely VOLÁNBUSZ környéki „kék”, és elővárosi járaton is érvényesek. A viszonylati bérleteket a VOLÁNBUSZ pénztáraiban és internetes felületén lehet megváltani 2019. május-11-étől.

A legkésőbb május 10-i kezdő érvényességi dátummal megváltott 5 km-es környéki bérletek a Dél-Buda Zónabérlet érvényességi területén az érvényességi idejük lejártáig felhasználhatóak utazásra.

A Budaörsöt érintő járatokon a Budapest-bérletek, környéki jegyek és bérletek 2019. május 11-étől változó érvényességét részletesen itt találja.

 

TÖRÖKBÁLINT

Törökbálinton a jelenlegi hálózatot kiegészítve több kisebb változáslép életbe. A Márta utca környékéről minden időszakban átszállás nélkül lehet eljutni Budapestre, illetve a Márta utca és a Tükörhegy térsége éjszaka is elérhetővé válik a fővárosból. Budatétény felé a 88-as járat közlekedik, valamint számos járat csúcsidei közlekedési rendje is módosul.

Márta utca kiszolgálása

A Márta utca térségéből mind az M4-es metró, mind Törökbálint központja minden időszakban közvetlenül elérhetővé válik.

Reggel, illetve a délutáni és esti időszakban a Bartók Béla utca – Kápolna utca – Diósdi út – Hegyalja utca útvonalon a Márta utcáig meghosszabbított 272-es autóbusz biztosítja a városrész kiszolgálását. A járat délután 30 percenként, egészen 21 óráig közlekedik.

A Márta utcából hajnaltól estig a Diósdon át Budatétényig meghosszabbított 88-as, késő este pedig az új 88A járatok is biztosítják az M4-es metró, illetve Törökbálint belső területeinek elérését, 60 percenként.

Kapcsolódó menetrendi változások

A 172-es és 173-as járatok délután sűrűbben, 15-15 percenként indulnak. Változik az esti közlekedési rend is, késő este a 173-as helyett a 172-es autóbusz közlekedik.

Csúcsidőben a 142-es jelzésű járatok helyett 140-es jelzéssel közlekednek autóbuszok Dióskert érintésével Törökbálint, Sportközpont és a Széll Kálmán tér között, ezáltal Dióskert elérhetősége jelentősen javul.  

A 972-es autóbusz Törökbálint központjától Tükörhegy érintésével a Raktárvárosig közlekedik 120 percenként. A 972B jelzésű autóbuszok Törökbálint központjától a Márta utcáig közlekednek, szintén 120 percenként.

Térségi kapcsolatok

Diósd, Nagytétény és Budatétény felé a jelenleg csak Törökbálint határát érintő 758-as járat helyett a várost feltáró, meghosszabbított útvonalú 88-as járat közlekedik. A járat Törökbálint központjától a Márta utca és a Telenor érintése után a jelenlegi 758-as járat útvonalán közlekedik – Diósd, Sashegyi úthoz is betérve – Budatétény vasútállomásig.

Budakeszi elérése a 88-88A és a 188-188E járatokkal lehetséges, budaörsi átszállással

Tarifaváltozások

A Törökbálint feliratú 10km-es bérlet a jövőben szintén környéki bérletként, de 2019. május 11-étől Dél-Buda Zónabérlet néven, változatlan áron váltható meg, jelentős többletszolgáltatást nyújtva:

  • Megteremti az átjárás lehetőségét Budapest déli és délnyugati agglomerációs települései között (Diósd, Budaörs, Törökbálint és Budakeszi). A kedvezménynek köszönhetően a zónabérletekkel a felsorolt településeken, illetve a települések között a VOLÁNBUSZ környéki „kék”, és elővárosi járatai is igénybe vehetőek.
  • Törökbálinton az Önkormányzat által megrendelt (pistályi, annahegyi) helyi buszjáratokon is érvényes.
  • A 755-ös számú elővárosi járaton Budaörs, Lakótelep és Törökbálint, Virágtanya között is használható.

A 10 km-es Dél-Buda Zónabérletek mellett a környéki helyi bérlet is érvényes az annahegyi és pistályi járatokon. Ezáltal jelentősen olcsóbbá válik a közösségi közlekedés azoknak az utasoknak, akik a törökbálinti helyi járatokat és környéki „kék” buszokat is igénybe veszik. A helyi járatokon a környéki bérletek mellett csak a törökbálinti helyi menetjegyek érvényesek, a környéki jegyekkel és a budapesti vonaljegyekkel nem lehet utazni.

Budakeszi, Törökbálint, Budaörs és Diósd településeken közlekedő környéki „kék” járatok Budapesten kívüli szakaszaira a VOLÁNBUSZ viszonylati bérletei is megválthatóak, melyek a bérleten jelölt viszonylaton közlekedő bármely VOLÁNBUSZ környéki „kék”, és elővárosi járaton is érvényesek. A viszonylati bérleteket a VOLÁNBUSZ pénztáraiban és internetes felületén lehet megváltani 2019. május-11-étől.

Az átmeneti időszakban a törökbálinti pistályi és annahegyi helyijáratokra megváltott májusi bérletek 2019. június 5-e 24 óráig a környéki „kék” járatokon is érvényesek, Törökbálinton belüli utazás esetén.

A legkésőbb május 10-éig megváltott 10 km-es Törökbálint feliratú környéki bérletek a Dél-Buda Zónabérlet érvényességi területén az érvényességi idejük lejártáig felhasználhatóak utazásra.

A Kelenföldről Budatétény felé induló 88-as járatokon a Kelenföld vasútállomás és Törökbálint, Zrínyi utca között érvényesített jegyek Törökbálint, Harangláb megállóhelyen átszállásra jogosítanak a 15 percen belül Kelenföld felé közlekedő 88-as járatokra.

A Törökbálintot érintő járatokon a Budapest-bérletek, környéki jegyek és bérletek 2019. május 11-étől változó érvényességét részletesen itt találja

 

DIÓSD

Kelenföld vasútállomás Diósd valamennyi területéről, így Diósdligetről is minden időszakban közvetlenül elérhetővé válik, továbbá Nagytétény és Budatétény minden időszakban sűrűbb kiszolgálást kap. A VOLÁNBUSZ környéki „kék” és elővárosi járatai Diósdon belül egy bérlettel vehetőek igénybe.

Kelenföldi kapcsolat

A 725-ös járat csúcsidőben változatlanul 60 percenként közlekedik, délután ellenkező irányba annak érdekében, hogy a település központjából a Búzavirág utca felé biztosítsa az eljutást.

Csúcsidőben a 60 percenként induló 13-as autóbusszal is elérhetőek a Kelenföld vasútállomáshoz közlekedő elővárosi autóbuszjáratok.

Csúcsidőn kívül új 727-es járat indul, mely munkanapokon napközben és este 60 percenként, míg hétvégén reggeltől estig 120 percenként közlekedik Kelenföld vasútállomás – Diósd, Sashegyi út – Diósd, Búzavirág utca útvonalon.

Nagytétény és Budatétény kapcsolat

Munkanapokon csúcsidőben a 13-as és az új, Törökbálintról Diósdon át Budatétényig meghosszabbított 88-as járatokkal lehet eljutni Budatétény vasútállomáshoz. A járatok 60-60, együttesen átlagosan 30 percenként indulnak.

Csúcsidőn kívül a 113-as és az új 88-as járatokkal lehet Budatétény felé utazni, melyek 60-60, azaz átlagosan 30 percenként indulnak, így a Sashegyi út és Budatétény, vasútállomás között gyakoribb eljutást biztosítanak. Ezekben az időszakokban a Búzavirág utca és Budatétény között a 727-es és a 88-as járatokkal lehet utazni, melyek között az átszállás biztosított.

Térségi kapcsolatok

Törökbálint és Budaörs az új 88-as járattal érhető el, mely Kelenföld vasútállomás – Budaörs – Törökbálint – Diósd, Sashegyi út – Budatétény vasútállomás útvonalon közlekedik mindennap 60 percenként.

Budakeszi felé a 88-as és az új 188-188E járatok igénybe vételével lehet eljutni, budaörsi átszállással.

Tarifaváltozás

Az új Dél-Buda Zónabérlet megteremti az átjárás lehetőségét Budapest déli és délnyugati agglomerációs települései között (Diósd, Budaörs, Törökbálint és Budakeszi). A kedvezménynek köszönhetően a zónabérletekkel a felsorolt településeken, illetve a települések között a VOLÁNBUSZ környéki „kék”, és elővárosi járatai is igénybe vehetőek.  

A zónabérlet a jelenlegi 10 km-es Törökbálint feliratú környéki bérlet árán, teljes áron 9580 Ft-ért, illetve 90%-os kedvezménnyel 960 Ft-ért a BKK automatákból és ügyfélközpontokban váltható 2019. május 11-étől.

Diósdon belül az 5 km-es Diósd feliratú környéki és a Dél-Buda Zónabérletekkel az alábbi VOLÁNBUSZ elővárosi járatok is igénybe vehetőek:

  • 710, 712, 715, 720, 722: Diósd, Törökbálinti elág. és Érd, Muskátli utca megállóhelyek között
  • 725-727: bármely két diósdi megállóhely között

Így a Budapest bérlet mellé megváltott egyetlen környéki kiegészítő bérlet minden Diósdot Budapesttel összekötő járaton érvényes lesz.

Budakeszi, Törökbálint, Budaörs és Diósd településeken közlekedő környéki „kék” járatok Budapesten kívüli szakaszaira a VOLÁNBUSZ viszonylati bérletei is megválthatóak, melyek a bérleten jelölt viszonylaton közlekedő bármely VOLÁNBUSZ környéki „kék”, és elővárosi járaton is érvényesek. A viszonylati bérleteket a VOLÁNBUSZ pénztáraiban és internetes felületén lehet megváltani 2019. május-11-étől.

A legkésőbb május 10-i kezdő érvényességi dátummal megváltott 5 km-es környéki bérletek a Dél-Buda Zónabérlet érvényességi területén az érvényességi idejük lejártáig felhasználhatóak utazásra.

A Diósdot érintő járatokon a Budapest-bérletek, környéki jegyek és bérletek 2019. május 11-étől változó érvényességét részletesen itt találja.

 

Budapesten belüli változások

A dél-budai agglomerációs térséggel összefüggésben Budapesten belül elsősorban a XI. és a XXII. kerületben változik a közösségi közlekedés.

Változó megállási rend a Budaörsi úton

Madárhegy térségében az elmúlt időszakban létesült új lakóterületek kiszolgálása érdekében a 40-es és 40B járatok megállnak a Rupphegyi út és Madárhegy megállókban is, ezzel biztosítva a környékről a kedvezőbb kapcsolatot az M4-es metróhoz.

Nagytétény és Budatétény kiszolgálása

Tovább bővül Nagytétény illetve Budatétény és a környező települések kapcsolata. Törökbálint és Budaörs az új 88-as járattal érhető el, mely Kelenföld vasútállomás – Budaörs – Törökbálint – Diósd, Sashegyi út – Budatétény vasútállomás útvonalon közlekedik mindennap, 60 percenként.

Munkanap csúcsidőben az új 88-as, 13-as és 113A járatok 60-60 percenként, összességében 20 percenként biztosítják a Barackos út térségének kiszolgálását. A 13-as járatok a jövőben jellemzően csúcsidőben indulnak, és az Angeli utca / Nagytétényi út megálló érintésével közlekednek.

Csúcsidőn kívül és hétvégén a 113-as és az új 88-as járatok 60-60 percenként, azaz átlagosan 30 percenként közlekednek, és biztosítják Budatétény, illetve Diósd, Sashegyi út, valamint a 88-as járatok által Törökbálint és Budaörs felé is az eljutási lehetőséget.  Ezekben az időszakokban Diósd, Búzavirág utca térsége és Budatétény között a 727-es és a 88-as járatokkal lehet utazni, melyek között az átszállás biztosított.

Budapest-bérlet, környéki jegyek és bérletek érvényességi határai 2019. május 11-étől

Budakeszi

Budapest-bérletek érvényességi határai:

  • 22, 22A, 222, 922: Széll Kálmán tér M–Szanatórium utca (Vadaspark).

Környéki helyi bérletek („Budakeszi” felirattal) érvényességi határai:

  • 22: Szanatórium utca (Vadaspark)–Budakeszi, Tesco áruház,
  • 22A, 922: Szanatórium utca (Vadaspark)–Budakeszi, Dózsa György tér,
  • 222: Szanatórium utca (Vadaspark)–Budakeszi, Honfoglalás sétány,
  • 188, 188E: Budakeszi, Honfoglalás sétány [a 188E reggeli indulásainál: Szanatórium utca (Vadaspark)]–­Farkashegyi repülőtér.

Környéki 5 km-es bérletek („Budakeszi” felirattal) érvényességi határai:

  • 22: Országos Korányi Intézet–Budakeszi, Tesco áruház,
  • 22A, 922: Országos Korányi Intézet–Budakeszi, Dózsa György tér,
  • 222: Országos Korányi Intézet–Budakeszi, Honfoglalás sétány,
  • 188, 188E: Budakeszi, Honfoglalás sétány [a 188E reggeli indulásainál: Szanatórium utca (Vadaspark)]–­Farkashegyi repülőtér.

Környéki 10 km-es bérletek „Törökbálint” felirattal és Dél-Buda Zónabérletek (10 km) érvényességi határai:

  • 22: Országos Korányi Intézet–Budakeszi, Tesco áruház,
  • 22A, 922: Országos Korányi Intézet –Budakeszi, Dózsa György tér,
  • 222: Országos Korányi Intézet–Budakeszi, Honfoglalás sétány,
  • 188: Budakeszi, Honfoglalás sétány–Rupphegyi út,
  • 188E: Budakeszi, Honfoglalás sétány [a 188E reggeli indulásainál: Szanatórium utca (Vadaspark)]–Sasadi út,
  • 781-791: Országos Korányi Intézet–Vastagtanya,
  • 793-795: Országos Korányi Intézet–Hidegvölgyi erdészlak.

Környéki helyközi vonaljegyek érvényességi határai:

  • 22: Országos Korányi Intézet–Budakeszi, Tesco áruház,
  • 22A, 922: Országos Korányi Intézet –Budakeszi, Dózsa György tér,
  • 222: Szanatórium utca (Vadaspark)–Budakeszi, Honfoglalás sétány,
  • 188: Budakeszi, Honfoglalás sétány–Rupphegyi út,
  • 188E: Budakeszi, Honfoglalás sétány [a 188E reggeli indulásainál: Szanatórium utca (Vadaspark)]–Sasadi út.

Budaörs

Budapest-bérletek érvényességi határai:

  • 40, 40B, 88, 88B: Kelenföld vasútállomás M–Felsőhatár utca,
  • 40E, 172, 173, 188E, 272: Kelenföld vasútállomás M–Sasadi út,
  • 87, 187: a vonal teljes hossza,
  • 140, 140A: Széll Kálmán tér M–Felsőhatár utca,
  • 140B: nem érvényes a Budapest-bérlet
  • 188: Kelenföld M–Felsőhatár utca,
  • 240, 940: a budaörsi végállomástól induló járatokra a Budapest-bérletek végig érvényesek
  • 287: Budatétény vasútállomás (Campona)–Repülőgépes Szolgálat,
  • 972, 972B: Móricz Zsigmond körtér M–Felsőhatár utca.

Környéki helyi bérletek („Budaörs” felirattal) érvényességi határai:

  • 40, 40B, 240, 940: Felsőhatár utca–Budaörsi lakótelep,
  • 40E: Csata utca–Budaörsi lakótelep,
  • 87, 187: Budaörsi repülőtér–Kamaraerdő,
  • 88, 88B: 88A, 972, 972B: Felsőhatár utca–Légimentők,
  • 140: Méhecske utca–Felsőhatár utca,
  • 140A: Felsőhatár utca–Budaörsi lakótelep,
  • 140B: Méhecske utca–Budaörsi lakótelep,
  • 172, 173: Budaörs, benzinkút–Méhecske utca,
  • 188: Felsőhatár utca–Gábor Dénes körút,
  • 188E: Lévai utca–Gábor Dénes körút,
  • 272: Budapest-bérlettel együtt Sasadi út–Légimentők szakaszon (vissza irányba nem érvényes), törökbálinti helyi bérlettel együtt Légimentők–Törökbálint vasútállomás szakaszon (vissza irányba nem érvényes),
  • 287: Kamaraerdő–Budaörsi lakótelep.

Környéki 5 km-es bérletek („Budaörs” felirattal) érvényességi határai:

  • 40, 40B, 140A, 240, 940: Rupphegyi út–Budaörsi lakótelep,
  • 40E: Sasadi út–Budaörsi lakótelep,
  • 87: Budaörsi repülőtér–Szép utca,
  • 88, 88A, 88B (csak Budapest–Törökbálint irányba közlekedik): Rupphegyi út–Törökbálint, vasútállomás,
  • 140: Rupphegyi út–Raktárváros,
  • 140A: Rupphegyi út–Budaörsi lakótelep,
  • 140B: Raktárváros–Budaörsi lakótelep,
  • 172, 173: Sasadi út–Raktárváros,
  • 187: Budaörsi repülőtér–Kamaraerdő,
  • 188: Rupphegyi út–Gábor Dénes körút,
  • 188E: Sasadi út–Gábor Dénes körút,
  • 272: Sasadi út–Törökbálint vasútállomás,
  • 287: Szép utca–Budaörsi lakótelep,
  • 972, 972B: Rupphegyi út–Törökbálint vasútállomás (csak Budapest–Törökbálint irányba közlekedik),
  • 755: Budaörsi lakótelep–Raktárváros,
  • 760: Budapest, Péterhegyi út/Sasadi út–Budaörs, Ipari és Technológiai Park,
  • 762: Budapest, Péterhegyi út/Sasadi út–Budaörs, Tetra Pak,
  • 767: Budapest, Péterhegyi út/Sasadi út–Budaörs, Gyár utca.

Környéki 10 km-es bérletek „Törökbálint” felirattal és Dél-Buda Zónabérletek (10 km) érvényességi határai:

  • 40, 40B, 140A, 240, 940: Rupphegyi út–Budaörsi lakótelep,
  • 40E: Sasadi út–Budaörsi lakótelep,
  • 87: Budaörsi repülőtér–Szép utca,
  • 88, 88B: Rupphegyi út–Szerafin-villa,
  • 88A: Rupphegyi út–Nyár utca,
  • 140: Rupphegyi út–Törökbálint, bevásárlóközpont,
  • 140A: Rupphegyi út–Budaörsi lakótelep,
  • 140B: Törökbálint, bevásárlóközpont–Budaörsi lakótelep,
  • 172, 173: Sasadi út–Törökbálint, Nyár utca,
  • 187: Budaörsi repülőtér–Kamaraerdő,
  • 188: Budakeszi, Honfoglalás sétány–Rupphegyi út,
  • 188E: Budakeszi, Honfoglalás sétány
  • 188E reggeli indulásainál: Szanatórium utca (Vadaspark)]–Sasadi út,
  • 272: Sasadi út–Márta utca,
  • 287: Szép utca–Budaörsi lakótelep,
  • 972: Rupphegyi út–Raktárváros,
  • 972B: Rupphegyi út–Törökbálint Márta utca (csak Budapest–Törökbálint irányba közlekedik),
  • 755: Budaörsi lakótelep–Törökbálint, Virágtanya,
  • 760: Budapest, Péterhegyi út/Sasadi út–Budaörs, Ipari és Technológiai Park,
  • 762: Budapest, Péterhegyi út/Sasadi út–Budaörs, Tetra Pak,
  • 767: Budapest, Péterhegyi út/Sasadi út–Budaörs, Gyár utca.

Környéki helyközi vonaljegyek érvényességi határai:

  • 40, 40B, 140A, 240, 940: Rupphegyi út–Budaörsi lakótelep,
  • 40E: Sasadi út–Budaörsi lakótelep,
  • 87: Budaörsi repülőtér–Szép utca,
  • 88, 88B (csak Budapest–Törökbálint irányba közlekedik): Rupphegyi út–Szerafin-villa,
  • 88A: Rupphegyi út–Vasút utca (vissza: Kerekdomb utca),
  • 140: Rupphegyi út–Törökbálint, bevásárlóközpont (vissza: Hosszúrét utca),
  • 140A: Rupphegyi út–Budaörsi lakótelep,
  • 140B: Törökbálint, bevásárlóközpont (vissza: Hosszúrét utca)–Budaörsi lakótelep,
  • 172: Sasadi út–Törökbálint, Nyár utca (vissza: Bartók Béla utca),
  • 173: Sasadi út–Bartók Béla utca (vissza: Törökbálint, Nyár utca),
  • 187: Budaörsi repülőtér–Kamaraerdő,
  • 188: Budakeszi, Honfoglalás sétány–Rupphegyi út,
  • 188E: Budakeszi, Honfoglalás sétány
  • 188E reggeli indulásainál: Szanatórium utca (Vadaspark)]–Sasadi út,
  • 272: Sasadi út–Márta utca,
  • 287: Szép utca–Budaörsi lakótelep,
  • 972: Rupphegyi út–Raktárváros,
  • 972B: Rupphegyi út–Törökbálint Márta utca.

Törökbálint

Budapest-bérletek érvényességi határai:

  • 88, 88A, 88B: Kelenföld vasútállomás M–Felsőhatár utca,
  • 140, 140A: Széll Kálmán tér M–Felsőhatár utca,
  • 140B: nem érvényes a Budapest-bérlet
  • 172, 173, 272: Kelenföld vasútállomás M–Sasadi út,
  • 972, 972B: Móricz Zsigmond körtér M–Felsőhatár utca.

Környéki helyi bérletek („Törökbálint” felirattal) érvényességi határai:

  • 88, 88B: Légimentők–Törökbálint, Telenor,
  • 88A: Légimentők–Törökbálint, Nyár utca (Márta utcai betérés esetén a Márta utca felé is érvényes),
  • 140, 140B: Méhecske utca–Törökbálint, bevásárlóközpont,
  • 172, 173: Méhecske utca–Törökbálint, Nyár utca,
  • 272: Légimentők (vissza: Törökbálint, vasútállomás)–Márta utca,
  • 283, 286 (Bálint Busz törökbálinti helyi járat): a vonal teljes hossza,
  • 972: Légimentők–Raktárváros,
  • 972B: Légimentők–Törökbálint, Márta utca.

Környéki 10 km-es bérletek „Törökbálint” felirattal és Dél-Buda Zónabérletek (10 km) érvényességi határai:

  • 40, 40B, 140A, 240, 940: Rupphegyi út–Budaörsi lakótelep,
  • 40E: Sasadi út–Budaörsi lakótelep,
  • 87: Budaörsi repülőtér–Szép utca,
  • 88, 88B: Rupphegyi út–Szerafin-villa,
  • 88A: Rupphegyi út–Nyár utca,
  • 140: Rupphegyi út–Törökbálint, bevásárlóközpont,
  • 140B: Törökbálint, bevásárlóközpont–Budaörsi lakótelep,
  • 172, 173: Sasadi út–Törökbálint, Nyár utca,
  • 187: Budaörsi repülőtér–Kamaraerdő,
  • 188: Budakeszi, Honfoglalás sétány–Rupphegyi út,
  • 188E: Budakeszi, Honfoglalás sétány [188E reggeli indulásainál: Szanatórium utca (Vadaspark)]–Sasadi út,
  • 272: Sasadi út–Márta utca,
  • 287: Szép utca–Budaörsi lakótelep,
  • 972: Rupphegyi út–Rakátrváros,
  • 972B: Rupphegyi út–Törökbálint Márta utca,
  • 755: Budaörsi lakótelep–Törökbálint, Virágtanya,
  • 760: Budapest, Péterhegyi út/Sasadi út–Budaörs, Ipari és Technológiai Park,
  • 762: Budapest, Péterhegyi út/Sasadi út–Budaörs, Tetra Pak,
  • 767: Budapest, Péterhegyi út/Sasadi út–Budaörs, Gyár utca.

Környéki helyközi vonaljegyek érvényességi határai:

  • 40, 40B, 140A, 240, 940: Rupphegyi út–Budaörsi lakótelep,
  • 40E: Sasadi út–Budaörsi lakótelep,
  • 87: Budaörsi repülőtér–Szép utca,
  • 88, 88B: Rupphegyi út–Szerafin-villa,
  • 88A: Rupphegyi út–Vasút utca (vissza: Kerekdomb utca),
  • 140: Rupphegyi út–Törökbálint, bevásárlóközpont (vissza: Hosszúrét utca),
  • 140B: Törökbálint, bevásárlóközpont (vissza: Hosszúrét utca)–Budaörsi lakótelep,
  • 172: Sasadi út–Törökbálint, Nyár utca,
  • 173: Sasadi út–Törökbálint, Bartók Béla utca (vissza: Nyár utca),
  • 187: Budaörsi repülőtér–Kamaraerdő,
  • 188: Budakeszi, Honfoglalás sétány–Rupphegyi út,
  • 188E: Budakeszi, Honfoglalás sétány [188E reggeli indulásainál: Szanatórium utca (Vadaspark)]–Sasadi út,
  • 272: Sasadi út–Márta utca,
  • 287: Szép utca–Budaörsi lakótelep,
  • 972: Rupphegyi út–Rakátrváros,
  • 972B: Rupphegyi út–Törökbálint Márta utca.

Diósd

Budapest-bérletek érvényességi határai:

  • 13, 13A, 113: Budatétény vasútállomás (Campona)–Diósd, Törökbálinti elágazás.

Környéki helyi bérletek („Diósd” felirattal) érvényességi határai:

  • 13: Diósd, Törökbálinti elágazás–Diósd, Búzavirág utca,
  • 13A, 113: Diósd, Törökbálinti elágazás–Diósd, Sashegyi út,
  • 88, 88B: Diósd, Kaktusz utca–Diósd, Törökbáliniti elágazás (Diósd, Sashegyi út megálló érintésére is érvényes),
  • 725, 727: a Diósd, Sashegyi út–Katinka utca–Diósd, Kaktusz utca szakaszon található bármely két, diósdi megálló között.

Környéki 5 km-es bérletek („Diósd” felirattal) érvényességi határai:

  • 13: Szerafin-villa–Diósd, Búzavirág utca,
  • 13A, 113: Szerafin-villa–Diósd, Sashegyi út,
  • 88, 88B: Diósd, Kaktusz utca–Szerafin-villa (Diósd, Sashegyi út megálló érintésére is érvényes),
  • 710, 712, 715, 720, 722: Diósd, Törökbálinti elágazás–Érd, Muskátli utca,
  • 725, 727: Diósd, Sashegyi út–Katinka utca–Diósd, Kaktusz utca szakaszon található bármely két, diósdi megálló között.

Környéki 10 km-es bérletek „Törökbálint” felirattal és Dél-Buda Zónabérletek (10 km) érvényességi határai:

  • 13: Szerafin-villa–Diósd, Búzavirág utca,
  • 13A, 113: Szerafin-villa–Diósd, Sashegyi út,
  • 88, 88B: Rupphegyi út–Szerafin-villa,
  • 710, 712, 715, 720, 722: Diósd, Törökbálinti elágazás–Érd, Muskátli utca,
  • 725, 727: Diósd, Sashegyi út–Katinka utca–Diósd, Kaktusz utca szakaszon található bármely két, diósdi megálló között.

Környéki helyközi vonaljegyek érvényességi határai:

  • 13: Szerafin-villa–Diósd, Búzavirág utca,
  • 13A, 113: Szerafin-villa–Diósd, Sashegyi út,
  • 88, 88B: Rupphegyi út–Szerafin-villa.