Navigáció átugrása

Tata – április 7-étől változik a helyi autóbuszok menetrendje

2024. március 28.

Tata helyi közlekedése az alábbiak szerint módosul munkanapokon:

 

A Vasútállomást érintő változások:

1 Fellner Jakab utca ◄► Vasútállomás

  • 8:36-kor a vasútállomás és a Fellner Jakab utca között közlekedő autóbusz 7 perccel később, 8:43-kor indul.

4 Fellner Jakab utca Kertváros Vasútállomás
6 Vasútállomás Kertváros Fellner Jakab utca

  • Egyes járatok a jövőben 5-ös vonalszámmal közlekednek.
  • Több, a 4-es és a 6-os vonalon a Vasútállomásig és a Vasútállomástól közlekedő járat helyett ezentúl az 5-ös vonalon indulnak a buszok.

8 Fellner Jakab utca Újhegy Fellner Jakab utca

  • 15:45-kor Fellner Jakab utcától induló autóbusz 5 perccel később, 15:50-kor indul, és 9-es vonalszámmal, a Vasútállomást és a Laktanya megállót érintve közlekedik Újhegy, buszfordulóig.
  • A 21:57-kor a Fellner Jakab utcától induló járat kihasználatlanság miatt megszűnik.

 

A Güntner Kft.-t érintő változások:

1M Fellner Jakab utca ◄► Mocsai utca ◄► Vasútállomás

  • 6:35-kor a Fellner Jakab utcától a vasútállomásra induló járat 5 perccel korábban, 6:30-kor indul és hosszabb útvonalon Újhegy, buszfordulóig közlekedik 9M jelzéssel.
  • Munkanapokon 13:55-kor a Fellner Jakab utcától a vasútállomásra induló járat 5 perccel később indul és 1-es vonlszámmal közlekedik, nem érintve a Mocsai út térségét. A Mocsai út térségbe a Vasútállomástól 13:35-kor induló 1M járat továbbra is közlekedik, amiről a Fellner Jakab utcánál csatlakozást biztosítunk a városközpont felé induló 1-es járatra.

9 Fellner Jakab utca ◄► Vasútállomás ◄► Újhegy

  • 21:26-kor az Újhegy, buszfordulótól induló autóbusz a Güntner Kft. zökkenőmentes műszakváltása és a vasúti csatlakozások érdekében a Tavasz utca megállónál 22:10-ig várakozik.

 

Újhegy térségét érintő változások:

1M Fellner Jakab utca ◄► Mocsai utca ◄► Vasútállomás

  • 6:35-kor a Fellner Jakab utcától a vasútállomásra induló járat 5 perccel korábban, 6:30-kor indul, és hosszabb útvonalon Újhegy, buszfordulóig közlekedik 9M jelzéssel.
  • Munkanapokon 13:55-kor a Fellner Jakab utcától a vasútállomásra induló járat 5 perccel később indul és az 1-es vonal közlekedik, nem érinti a Mocsai út térségét. A Mocsai út térségbe a Vasútállomástól 13:35-kor induló 1M járat továbbra is megy, amiről a Fellner Jakab utcánál csatlakozást biztosítunk a városközpont felé induló 1-es járatra.

8B Újhegy, buszforduló Fellner Jakab utca
9A Újhegy, buszforduló Güntner Kft. Vasútállomás

  • Újhegy, buszfordulótól új járatok közlekednek: 6:15-kor a Vasútállomás irányába 9A jelzéssel, valamint 16:15-kor a Fellner Jakab utca irányába, 8B jelzéssel.

 

Agostyán térségét érintő változások:

7 Fellner Jakab utca ◄► Agostyán

  • Számos a Fellner Jakab utca és Agostyán, Forduló között közlekedő autóbusz 5-15 perccel később közlekedik, illetve némely járat 7A jelzéssel, csak az Autóbusz-állomásig, illetve onnan közlekedik.

 

Kertváros térségét érintő változások:

5 Fellner Jakab utca Kertváros Fellner Jakab utca

  • A Kossuth tér környékén tanuló diákok jobb hazajutása érdekében a korábbi 5R jelzésű („kollégiumi”) járat helyett minden tanítási napon 5-ös jelzésű járat indul a Fellner Jakab utcától 14:58-kor.

5T Fellner Jakab utca Kertváros Fellner Jakab utca (Ipari parkon át)

  • 21:00-kor a Fellner Jakab utcától az Ipari parkon át közlekedő járat 5 perccel később, 21:05-kor indul.

 

A Tesco-hoz közlekedő járatokat érintő változások:

1T Tesco Áruház ◄► Fellner Jakab utca ◄► Vasútállomás

  • Több, a Tesco Áruháztól induló és Vasútállomásra érkező, valamint visszairányban közlekedő, 1T jelzésű autóbusz 1-es jelzéssel közlekedik, a Tesco áruházat nem érinti. Helyettük a hasonló időpontban közlekedő egyéb járatok igénybevételét javasoljuk.

 

Hétvégén az autóbuszok közlekedése változatlan.

Az új menetrend megtekinthető itt.