Navigáció átugrása

Új, kedvezőbb árú díjtermékek a Volánbusz esztergomi helyi járatain

2024. április 6.

2024. április 1-jétől kedvezőbb áron utazhatnak az esztergomiak a helyi autóbuszjáratokon: a Volánbusz az önkormányzat döntése alapján (érvényességi időn belül) korlátlan számú utazásra jogosító napijegyet vezetett be, éves bérlet váltotta a korábbi bérlettípusokat és olcsóbban vehetik igénybe a helyi járatokat a diákok is. 

A helyi autóbuszos közszolgáltatást megrendelő esztergomi önkormányzat képviselő-testületi határozata alapján jelentősen átalakult a település helyi közlekedésének tarifarendszere. 
2024. április 1-jétől a Volánbusz az eddig megszokott menetjegy helyett 500 forintos napijegyet vezetett be, amely az adott napon korlátlan számú utazásra jogosítja tulajdonosát a város összes vonalán. A korábbi bérlettípusok (a tanuló bérlet kivételével) megszűntek, helyettük kedvező árú, mindössze 5.000 forintba kerülő éves bérlettel lehet utazni. A tanuló bérletek ára is jelentősen csökkent: a havibérlet 500 forint helyett 200 forintért, az éves bérlet 6.000 forint helyett 2.400 forintért váltható meg. Díjmentes utazásra jogosultak áprilistól a 65 éven felüliek mellett a 65 év alatti ellátottak utazási utalványával rendelkező személyek (nyugdíjasok) is.
A díjtermékek 2024. április 1-jétől vásárolhatók meg az új árakon. A helyi bérletek vásárlásához és használatához érvényes személyi igazolvány vagy diákigazolvány szükséges.
A 2024. március 31-ig elővételben megváltott menetjegyek 2024. április 30-ig, a megszűnt bérlettípusok az érvényességi idejük végéig használhatók fel utazásra. A 2024. szeptember 30-ig érvényes éves tanuló bérletek nem visszaválthatók. 
Esztergomban országbérlettel és Komárom-Esztergom vármegyebérlettel is igénybe vehetők a helyi járatok.
A változásokról a Volánbusz honlapján lehet tájékozódni. Az érvényes díjszabás itt érhető el.
 
Volánbusz Zrt.