Navigáció átugrása

Menetrendi változások az M3-as metró déli szakaszának felújításának idejére

2019. március 19.

2019. április 6-ától az M3-as metró déli szakaszának (Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között) felújításának kezdetétől,  – a metróra való könnyebb átszállás érdekében – munkanapokon a reggeli csúcsidőszakban (kb. 8.30-ig) az alábbiak szerint módosul egyes Népligethez érkező elővárosi autóbuszjárat menetrendje.

  • Az M5-ös autópályán át érkező 607-es, 608-as és 633-as autóbuszok a Népliget felé az Albert Flórián út és a Nagyvárad tér M megállóhelyeket is érintik.
  • A Soroksári úton át érkező 627-es, 630-as, 631-es, 632-es, 635-ös, 636-os, 655-ös és 661-es autóbuszokNépliget felé a Közvágóhíd H és a Nagyvárad tér M megállóhelyeket is érintik. Ezen járatok a terelés ideje alatt nem érintik Budapest, Mester utca / Könyves Kálmán körút megállóhelyet.
  • Az Üllői úton át érkező 626-os, 628-as, 629-es és 660-as autóbuszok, valamint a Kecskemét–Lajosmizse–Dabas–Budapest, Szentes–Kiskunfélegyháza–Kecskemét–Budapest és a Baja–Kalocsa–Solt–Budapest autóbuszvonalak egyes járatai a Népliget felé terelt útvonalon közlekednek, nem érintik Budapest, Határ út megállóhelyet, viszont megállnak Közvágóhíd H és a Nagyvárad tér M megállóhelyeken. A Határ útig megváltott bérletek az összes budapesti megállóhelyig érvényesek.
  • A Rákóczi híd felől érkező 705-ös autóbuszok, illetve a Dunaújváros–Adony–Ercsi–Budapest autóbuszvonal egyes járatai a Népliget felé az Albert Flórián út és a Nagyvárad tér M megállóhelyeket is érintik.

A fenti játatok esetében az 1-es villamosra történő átszállást nem a Népligetnél, hanem a Közvágóhíd H, illetve az Albert Flórián út megállóhelyeknél javasoljuk.

A fenti járatok esetében a Népliget autóbusz-pályaudvarig megváltott bérletek az összes budapesti megállóhelyig (Közvágóhíd H, Albert Flórián út, Nagyvárad tér M) érvényesek.

A Gyál felől a Határ út metróállomás felé közlekedő járatok közül a 84E, a 94E és a 294E buszok – ugyancsak munkanapokon a reggeli csúcsidőszakban – 84M, 94M, illetve 294M jelzéssel a Gyáli úton és az Albert Flórián úton, a Nagyvárad tér érintésével érkeznek a Határ úti végállomásukra. A 89E jelzésű autóbuszok útvonala nem változik.

Gyál és Vecsés között munkanapokon 578-as vonalszámmal új járatok közlekednek, melyek Vecsésen a vasúthoz biztosítanak átszállási kapcsolatot Budapest felé. Ezekkel egyidejűleg az iskolai előadási napokon 7:23-kor Vecsés, Sportpályától induló 577-es autóbusz a továbbiakban nem közlekedik.

A részletes menetrendeket a metrófelújítás pontos időpontjának megismerése után tesszük közé a honlapunkon, illetve a www.menetrendek.hu oldalon.

A metrópótlás ideje alatt – különösen csúcsidőben – a térségben közlekedő járataink menetideje megnövekedhet, melyet kérjük, hogy utazásuk megtervezésekor vegyenek figyelembe. Megértésüket köszönjük.

A metrópótlásról további információkat a BKK oldalán olvashatnak.