Navigáció átugrása

Több mint 1,3 millió beérkező adóforint és csaknem 9,5 millió forint támogatás az iskolakezdéshez

2023. szeptember 22.

Kora ősszel is zajlanak az események jótékonysági szervezetünk háza táján. AZ EMBERÉRT Alapítvány kuratóriuma legutóbbi ülésén 175 munkavállalónk támogatásáról döntött csaknem 9,5 millió forint értékben, a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlásából pedig idén is több mint 1,3 millió forint érkezik az alapítvány számlájára, amiből a közeljövőben ismét mintegy 25 családnak nyújthatunk segítséget. 

Alapítványunk kuratóriuma 2023. szeptember 14-i ülésén elbírálta a legutóbbi pályázati időszakban beérkezett kérelmeket, és döntött arról, hogy 175 volánbuszos munkavállaló és családja számára nyújt támogatást, összesen 9.486.400 forint értékben. A testület ezúttal olyan, gyermeket nevelő kérelmezők fejenként 16.800 – 100.800 forinttal történő megsegítése mellett döntött, akiknek az iskolakezdés anyagi terheinek megkönnyítéséhez, vagy tartós betegséggel való küzdelemhez volt szükségük hozzájárulásra.
 
Az érintettek minden esetben írásban, postai úton kapnak értesítést a döntésről. A megítélt összeghez a támogatási szerződés megkötése után juthatnak hozzá a kedvezményezettek, erre a számukra legközelebbi HR-ügyfélszolgálaton kerül sor. Fontos tudni, hogy a szerződés megkötésének és a támogatás folyósításának feltétele a kérelemben foglalt információkat igazoló eredeti dokumentumok bemutatása. A szerződés megkötésére a döntést követő 60 napon belül van lehetőség. A támogatási összegek kifizetésére a megkötött szerződések beérkezése után kerülhet sor.
 
Szintén örömteli hír, hogy érkezik az utánpótlás: idén is sokan ajánlották fel adóforintjaikat az alapítvány céljaira. A tavalyival nagyságrendileg azonos összeg, 1.332.192 forint folyik be a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlásából AZ EMBERÉRT Alapítvány számlájára. 
 
Az Alapítvány 2020 tavasza óta már csaknem ezer, egész pontosan 988 kérelmező számára nyújtott segítséget több mint 53 millió forint és 16 laptop formájában. Az átlagos támogatási összeget figyelembe véve a 2022-es személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlásaiból nagyságrendileg újabb 25 rászoruló családot tudunk támogatni hamarosan. A következő pályázati időszakról később adunk tájékoztatást.
 
Alapítványunk hálás minden segítségért, hiszen jól tudjuk: sok kicsi sokra megy! Minden felajánlás hozzájárul ahhoz, hogy minél több rászoruló kollégát támogathassunk. Adományozni a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlásától függetlenül is, bármikor lehet: a támogatási lehetőségekről itt található minden információ.
Számítunk összetartó kollektívánk segítségére a jövőben is! Jobb adni, mint kapni – és közben jó tudni, hogy van segítség, ha nehéz helyzetbe kerülünk.