Navigáció átugrása

A beteg kollégánk támogatására indított gyűjtés lezárult, de az 1 százalékáról hamarosan rendelkezhetünk!

2024. február 20.

Lezárult a gyűjtés, csaknem egymillió forint adomány érkezett AZ EMBERÉRT Alapítvány számlájára súlyos beteg győri kollégánk, Nagy Károly támogatására. Köszönjük az együttérző munkavállalók felajánlásait, a támogatási összeget eljuttatjuk munkatársunk családjának. Ne feledjük, hogy hamarosan kezdődik a jövedelemadó-bevallás időszaka, amikor az szja 1 százalékáról is rendelkezhetünk! Ekkor is gondoljunk alapítványunkra, hiszen társaságunk jótékonysági szervezetén keresztül további rászoruló munkatársainkat segíthetjük.

AZ EMBERÉRT Alapítvány közhasznú szervezetként névre szóló gyűjtést indított Nagy Károly, társaságunk súlyos betegségben szenvedő győri autóbusz-vezetője és családja számára. A közvetlen felajánlással ellentétben az alapítványon keresztül gyűjtött adományok után a családnak nem keletkezik adófizetési kötelezettsége. A gyűjtőakció eredményeként, együttérző kollégáinknak köszönhetően összesen 986 ezer forinttal segíthetjük Károly otthoni ápolását. Családja nevében is hálásan köszönjük a felajánlásokat! A Nagy Károly számára indított gyűjtés 2024. február 16-án lezárult, ezért kérjük, már ne küldjenek neki szánt adományokat! Az ezután beérkező összegeket az alapítvány további céljaira fordítjuk.

Jótékonysági szervezetünk 2020 tavasza óta már 985 kérelmező számára nyújtott segítséget 53,3 millió forint és 16 laptop formájában. Alapítványunk számtalanszor bizonyította: az összefogás ereje csodákra képes. Nagylelkű adományozók és együttérző munkavállalóink hozzájárulásának köszönhetően csaknem ezer munkatársunk és családjuk életét tehettük könnyebbé. Célunk az, hogy a jövőben is hasonló lendülettel és elkötelezettséggel támogathassuk közösségünk rászoruló tagjait. Ehhez jelentős segítséget nyújt a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlása, hiszen minden évben költségmentesen, mindössze néhány perc alatt rendelkezhetünk arról, hogy ezt az összeget alapítványunk használhassa fel, súlyos problémákkal küszködő kollégáinkon segítve ezzel.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2024. március 15-ig teszi közzé az eSZJA oldalon a személyi jövedelemadó bevallásáról szóló tervezeteket, amelyek május 21-én válhatnak végleges adóbevallássá. Eddig az időpontig rendelkezhetünk személyi jövedelemadónk 1 százalékának felajánlásáról is.

Május 21-ig tehát ismét lehetőségünk van arra, hogy pluszköltség nélkül, csupán pár perces időráfordítással segíthessük karitatív szervezetünk munkáját. Fogjunk össze idén is, és a felajánlással segítsük AZ EMBERÉRT Alapítvány tevékenységét, hiszen ezzel kollégáinkat támogatjuk!

Az alapítvány adószáma: 18892073-1-43

Bankszámlaszáma: 10201006-50141250

A támogatási lehetőségekről a Volánbusz honlapján, valamint a NAV weboldalán található bővebb információ.

Alapítványunk kuratóriuma idei első, 2024. január 30-i ülésén elsősorban a működéssel kapcsolatos döntéseket hozott. Jótékonysági szervezetünk jelenleg nem fogad támogatási kérelmeket, a következő pályázati időszak indításáról tájékoztatni fogjuk kollégáinkat.