Navigáció átugrása

Új menetrend szerint közlekednek a Tápió-vidék autóbuszai augusztus 1-jétől

2020. július 19.

A budapesti járatok

485 Budapest – Tápiószecső – Tápiószentmárton
486 Budapest – Tápiószecső – Szentlőrinckáta

A vonalakon közlekedő autóbuszjáratok többsége megszűnik, helyettük a Tápiószecsői átszállással a vasutat ajánljuk a Budapestre illetve Budapestről történő utazáshoz.

A reggeli órákban a főváros felé, délután pedig a fővárosból a továbbiakban is közlekednek közvetlen autóbuszjáratok, melyek útvonala és a budapesti végállomása módosul: az autóbuszok ezentúl a Népliget autóbusz-állomásra érkeznek és onnan indulnak.

A járatok a továbbiakban nem érintik az alábbi megállókat:

  • Stadion autóbusz-állomás
  • Örs vezér tere
  • Rákoskeresztúr városközpont
  • Kucorgó tér
  • Maglód, SPAR

Az autóbuszok ezentúl megállnak a Vecsés, Nyugat, a Repülőtér, D porta és a Ferihegy vasútállomás megállókban.

A térségből Rákoskeresztúrra, az Örs Vezér térre, valamint a Stadion autóbusz-állomásra a Jászberény felől közlekedő járatokkal az eljutási lehetőség a továbbiakban is biztosított marad.

 

A vonatokhoz csatlakozó autóbuszok Sülysáp vasútállomáson

489 Sülysáp – Kóka
490 Sülysáp – Kóka – Zsámbok (új autóbuszos kapcsolat)
491 Sülysáp – Kóka – Tóalmás – Nagykáta / Szentlőrinckáta
492 Sülysáp – Kóka – Tóalmás – Zsámbok (esti útvonal)

A Sülysáp, Vasútállomás és Kóka között az autóbuszok új menetrend szerint, sűrűbben közlekednek:
munkanapokon reggel és délután félóránként, egyéb időszakban pedig óránként indulnak a buszok, amelyek Sülysápon a budapesti vonatokhoz csatlakoznak.

  • 490-es jelzéssel, jellemzően óránként új autóbuszjáratok indulnak Sülysápról Kókán át Zsámbokra. A fejlesztés eredményeképpen a zsámbokiak Sülysápon a vasútra átszállva, új útvonalon, gyorsabban tudnak a főváros és a település között utazni.
  • 492-es jelzéssel, az esti órákban új járatok közlekednek Sülysáp–Kóka–Tóalmás–Zsámbok útvonalon. Este 20:00 után, a főváros felől vonattal Tóalmás felé közlekedők ezeket a járatokat vehetik igénybe.
  • Az utolsó 491-es autóbusz mindennap a Keleti pályaudvarról 23:55-kor induló vonathoz csatlakozik, ezáltal késő este is biztosítjuk az eljutási lehetőséget Sülysápról Kókára és Tóalmásra.

488 Sülysáp – Úri

Az esti órákban sűrűbben (óránként) közlekedik. Az utolsó járat a Budapestről 23:55-kor induló vonathoz csatlakozik, így a késő esti órákban is biztosítjuk az eljutást Úri felé.

 

A vonatokhoz csatlakozó autóbuszok Tápiószecső vasútállomáson

487 Tápiószecső – Tóalmás – Szentlőrinckáta
496 Tápiószecső – Tóalmás

A 496-os vonalon az autóbuszok indulási ideje a reggeli és délutáni időszakban kis mértékben módosul, illetve több járat indul a vasútállomásról, a vonatokhoz csatlakozva.

Új, 487-es számon, jellemzően két óránként közlekedik autóbusz Tápiószecső, vasútállomás és Szentlőrinckáta között, a vonatokhoz csatlakozva. A járatok a 486-as vonalon megszűnő közvetlen budapesti járatokat pótolja.

Fontos!

Augusztus 1-jétől Tápiószecső, vasútállomásról Tóalmás felé az utolsó autóbuszjárat 20:05-kor indul, ami a Keleti pályaudvarról 19:15-kor induló Z60-as vonathoz csatlakozik.
20:05 után a Tóalmás és Szentlőrinckáta felé utazók Sülysápon tudnak átszállni az onnan induló 491-es és 492-es buszokra.

 

495 Tápiószecső – Tápióság
497 Tápiószecső – Tápióság – Tápióbicske – Nagykáta

A 495-ös vonalon az autóbuszok indulási ideje a reggeli és délutáni időszakban kis mértékben módosul, illetve több járat indul a vasútállomásról, a vonatokhoz csatlakozva. Új járat indul 0:55-kor, ami a Keleti pályaudvarról 23:55-kor induló vonathoz csatlakozik, így a késő esti órákban is biztosítjuk az eljutást Tápióság felé.

 

Díjszabási információk

A Budapest, Stadion autóbusz-állomás viszonylatában megváltott, nem Budapest-bérlet kiegészítő bérletek a Népliget végállomású járatokon is érvényesek.

20:15 után Budapest felől Tóalmás és Zsámbok felé Sülysápon biztosított a vasútról való csatlakozás a 492-es járatokra, melyeken elfogadjuk a 486-os, 487-es, 490-es és 496-os vonalra megváltott bérleteket.

A 2020. július 31-ig Budapest, Kucorgó tér szakaszhatárral megváltott, 30 napos, Budapest-bérlet kiegészítő bérletek érvényességi idejük lejártáig a Népliget végállomású járatokon is érvényesek.


Vágányzári információ augusztusban:

Augusztus 1. és 31 között, vasúti vágányzár miatt, a hajnali és esti órákban a Sülysáp, Vasútállomás felé közlekedő autóbuszok a vonatok menetrendjéhez
igazodva, 5–20 perces eltéréssel közlekednek. A munkanapokon 04:00-kor Sülysáp, Vasútállomásról induló autóbusz 5 perccel korábban, 03:55-kor közlekedik Úri, Autóbusz-forduló felé.

Az aktuális menetrendről tájékozódjanak honlapunkon vagy a megállóhelyeken kihelyezett indulási jegyzékekből. 

Az új hálózat térképen

Letöltés PDF formátumban