Navigáció átugrása

Új, ütemes menetrendek, vasúti közlekedéshez igazított Volánbusz-járatok Eger térségében

2020. november 26.

A Volánbusz Zrt. 2020. december 13-tól Eger térségében a vasúti közlekedéssel összehangolt új, ütemes menetrendeket vezet be. Az új menetrendekkel több, közvetlen kapcsolat jön létre a kistérségek között, ezáltal a korábbinál kedvezőbb szolgáltatást biztosítanak az utasok számára.

A fentiek figyelembevételével 2020. december 13-tól Eger térségében, elsősorban az  

 • Eger–Gyöngyös–Budapest,  
 • Eger–Gyöngyös–Cegléd–Kecskemét,  
 • Eger–Mezőkövesd–Tiszaújváros–Nyíregyháza,  
 • Eger–Mezőkövesd–Miskolc,  
 • Eger–Mezőkövesd,  
 • Eger–Egerszalók–Demjén–Füzesabony,  
 • Eger–Egerszalók–Verpelét–Tófalú–Kál-Kápolna,  
 • Eger–Egerszalók–Verpelét–Demjén–Gyöngyös,  
 • Eger–Bélapátfalva–Mikófalva–Balaton,  
 • Eger–Bélapátfalva–Szilvásvárad–Nagyvisnyó–Dédestapolcsány–Kazincbarcika,  
 • Eger–Bélapátfalva–Szilvásvárad–Csernely–Ózd  
 • Eger–Felsőtárkány 
 • Eger–Andornaktálya - Maklár - Füzesabony 

autóbuszvonalak által érintett települések számára új menetrendet vezetünk be a vasúti szolgáltatással összehangolt formában, mellyel célunk a közösségi közlekedés versenyképességének javítása. 

A módosításokat általánosságban jellemzi, hogy a regionális autóbusz-közlekedésben a változtatások hatására számos viszonylaton a jelenleginél egyenletesebb kínálatot biztosító ütemes autóbuszmenetrendeket vezetünk be, több közvetlen kapcsolat jön létre a kistérségek között, rendszeres vasúti csatlakozások kerülnek kialakításra Egerben, Füzesabonyban, Kál-Kápolnán részben az InterCity, részben az InterRégió vonatokhoz hangolt autóbuszmenetrendekkel, valamint a nagyobb forgalmú vonalakon több járat közlekedik az esti és hétvégi időszakban, ezzel is javítva a térségben élők mobilitási lehetőségeit. 

 

A változásokról részletesen:  

Budapest – Gyöngyös – Eger (–Kazincbarcika) autóbuszvonal által érintett települések: Gyöngyös, Kápolna, Kerecsend, Eger, Szarvaskő, Mónosbél, Bélapátfalva, Szilvásvárad, Nagyvisnyó, Dédestapolcsány, Bánhorváti, Nagybarca, Vadna, Kazincbarcika  

Az Eger és Budapest között közlekedő autóbuszjáratok menetrendje jelentősen változik: a járatok a vasúttal összehangolva közlekednek, így egész nap jellemzően óránként (kora hajnalban Budapest felé 30 percenként) indulnak a vasúti eljutási lehetőségeket felezve, ezáltal Eger és Budapest között átlagosan félóránként (óránként autóbusszal és óránként vasúton) lesz biztosított a főváros elérhetősége. Az óránként induló autóbuszjáratok jellemzően felváltva Gyöngyös érintésével, illetve az M25–M3 autópálya útvonalon expresszjáratként közlekednek. 

Az Eger és Budapest között minden nap közlekedő expresszjáratok jellemzően 2 óránként közlekednek, ugyanakkor reggel a főváros felé, délután Eger irányába további járatokkal is biztosítjuk az utazási lehetőséget, így Egerből minden nap 6:35 és 9:35, Budapestről 14:35 és 19:35 között továbbra is óránként, az azon kívüli időszakban kétóránként indulnak. 

Újdonság, hogy a Budapest és Eger között közlekedő expresszjáratok Ludas helyett az M25-ös autóút–M3-as autópálya útvonalon közlekednek, így minden eddiginél gyorsabban, már 1 óra 40 perc alatt elérhető lesz Egerből a főváros. A járatok 2 óránként tovább közlekednek Szarvaskő, Mónosbél, Bélapátfalva, Szilvásvárad, Nagyvisnyó, Dédestapolcsány, Bánhorváti, Nagybarca, Vadna települések érintésével egészen Kazincbarcikáig, így a Szalajka-völgy a jelenlegi 5, Kazincbarcika a jelenlegi 4 helyett már 7 járattal közvetlenül elérhetővé válik a fővárosból, ezáltal javul a turisztikai szempontból is frekventált térség közvetlen autóbuszos kapcsolata Budapesttel. 

A Kazincbarcika és Budapest között közlekedő járatok Eger, Kővágó tér megállóhelyen is megállnak, így Eger északi városrészéből minden nap kétóránként biztosítunk közvetlen kapcsolatot a Fővárossal. 

Eger és Budapest között a minden nap közlekedő expresszjáratokon felül pénteki napokon kora délután (12:35-kor és 14:35-kor), vasárnapi napokon pedig késő délután (14:35-kor, 16:35-kor, 18:35-kor és 19:35-kor) továbbiak is indulnak, így a heti rendszereséggel ingázókat segítve vasárnap délután Egerből a fővárosba továbbra is óránként biztosítunk eljutási lehetőséget az M25-ös autóúton és az M3-as autópályán haladva.  

A Budapest és Jósvafő között közlekedő autóbuszjárat a továbbiakban is közlekedik, a járat a fővárosból reggel 6:35-kor indul, és már Aggtelek, Baradla-barlangot is érinti. 

A Budapest és Eger között Gyöngyös érintésével közlekedő járatok kétóránként, reggel Egerből Budapest felé 30 percenként, este Budapestről Eger felé óránként indulnak, és a járatok napközben Egerből Mezőkövesd–Mezőnyárád–Bükkábrány–Vatta–Emőd–Nyékládháza–Mályi–Miskolc irányába közlekednek tovább, így Gyöngyös, Kápolna, Kerecsend térségéből javul a 3-as úton, Egeren túl elhelyezkedő települések közvetlen kapcsolata. 

Bővül az üzemidő: az utolsó Budapest–M3–Gyöngyös–Eger útvonalon közlekedő autóbuszjárat a jelenlegi 21:45 helyett 22:15-kor, míg az utolsó Gödöllő, Aszód, Hatvan, Gyöngyös érintésével közlekedő autóbuszjárat 22:45 helyett 23:15-kor indul Budapestről. Egerből Budapestre az utolsó autóbuszjárat 20:15 helyett 20:35-kor indul. 

 

Eger–Mezőkövesd–Tiszaújváros–Nyíregyháza autóbuszvonal, érintett települések: Eger, Andornaktálya, Mezőkövesd, Nagycsécs, Sajószöged, Tiszaújváros, Polgár, Újtikos, Tiszavasvári, Nagycserkesz, Nyíregyháza 

Nyíregyháza és Eger között kétóránként – Andornaktálya, Mezőkövesd, Tiszaújváros, Polgár, Tiszavasvári / Hajdúnánás települések érintésével –  indítunk autóbuszjáratokat, melyek Tiszaújváros és Mezőkövesd között az M3-as autópályán közlekednek, és Mezőkövesden csatlakozást biztosítanak a Budapest felé induló InterCity vonatokra Tiszaújváros–Polgár–Tiszavasvári/Hajdúnánás irányából. 

Az új menetrendnek köszönhetően a fővárosból naponta kétóránként Tiszaújváros már kevesebb mint 2,5 óra, Polgár alig több mint 2,5 óra alatt egy átszállással elérhetővé válik. 

Az Eger és Nyíregyháza között kétóránként közlekedő autóbuszjáratok Eger város számára egész nap rendszeres és gyors összeköttetést biztosítanak Tiszaújvárossal, Polgárral, Tiszavasvárival, Hajdúnánással és Nyíregyházával. 

 

Eger–Gyöngyös/Heves–Jászberény–Nagykáta–Cegléd–Kecskemét autóbuszvonal által érintett települések: Eger, Kerecsend, Kápolna, Gyöngyös, Gyöngyöshalász, Atkár, Vámosgyörk, Jászárokszállás, Jászberény, Nagykáta, Tápióbicske, Tápiószentmárton, Cegléd, Nyársapát, Nagykörős, Kecskemét 

Eger és Kecskemét között egész nap kétóránként indítunk autóbuszjáratokat, melyek jellemzően a Gyöngyös–Jászberény–Nagykáta–Cegléd–Nagykőrös útvonalon közlekednek Kecskemétig, jelentősen javítva az útvonalon elhelyezkedő települések kapcsolatát egymással, Egerrel és Kecskeméttel is. 

A járatokat a térség vasútvonalaival összehangolt menetrend szerint indítjuk, így Vámosgyörkön, Jászberényben és Cegléden is biztosított lesz a vonatok és az autóbuszok közötti átszállási lehetőség. 

 • Vámosgyörkön: Gyöngyös felől csatlakozást biztosítunk a Füzesabony felé induló InterRégió vonatokra, illetve Füzesabony irányából érkező vonatokról biztosítjuk az átszállást Jászárokszállás–Jászberény irányába. A fenti csatlakozásokat munkanapokon egész nap óránként biztosítjuk, mivel az Eger és Kecskemét között kétóránként induló járatokat Gyöngyös és Jászberény között további regionális járatok is kiegészítik, így a két város között óránként indulnak autóbuszok. 
 • Jászberényben: Gyöngyös–Jászárokszállás irányából átszállást biztosítunk Jászberény, vasútállomáson Újszász–Szolnok irányába. 
 • Cegléden: Gyöngyös–Vámosgyörk–Jászárokszállás–Jászberény–Nagykáta irányából átszállást biztosítunk 2 óránként a Szeged irányába közlekedő vonatokra. Ezáltal például Jászberényből Szeged egész nap 2 óránként egyetlen ceglédi átszállással minden eddiginél gyorsabban, már 2 óra 45 perc alatt elérhetővé válik.  

A Gyöngyösről reggel 5:30-kor induló és Heves, Jászberény, Cegléd érintésével Kecskemétig közlekedő autóbuszjárat Egerből indul, és délután Kecskemétről Egerig közlekedik, így a reggeli és a délutáni időszakban a jelenleginél gyorsabb eljutási lehetőséget is biztosítunk Eger és Kecskemét között. Gyöngyösről Jászberénybe, Ceglédre, Kecskemétre az eljutási lehetőséget továbbra is biztosítjuk a napközben kétóránként induló járatainkkal. 

 

Eger–Mezőkövesd–Bükkábrány–Miskolc autóbuszvonal által  érintett települések: Eger, Andornaktálya, Mezőkövesd, Mezőnyárád, Bükkábrány, Vatta, Emőd, Nyékládháza, Mályi, Miskolc  

Eger és Miskolc között új menetrendet vezetünk be: az autóbuszok egész nap kiszámíthatóan óránként indulnak, és valamennyi autóbuszjárat Mezőnyárád település érintésével közlekedik. A módosításnak köszönhetően jelentősen javul Egerből a 3-as úton Mezőkövesd és Miskolc között elhelyezkedő települések elérhetősége. 

Az Eger és Miskolc között Bükkábrány érintésével közlekedő járatok menetrendjét összehangoltuk a Bükkábrányból Kács és Sály irányába induló járatokkal, így Sályról, Kácsról, Tibolddarócról egész nap rendszeresen, néhány perces csatlakozási idővel, a jelenleginél gyakrabban lesz elérhető egyetlen átszállással Eger, Mezőkövesd és Miskolc, így nagymértékben javul a településekről a környező városok elérhetősége.  

 

Mezőkövesd–Eger autóbuszvonal, érintett települések: Eger, Andornaktálya, Mezőkövesd  

 A vonalon továbbra is a jelenlegivel megegyező számú járat közlekedik majd munkanapokon, a jelenleginél egyenletesebb elosztás szerint: a járatok Eger irányába reggel 10-15 percenként, napközben jellemzően óránként, délután 30 percenként, míg Egerből Mezőkövesd irányába a délutáni időszakban már 20 percenként indulnak.  

Újdonság, hogy a korábbiakhoz képest a járatok kétóránként Andornaktálya elkerülésével az M25-ös autóúton közlekednek, és Egerben az autóbusz-állomást a 25-ös számú út – Deák Ferenc út irányából érik el, így megállnak Eger, Tompa utca, Eger, Nagyváradi út, Eger, vasútállomás bej. út megállóhelyeken is, ezáltal a város ezen részén elhelyezkedő közintézmények és munkahelyek elérhetősége is kedvezőbbé válik. Eger Andornaktálya felőli része Mezőkövesdről továbbra is elérhető marad, így az új útvonalon közlekedő járatok a meglévő szolgáltatást bővítik.  

 

Eger–Bélapátfalva–Szilvásvárad–Csernely–Ózd, Eger–Bélapátfalva–Szilvásvárad–Nagyvisnyó–Kazincbarcika, Eger–Bélapátfalva–Mikófalva–Balaton autóbuszvonalak által érintett települések: Szarvaskő, Mónosbél, Szilvásvárad, Nagyvisnyó, Dédestapolcsány, Bánhorváti, Nagybarca, Vadna, Kazincbarcika, Bükkmogyorósd, Csernely, Farkaslyuk, Ózd, Mikófalva, Bükkszentmárton, Balaton 

Jelentősen javul Szarvaskő, Mónosbél, Bélapátfalva, Szilvásvárad, Nagyvisnyó, Dédestapolcsány, Bánhorváti, Nagybarca, Vadna, Kazincbarcika fővárosi kapcsolata, mivel a térségből a jelenlegi 5 helyett már 7 közvetlen járat közlekedik egész nap egyenletesen kétóránként Budapestig. 

Az Egerből Mónosbél–Bélapátfalva útvonalon Balatonig, Nagyvisnyóig, Kazincbarcikáig, Ózdig közlekedő járatokat egységes összehangolt menetrend szerint indítjuk, ennek megfelelően az autóbuszjáratok Eger és Bélapátfalva között jellemzően egész nap 20 percenként, délután Egerből, reggel Eger felé még sűrűbben közlekednek, így elővárosi színvonalú kiszolgálást biztosítunk a térségben. 

Eger–Bélapátfalva–Mikófalva–Bükkszentmárton–Balaton útvonalon: 

 • A járatok jellemzően egész nap óránként indulnak, Egerből délelőtt óra 50, vagy 00 perckor, délután egységesen óra 40 perckor, kora este szintén óra 50 perckor. Ellenirányba az autóbuszok Egerbe jellemzően minden óra 05 perckor érkeznek, reggel ennél sűrűbben, késő délután kétóránként. 
 • Több járat közlekedik a délutáni időszakban Balatonból, Bükkszentmártonból, Mikófalváról Egerbe, így Balatonból 16:05-kor és 18:05-kor Bükkszentmárton, Mikófalva, Bélapátfalva érintésével közlekedő járatokkal is biztosítjuk az eljutási lehetőséget Egerbe.  
 • A Balatonból 7:28-kor induló járat helyett 7:05-kor és 8:05-kor is indítunk autóbuszokat Egerbe. 
 • A Balatonból reggel 6:25-kor és az Egerből este 20:05-kor induló járatot Eger, Tompa utcáig/utcától közlekedtetjük, így a járatok Eger, Színház, Eger, vasútállomás bej. út, Eger, Nagyváradi út, Eger, Tompa utca megállóhelyeket is érintik, biztosítva ezzel a térség közintézményeinek gyorsabb elérhetőségét. 
 • A járatok menetrendje Eger és Balaton között a hétvégi időszakban csak kisebb mértékben változik, ami elsősorban a Bélapátfalva érintésével közlekedő járatok indulási időpontjára korlátozódik. 

Eger–Bélapátfalva–Szilvásvárad–Csernely–Ózd útvonalon:

 • A járatok az útvonalon napközben egyenletesen kétóránként, délután óránként indulnak: Eger, autóbusz-állomásról mindig óra 10 perckor, Ózd, autóbusz-állomásról jelemzően óra 30 perckor. A hajnalban Egerből jelenleg 4:50-kor induló járat 15 perccel később, 5:05-kor indul. 
 • Munkanapokon új járat indul Ózdról 5:30-kor Csernely érintésével Egerbe, ezzel együtt az Ózdról 5:10-kor Egercsehi érintésével Egerbe, majd tovább Gyöngyös–Budapest útvonalon közlekedő járat megszűnik. 
 • Hétvégén több járat közlekedik az útvonalon: Egerből hajnalban 5:05-kor, majd 8:10 és 18:10 között egyenletesen 2 óránként, Ózdról 6:30 és 18:30 között egész nap egyenletesen kétóránként indulnak az autóbuszok. 
 • A hajnalban Egerből 5:05-kor induló járat kivételével valamennyi autóbuszjárat Eger Tompa utcáig/utcától közlekedik, így a járatok Eger, Színház, Eger, vasútállomás bej. út, Eger, Nagyváradi út, Eger, Tompa utca megállóhelyeket is érintik, biztosítva ezzel a térség közintézményeinek gyorsabb elérhetőségét. 
 • Egerben a Tompa utcáig/utcától közlekedő járatok az Eger és Budapest között közlekedő InterRégió vonatokkal összehangolt menetrend szerint indulnak, így Eger, vasútállomás bej. út megállóhelytől néhány perces átszállási idővel csatlakozást biztosítunk a Budapest felé/felől közlekedő vonatokhoz. 

Eger–Bélapátfalva–Szilvásvárad–Nagyvisnyó–Dédestapolcsány–Kazincbarcika útvonalon:

 • Több járat közlekedik Eger és Dédestapolcsány között:  Egerből 6:05-kor, majd 7:30-tól naponta egyenletesen minden óra 30 perckor indulnak az autóbuszok. 
 • Több járat közlekedik Eger és Kazincbarcika között is: az autóbuszok Egerből reggel 6:05-kor, majd minden páros óra 30 perckor indulnak. 
 • Bővülő üzemidő: Kazincbarcika–Dédestapolcsány felől az első járat már 5:25-re Egerbe érkezik, az utolsó pedig 15:35 helyett 18:55-kor indul. Ellenirányba Egerből a jelenlegi 19:00 óra helyett 20:30-kor indul az utolsó autóbusz Kazincbarcikára. 
 • Több Nagyvisnyó–Szilvásvárad és Eger között közlekedő autóbuszjárat Eger Tompa utcáig/utcától közlekedik, így a járatok Eger, Színház, Eger, vasútállomás bej. út, Eger, Nagyváradi út, Eger, Tompa utca megállóhelyeket is érintik, biztosítva ezzel a térség közintézményeinek gyorsabb elérhetőségét, illetve csatlakozást a vasútra. 
 • Egyenletesebb elosztás szerint közlekednek az autóbuszok Eger és Szilvásvárad között: munkanapokon a délelőtti időszakban jellemzően 20-60 percenként, délután pedig egyenletesen 20 percenként indulnak. 
 • Több járat közlekedik az esti időszakban 19 és 21 óra között Eger és Szilvásvárad–Nagyvisnyó között: már 19:30-kor és 20:30-kor is indítunk autóbuszokat, ezáltal a 19:10 és 21:20 közötti több mint 2 órás időszakban is biztosítunk eljutási lehetőséget a megyeszékhelyről a térségbe.  

  

Eger–Egerszalók–Demjén–Füzesabony, Eger–Egerszalók–Verpelét–Tófalú–Kál-Kápolna, Eger–Egerszalók–Verpelét–Domoszló–Gyöngyös, Eger–Egerszalók–Verpelét–Tarnaszentmária–Sirok autóbuszvonalak által érintett települések: Eger, Egerszalók, Demjén, Kerecsend, Füzesabony, Verpelét, Feldebrő, Aldebrő, Tófalu, Kápolna, Kál, Kisnána, Vécs, Domoszló, Markaz, Abasár, Gyöngyös, Tarnaszentmária 

Eger–Egerszalók–Verpelét–Kisnána–Domoszló–Markaz–Abasár–Gyöngyös–M3–Budapest útvonalon a jelenlegi 2 pár járat helyett egész nap egyenletesen kétóránként indítunk autóbuszjáratokat, így Budapest felé már naponta 7, Budapest felől 6 járattal biztosítjuk az érintett települések kapcsolatát a fővárossal a jelenlegi járatokénál gyorsabb útvonalon, mivel valamennyi autóbuszjárat Gyöngyös és Budapest között Hatvan érintése nélkül, az M3-as autópályán közlekedik. 

Az Egerből Egerszalók érintésével Verpelétig, Domoszló érintésével Gyöngyösig, Feldebrő érintésével Kál-Kápolnáig, illetve Tarnaszentmária irányába közlekedő autóbuszjáratokat egységes összehangolt menetrend szerint indítjuk, ennek megfelelően a járatok Eger és Egerszalók között jellemzően egész nap 20 percenként, délután Egerből, reggel Eger felé még sűrűbben közlekednek, így elővárosi színvonalú kiszolgálást biztosítunk a térségben. 

Az összehangolt menetrendnek köszönhetően Eger és Verpelét között egyenletesebb elosztás szerint indulnak az autóbuszok, napközben 20-40 percenként, a délutáni időszakban Egerből 20 percenként biztosítunk eljutási lehetőséget Verpelétig. 

Eger–Egerszalók–Demjén–Kerecsend–Füzesabony: 

 • Több járat közlekedik Eger és Demjén között: az autóbuszok munkanapokon egész nap jellemzően óránként indulnak.  Hétvégén is bővül a szolgáltatás: a járatok egész nap jellemzően 2 óránként közlekednek. 
 • Újdonság, hogy az Eger és Demjén között közlekedő autóbuszjáratokat kétóránként meghosszabbítottuk Füzesabonyig, ahol csatlakozást biztosítanak a Budapest felé és felől közlekedő InterCity vonatokra, ezáltal a turisztikai szempontból kiemelt Demjén és Egerszalók egyetlen átszállással elérhetővé válik a fővárosból. 
 • A járatok menetrendjét összehangoltuk a Gyöngyös–Domoszló–Verpelét–Eger útvonalon közlekedő járatokéval, így Egerszalókon csatlakozást biztosítunk Gyöngyös–Domoszló–Verpelét felől Demjén irányába néhány perces csatlakozási idővel. 

Eger–Egerszalók–Verpelét–Kisnána–Domoszló–Markaz–Abasár–Gyöngyös  

 • A viszonylaton új menetrendet vezetünk be: az Egerből Verpelétig és Domoszlóig, illetve Gyöngyös felől Kisnánáig és Verpelétig közlekedő járatok összekötésével, az Eger–Verpelét–Domoszló–Gyöngyös útvonalon egész nap jellemzően óránként indulnak az autóbuszjáratok, Egerből óra 40 perckor, Gyöngyösről mindig egész órakor.  
 • A változtatással a jelenlegi 12 helyett már 18 járattal biztosítunk eljutási lehetőséget Egerből Kisnána, Domoszló, Markaz, Abasár településekre, illetve jelentősen javul Verpelét és Egerszalók elérése Gyöngyös felől is, ezáltal a gyöngyösi és egri kistérségek érintett települései között egész nap egyenletesen óránként induló autóbuszjáratokkal biztosítjuk a kapcsolatot. 
 • A reggeli csúcsidőben már Abasárról, Markazról is indítunk járatokat Egerbe 5:20, 6:20, 7:20-ra, így javítjuk a megyeszékhelyen tanulók és dolgozók eljutási lehetőségeit. 
 • Bővül az üzemidő: Egerből az esti időszakban a jelentlegi 18:25 helyett 22:40-ig indítunk közvetlen járatok Egerszalók, Verpelét, Kisnána, Domoszló, Markaz, Abasár érintésével egészen Gyöngyösig. Gyöngyösről a jelenlegi 19:35-kor induló helyett 21:00-kor indul az utolsó autóbuszjárat Verpelétre. 

Eger–Egerszalók–Verpelét–Feldebrő–Aldebrő–Tófalu–Kál-Kápolna, vasútállomás 

 • A viszonylaton is új menetrendet vezetünk be: a járatok délelőtt kétóránként, az azon kívüli időszakban egész nap óránként indulnak Egerből mindig óra 20 perckor. A délutáni időszakban továbbra is jellemzően 30 percenként indítunk járatokat, így a jelenlegivel közel megegyezően 14:50-kor és 16:50-kor is biztosítunk eljutást a térségbe. 
 • Az esti időszakban Egerből 18:20-kor és 20:20-kor is indítunk közvetlen járatot Feldebrőre, Aldebrőre, Tófaluba, ezzel együtt a jelenleg 19:40-kor induló járat megszűnik, az eljutási lehetőséget az Egerből szintén 19:40-kor Verpelét érintésével Gyöngyösig közlekedő járatról verpeléti átszállással biztosítjuk egészen Kál-Kápolna, vasútállomásig. 
 • Jelentősen több járat közlekedik a hétvégi időszakban Tófaluból, Aldebrőről, Feldebrőről Egerbe: A járatok szombaton és vasárnap egész nap 2 óránként indulnak, ezáltal már 8 járattal biztosítjuk a hevesi megyeszékhely elérhetőségét. 
 • A jelenleginél lényegesen több járat közlekedik Kál-Kápolna vasútállomásig, továbbá a járatok menetrendjét összehangoltuk az Eger és Budapest között közlekedő InterRégió vonatokkal, melynek köszönhetően az érintett településekről a jelenleginél lényegesen könnyebben és gyorsabban lesz elérhető egyetlen átszállással a főváros, illetve Hatvan és Gödöllő is. 
 • A térségben közlekedő autóbuszjáratok menetrendjét úgy alakítottuk ki, hogy Verpeléten is csatlakoznak egymáshoz, így például Tófaluból, Aldebrőről, Feldebrőről pár perces verpeléti átszállással Gyöngyös–Budapest irányába is biztosítjuk a továbbutazás lehetőségét.     

Eger–Egerszalók–Verpelét–Tarnaszentmária–Sirok  

 • Kismértékben változik az Egerből Verpelét érintésével Tarnaszentmáriára közlekedő járatok menetrendje is 

 

Eger–Kerecsend–Kápolna–Gyöngyös autóbuszvonal által érintett települések Eger, Kerecsend, Kápolna, Gyöngyös 

Az Eger és Budapest között Kerecsend, Kápolna érintésével közlekedő járatok száma csökken, az eddigi óránkénti indulások helyett napközben kétóránkénti gyakorisággal közlekednek az autóbuszok. A kora reggeli időszakban Budapest felé továbbra is változatlanul 30, az esti időszakban Budapest felől óránként indulnak. 

A közvetlen budapesti járatok számának csökkenése mellett javítjuk a vasúti csatlakozásokat a főváros felé, így 

 • Kerecsendről 2 óránként indítunk járatokat napközben Füzesabonyba, ahol az autóbuszok csatlakozást biztosítanak a Budapest felé közlekedő InterCity vonatokra. 
 • Kápolnáról délelőtt 2 óránként, az azon kívüli időszakban óránként indítunk járatokat Kál-Kápolna, vasútállomásig, ahol az autóbuszok csatlakozást biztosítanak a Budapest felé közlekedő InterRégió vonatokra. 

A reggeli és délelőtti időszakban csökken az Eger és Gyöngyös között közlekedő járatok száma, mivel 9 és 12 óra között a jelenlegi 30 perc helyett óránként indulnak.  Egerből Kerecsend és Kápolna településekre a délelőtti időszakba továbbra is megfelelő eljutási lehetőséget biztosítunk, mivel az Eger–Kerecsend–Kápolna–Heves útvonalon közlekedő járatok a Gyöngyösig közlekedőket kiegészítve indulnak.  

Gyöngyös, Kápolna, Kerecsend településekről egész nap egyenletesen 2 óránként közvetlen kapcsolatot biztosítunk Mezőkövesd, Mezőnyárád, Bükkábrány, Vatta, Emőd, Nyékládháza, Mályi és Miskolc településekkel, jelentősen javítva ezáltal a 3-as úton elhelyezkedő települések egymás közötti közvetlen kapcsolatát. 

 

Eger–Felsőtárkány, Eger–Andornaktálya–Maklár, Füzesabony autóbuszvonalak által érintett települések: Füzesabony, Maklár, Andornaktálya, Eger, Felsőtárkány 

Az Eger és Felsőtárkány, valamint Eger és Maklár között közlekedő autóbuszjáratok összevonásával új, átmérős vonalat hozzunk létre: a járatok Maklár, Templom térről indulva Andornaktálya–Eger, Tihaméri malom–Eger, autóbusz-állomás–Eger, Felnémet–Felsőtárkány útvonalon közlekednek napközben óránként, a reggeli és délutáni időszakban pedig 30 percenként. 

Az új átmérős vonallal közvetlen kapcsolatot biztosítunk Felsőtárkányból Eger déli városrészével, így többek között az ott elhelyezkedő ipari üzemek is közvetlenül elérhetővé válnak, míg Maklár–Andornaktálya irányából közvetlenül lesz elérhető például Eger, Felnémet városrésze is. 

Az autóbuszjáratok egész nap egyenletes elosztásban jellemzően óránként indulnak, így Eger, autóbusz-állomásról  

 • Felsőtárkány irányába általában óra 50 perckor, a délutáni időszakban pedig 30 percenként óra 20 és 50 perckor, 
 • Andornaktálya–Maklár irányába jellemzően óra 05 perckor, melyeket változatlanul további jellemzően Makláron túlra közlekedő járatok is kiegészítenek. 

Jelentősen javul Egerből Felsőtárkány kiszolgálása a hétvégén is, mivel az autóbuszok vasárnap délelőtt kétóránként, az azon kívüli időszakban már óránként indulnak. 

Pénteken és vasárnap délután több autóbuszjáratot Füzesabony, vasútállomásig meghosszabbítva közlekedtetünk, ahol csatlakozást biztosítanak a Budapest és Füzesabony között közlekedő InterCity vonatokhoz, ezáltal Andornaktályáról, és Maklár vasúttól távolabb elhelyezkedő településrészeiről is biztosítjuk a vasút elérését a heti gyakorisággal Hatvan, Gödöllő, Budapest felé ingázók számára.   

A térségben a változásban érintett autóbuszjáratokat a könnyebb és egyszerűbb utastájékoztatás érdekében 4 jegyű viszonylatszámokkal is ellátjuk decembertől, és a járatok viszonylatjelzőin is megjelenek, így könnyebben azonosíthatóvá válnak az eltérő útvonalon közlekedő autóbuszok. 

Az érintett vonalak:

1049 Budapest – Gyöngyös – Verpelét – Eger

1050 Budapest – Gyöngyös – Eger – Mezőkövesd – Miskolc

1054 Budapest – Eger – Szilvásvárad – Kazincbarcika – Jósvafő

1341 Eger – Mezőkövesd – Tiszaújváros – Nyíregyháza

1344 Eger – Mezőkövesd/M3 autópálya – Debrecen – Hajdúszoboszló

1348 Eger – Gyöngyös – Jászberény – Kecskemét

1362 Eger – Heves – Jászberény – Kecskemét

1378 Eger – Jászberény

1380 Eger – Mezőkövesd – Miskolc

1383 Miskolc – Bükkszentkereszt – Eger

1426 Nyíregyháza – Mezőkövesd – Eger

1427 Nyíregyháza – Mezőkövesd – Eger – Gyöngyös – Hatvan

1428 Nyíregyháza – Hajdúnánás – Eger

1717 Szeged – Szolnok – Jászapáti – Heves – Eger

3402 Eger – Szarvaskő – Bélapátfalva – Balaton

3403 Eger – Bekölce – Balaton

3404 Eger – Mikófalva – Balaton – Bekölce – Borsodnádasd

3408 Eger – Szilvásvárad – Kazincbarcika

3411 Eger – Bélapátfalva – Nagyvisnyó

3412 Eger – Bélapátfalva – Ózd

3410 Eger – Felsőtárkány

3419 Eger – Novaj – Mezőkövesd

3423 Eger – Kerecsend/Maklár – Füzesabony – Egerfarmos/Mezőtárkány

3425 Eger – Andornaktálya – Maklár

3426 Eger – Maklár – Füzesabony – Egerfarmos

3431 Eger – Kerecsend/Maklár – Tiszanána – Poroszló – Tiszafüred

3435 Füzesabony – Eger – Felsőtárkány a 3410 és 3425 vonalak helyett, Füzesabony/Maklár és Felsőtárkány között az új, 3435-ös vonalon közlekednek a járatok.

3445 Eger – Kápolna – Gyöngyös

3446 Eger – Kápolna – Tófalu

3448 Eger – Gyöngyös – Hatvan – Nagykökényes

3450 Eger – Demjén – Kerecsend – Füzesabony

3455 Eger – Verpelét

3456 Eger – Liszkó / Verpelét – Tófalu – Kál-Kápolna vá. – Erdőtelek

3457 Eger – Verpelét – Tófalu – Domoszló – Gyöngyös

3458 Eger – Verpelét – Sirok – Kőkútpuszta – Domoszló – Vécs

3462 Eger – Verpelét – Bükkszék – Terpes – Pétervására

3471 Eger – Parád – Mátraháza – Gyöngyös

3473 Eger – Sirok – Verpelét – Kápolna – Füzesabony

3604 Eger – Kerecsend/Parád – Gyöngyös – Hatvan – Petőfibánya – Apc

3660 Gyöngyös – Domoszló – Verpelét – Eger

3672 Eger – Kápolna – Karácsond – Gyöngyös