Navigáció átugrása

Új, ütemes menetrend Zalaegerszeg és Keszthely között december 13-ától

2020. november 26.

Egyenletes eljutási lehetőséget biztosító autóbuszmenetrend lép életbe Zalaegerszeg és Keszthely között, melynek célja a közösségi közlekedés versenyképességének javítása. 

A térség módosításai: 

  • Zalaegerszeg és Keszthely között a 76-os úton, Nagykapornak, Zalacsány, Zalaköszvényes, Felsőpáhok, Alsópáhok és Hévíz érintésével az autóbuszjáratok egész nap egyenletesen, csúcsidőben jellemzően 30, az azon kívüli időszakban óránként indulnak, biztosítva ezzel az érintett településekről a zalai megyeszékhely, valamint Hévíz és Keszthely városok elérhetőségét. 
  • A korábbi időpontok helyett a járatok többsége Zalaegerszegről minden nap - így hétvégén is - minden óra 30 perckor, Keszthelyről jellemzően minden óra 25 perckor indul egységes menetidő és megállóhelykiosztás szerint, ezáltal valamennyi érintett településről és megállóhelyről a járatok többsége minden óra azonos percében közlekedik. 
  • Az óránként induló járatokat kiegészítve Zalaegerszegről 7:05, 14:00, 15:00 és 16:00-kor, Keszthelyről 6:00, 14:55 és 17:55-kor indulnak további gyorsjáratok a két város között, így például Zalaegerszegről 13:30 és 16:30 között 30 percenként indulnak járatok a 76-os úton haladva Keszthelyig. 
  • Zalaegerszeg és Keszthely között az óránként induló autóbuszok menetrendje összehangolásra került a Budapest és Keszthely között közlekedő vonatokkal, így a jelenleg  Zalaegerszeg–Balatonszentgyörgy viszonylatú járatok  Keszthelyig közlekednek, ahol kevesebb mint 15 perces csatlakozási idővel biztosítják a Balatonszentgyörgy–Siófok–Budapest, valamint Balatonszentgyörgy - Kaposvár irányába induló és onnan érkező vonatokra/vonatokról az átszállási lehetőséget kétóránként, ezáltal az érintett településekről Balatonszentgyörgy helyett keszthelyi átszállással továbbra is biztosított marad a fővárosba és a Balaton déli partjára vonattal utazók eljutási lehetősége. 
  • Az elmúlt időszakban Zalaegerszeg és Keszthely között az eljutási lehetőségek bővítése céljából indított járatok a továbbiakban is közlekednek, így Zalaegerszegről 22:40-kor, Keszthelyről 22:30-kor induló autóbuszokkal is elérhetőek lesznek a 76-os út menti települések. 
  • A Zalaegerszegről jelenleg Hévíz, Keszthely, Révfülöp, Balatonfüred, Veszprém, Várpalota érintésével Székesfehérvárra közlekedő autóbuszjárat egy órával később, 14:00 helyett 15:00-kor indul. 
  • Zalaegerszegről a hajnali órákban a jelenleg 4:30-kor Keszthely érintésével Balatonszentgyörgyre, valamint 4:50-kor Hévízig közlekedő autóbusz helyett 4:40-kor indul járat Keszthelyig. Keszthelyen 15 perces átszállási idővel csatlakozás biztosított a Marcali, Kaposvár érintésével Pécsre, valamint a Balaton északi partján Balatonfüred, Balatonalmádi érintésével Budapestre közlekedő autóbuszjáratokra is. 

Az érintett vonalak:

1625 Zalaegerszeg – Keszthely – Tapolca – Veszprém
1627 Lenti – Zalaegerszeg – Keszthely – Tapolca – Pápa
1629 Lenti – Zalaegerszeg – Hévíz – Tihany – Balatonfüred – Veszprém
1630 Nagykanizsa – Keszthely – Balatonfüred – Veszprém
1665 Zalaegerszeg – Keszthely – Balatonlelle/Marcali – Kaposvár – Pécs
1808 Székesfehérvár – Veszprém – Zalaegerszeg
6216 Zalaegerszeg – Nagykapornak – Hévíz – Keszthely
6218 Lenti – Zalaegerszeg – Keszthely – Balatonszentgyörgy megszűnik