Navigáció átugrása

Új menetrendek, vasúti közlekedéshez igazított Volánbusz-járatok Gyöngyös térségében

2020. november 26.

Budapest – M3 – Gyöngyös autóbuszvonal, érintett települések: Gyöngyös, Kápolna, Kerecsend, Eger  

 • Budapest és Gyöngyös között közlekedő gyorsjáratok menetrendje kismértékben változik: a járatok napközben továbbra is 30, munkanapokon délután Budapestről 15, reggel Gyöngyösről Budapestre szintén 15 percenként indulnak, a fővárosból változatlanul minden óra 15 és 45 perckor, Gyöngyösről az eddigi 15 és 45 helyett minden óra 05 és 35 perckor. 
 • Budapestről az esti időszakban a gyorsjáratok 19:15, 20:15, 21:15 és 22:15-kor indulnak, ezáltal a Gyöngyösről tovább utazók számára kedvezőbb csatlakozási lehetőség biztosított. 
 • Új elem, hogy a Budapest és Eger között Gyöngyös érintésével közlekedő járatok napközben kétóránként továbbközlekednek Egerből Mezőkövesd–Mezőnyárád–Bükkábrány–Vatta–Emőd–Nyékládháza–Mályi–Miskolc irányába, így Gyöngyös, Kápolna és Kerecsend térségből javul a 3-as úton Egeren túl elhelyezkedő települések (például Mezőkövesd, Miskolc) közvetlen elérése. 
 • Bővül az üzemidő: az utolsó Budapest–M3–Gyöngyös–Eger útvonalon közlekedő autóbuszjárat a jelenlegi 21:45 helyett 22:15-kor, míg az utolsó Gödöllő, Aszód, Hatvan, Gyöngyös érintésével közlekedő autóbuszjárat 22:45 helyett 23:15-kor indul Budapestről. Gyöngyösről az utolsó autóbuszjárat 21:15 helyett 21:35-kor indul a fővárosba. 
 • Budapestről Gyöngyösre az első gyorsjárat 5:45 helyett 6:15-kor indul, illetve munkanapokon délután 15:45 helyett már 15:30-tól 15 percenként indulnak gyorsjáratok. Az ellenkező irányba kora reggel Gyöngyösről az 5:35-kor induló két járat közül az egyik 15 perccel korábban, 5:20-kor indul. 

Eger – Gyöngyös/Heves – Jászberény – Nagykáta – Cegléd – Kecskemét autóbuszvonal, érintett települések: Eger, Kerecsend, Kápolna, Gyöngyös, Gyöngyöshalász, Atkár, Vámosgyörk, Jászárokszállás, Jászberény, Nagykáta, Tápióbicske, Tápiószentmárton, Cegléd, Nyársapát, Nagykörős, Kecskemét 

 • Eger és Kecskemét között egész nap kétóránként indulnak autóbuszjáratok, melyek jellemzően a Gyöngyös–Jászberény–Nagykáta–Cegléd–Nagykőrös útvonalon közlekednek Kecskemétig, jelentősen javítva az útvonalon elhelyezkedő települések kapcsolatát egymással, Egerrel és Kecskeméttel is. 
 • A járatok a térség vasútvonalaival összehangolt menetrend szerint indulnak, így Vámosgyörkön, Jászberényben és Cegléden is biztosított lesz a vonatok és az autóbuszok közötti átszállási lehetőség. 
  • Vámosgyörkön: Gyöngyös felől csatlakozás biztosított a Füzesabony felé induló vonatokra, illetve a Füzesabony irányából érkező vonatokról biztosított az átszállás Jászárokszállás–Jászberény irányába. A fenti csatlakozások munkanapokon egész nap óránként elérhetők, mivel az Eger és Kecskemét között kétóránként induló járatokat Gyöngyös és Jászberény között további regionális járatok is kiegészítik, így a két város között óránként indulnak autóbuszok. 
  • Jászberényben: Gyöngyös–Jászárokszállás irányából átszállást biztosított Jászberény, vasútállomáson Újszász–Szolnok irányába. 
  • Cegléden: Gyöngyös–Vámosgyörk–Jászárokszállás–Jászberény–Nagykáta irányából átszállási lehetőség biztosított 2 óránként a Szeged irányába közlekedő vonatokra. Jászberényből Szeged egész nap 2 óránként egyetlen ceglédi átszállással minden eddiginél gyorsabban, már 2 óra 45 perc alatt elérhetővé válik.  
 • A Gyöngyösről reggel 5:30-kor induló és Heves, Jászberény, Cegléd érintésével Kecskemétig közlekedő autóbuszjárat Egerből indul, és délután Kecskeméttől Egerig közlekedik. Gyöngyösről Jászberénybe, Ceglédre, Kecskemétre az eljutási lehetőséget továbbra is lehetséges a napközben kétóránként induló járatokkal. 

Gyöngyös – Mátraháza – Mátraszentimre, Gyöngyös – Parád – Recsk – Bükszék autóbuszvonalak, érintett települések: Gyöngyös, Mátraszentimre, Parádsasvár, Parád, Recsk, Sirok, Terpes, Bükkszék 

 • Kismértékben változik a Budapestről Gyöngyös érintésével a Mátra irányába közlekedő járatok menetrendje, az autóbuszok Budapest és Mátraháza között jellemzően kétóránként közlekednek. 
  • A Budapestről reggel 6:45-kor Kékestetőre induló autóbuszjárat naponta, vagyis már vasárnaponként is közlekedik, ezzel is bővítve a kirándulók eljutási lehetőségeit a Mátrába. 
  • Budapestről Kékestetőre 9:15 helyett 9:45-kor, 14:15 helyett 13:45-kor, Kékestetőről Budapestre 9:30 helyett 10:20-kor, valamint 12:20 és 16:20-kor indulnak közvetlen járatok. 
  • A 13:15-kor Budapestről Mátraszentimrére közlekedő járat csak Gyöngyöstől indul 14:30-kor.
  • Új járat indul 11:45-kor Budapestről Mátraháza–Parádfürdő–Recsk útvonalon Bükkszékre. 
  • A délutáni időszakban 17:15 és 18:15 helyett Budapestről 15:45 és 17:45-kor indulnak járatok Sirokra, illetve Recskre. 
  • Új járat közlekedik 8:07-kor Parádfürdőről Gyöngyös érintésével Budapestre. 
  • A jelenleg Bükkszékről 14:20-kor Budapestre induló autóbusz 45 perccel korábban, a 16:45-kor induló járat pedig 50 perccel később, 17:35-kor indul, ezáltal a Mátrába kirándulók számára a jelenleginél későbbi időpontban is biztosítjuk az eljutási lehetőséget a fővárosba. 
 • A Gyöngyösről 12:30-kor Mátraháza, Parád és Recsk érintésével Bükkszékig közlekedő autóbuszjárat 30 perccel később, 13:00-kor indul. 

Gyöngyös – Vámosgyörk – Jászárokszállás – Jászberény, Gyöngyös – Jászárokszállás – Visznek – Heves, érintett települések: Gyöngyös, Gyöngyöshalász, Atkár, Vámosgyörk, Jászárokszállás, Visznek, Tarnaörs, Erk, Zaránk, Tarnaméra, Boconád, Heves, Jászberény 

 • Az érintett térségben jelentősen változik az autóbuszok menetrendje: 
  • Gyöngyös–Gyöngyöshalász–Atkár–Vámosgyörk–Jászárokszállás–Visznek–Tarnaörs–Erk–Zaránk–Tarnaméra–Boconád–Heves útvonalon: az autóbuszok egész nap egyenletesen óránként, délelőtt kétóránként közlekednek Gyöngyös és Tarnaméra között, és minden második járat Tarnamérától továbbközlekedik Hevesig. Az autóbuszok Gyöngyösről mindig óra 45 perckor indulnak és óra 10 perckor érkeznek. 
  • Gyöngyös–Gyöngyöshalász–Atkár–Vámosgyörk–Jászárokszállás–Jászberény útvonalon: munkanapokon egész nap óránként, hétvégén jellemzően kétóránként indítunk gyorsjáratokat. A reggeli időszakban Gyöngyös felé, délután Jászárokszállás irányába további járatok is közlekednek, ezáltal Gyöngyös és Jászárokszállás között csúcsidőben már jellemzően 30 percenként közlekednek gyorsjáratok. 
 • Az új menetrendnek köszönhetően jelentősen javul a térség településeiről (Jászárokszállás, Vámosgyörk, Visznek, Tarnaörs, Erk, Zaránk) Gyöngyös és Heves városok elérhetősége: 
  • Gyöngyösre munkanapokon és hétvégén is több járat közlekedik egyenletes elosztás szerint, jellemzően óránként, 
  • Hevesre naponta kétóránként közvetlen járatokkal, kétóránként Tarnaörs, Iskola megállóhelyen néhány perces perces csatlakozási idővel, átszálással biztosított az eljutási lehetőség. 
 • Javul a Heves megyei és Jász-Nagykun-Szolnok megyei települések közötti utazási lehetőség is a Gyöngyös–Vámosgyörk–Jászárokszállás–Jászberény útvonalon, mivel munkanapokon az eddigi 10 helyett már 14 járattal biztosított a kapcsolat az egyes települések között. A viszonylaton közlekedő járatok menetrendje összehangolásra került a vasúti menetrenddel is, így Jászberény felől munkanapokon óránként néhány perces csatlakozási idővel átszállást biztosítunk a Füzesabony felé közlekedő vonatokra. 
 • Az 1061-es autóbuszvonalon Heves–Boconád–Erk–Visznek–Jászárokszállás–Vámosgyörk–Budapest útvonalon közlekedő autóbuszjáratok megszűnnek. Hevesről, Boconádról, Tarnaméráról az eljutási lehetőség a fővárosba a Gyöngyös érintésével közlekedő autóbuszjáratokkal a továbbiakban is biztosított. Zaránk, Erk, Tarnaörs, Visznek, Jászárokszállás, Atkár, Gyöngyöshalász településekről a főváros vámosgyörki vasúti, vagy gyöngyösi autóbuszos átszállással érhető el. 
 • A Gyöngyös és Tarnaméra–Heves között közlekedő járatok Vámosgyörkön 10 perces átszállási idővel csatlakozást biztosítanak a Budapest felé és felől közlekedő InterRégió vonatokra, így a térségből a jelenlegi 4 közvetlen járat helyett az autóbuszok és a vonatok menetrendjének összehangolásával egész nap óránként (délelőtt kétóránként) biztosított a főváros elérése az autóbuszokról korszerű, alacsonypadlós Flirt motorvonatokra történő átszállással. 
 • Több járat közlekedik Gyöngyöshalász, Autóbusz-forduló érintésével: a Gyöngyös és Tarnaméra között közlekedő járatok mindegyike betér az autóbusz-fordulóhoz, ezáltal a település keleti részén élők számára könnyebbé válik az autóbuszjáratok elérése. 

Gyöngyös – Karácsond – Tarnaméra – Heves, érintett települések: Gyöngyös, Karácsond, Nagyfüged, Tarnazsadány, Tarnaméra, Boconád, Heves 

 • A Gyöngyös és Heves között Karácsond, Nagyfüged, Tarnazsadány, Tarnaméra, Boconád érintésével közlekedő járatok új menetrend szerint közlekednek: az autóbuszok minden nap összességében óránként indulnak Gyöngyös és Heves között: 
  • kétóránként gyorsjáratok, melyek Budapestre, illetve Budapesttől közlekednek, 
  • kétóránként Heves és Gyöngyös között regionális járatok, melyek az útvonalon valamennyi megállóhelyen megállnak és Tarnazsadány, Községháza betéréssel közlekednek. 
 • Az óránként induló járatok mellett csúcsidőben további járatok is közlekednek, így jellemzően Nagyfüged és Gyöngyös között reggel 20, délután Gyöngyösről Nagyfüged irányába már 30 percenként egyenletes elosztás szerint indulnak az autóbuszok. 
 • Javul a térség kiszolgálása a hétvégi időszakban is, mivel szombati és vasárnapi napokon is óránként indulnak a két város között az autóbuszok.  
 • A Gyöngyös és Debrecen között Heves–Kiskőre–Abádszalók–Kunhegyes–Kunmadaras–Berekfürdő–Karcag–Hajdúszoboszló érintésével közlekedő járatok Budapestről indulnak és Gyöngyös érintésével Karcag, Vasútállomásig, illetve vasútállomástól közlekednek. A járatok Karcagon csatlakozást biztosítanak a Debrecen felé induló vonatokra, így Püspökladány, Hajdúszoboszló és Debrecen városok elérése a térségből Karcag, Vasútállomáson néhány perces átszállással, vasúton biztosított.   

Eger – Kerecsend – Kápolna – Gyöngyös autóbuszvonal, érintett települések: Eger, Kerecsend, Kápolna, Gyöngyös 

 • A reggeli és délelőtti időszakban kismértékben csökken az Eger és Gyöngyös között közlekedő járatok száma, mivel 9 és 13 óra között a jelenlegi 30 perc helyett óránként indulnak. Gyöngyös, Kápolna, Kerecsend településekről egész nap egyenletesen 2 óránként közvetlen kapcsolatot biztosítunk Mezőkövesd, Mezőnyárád, Bükkábrány, Vatta, Emőd, Nyékládháza, Mályi és Miskolc településekkel, jelentősen javítva ezáltal a 3-as úton elhelyezkedő települések egymás közötti közvetlen kapcsolatát. 

Eger – Egerszalók – Verpelét – Domoszló – Gyöngyös autóbuszvonal, érintett települések: Eger, Egerszalók, Verpelét, Kisnána, Vécs, Domoszló, Markaz, Abasár, Gyöngyös 

 • Eger–Egerszalók–Verpelét–Kisnána–Domoszló–Markaz–Abasár–Gyöngyös–M3–Budapest útvonalon a jelenlegi 2 pár járat helyett egész nap egyenletesen kétóránként indulnak autóbuszjáratok, így Budapest felé már naponta 7, Budapest felől 6 járattal biztosított az érintett települések kapcsolata a fővárossal a jelenlegi járatokénál gyorsabb útvonalon, mivel valamennyi autóbuszjárat Gyöngyös és Budapest között Hatvan érintése nélkül, az M3-as autópályán közlekedik. 
 • Gyöngyös–Abasár–Markaz–Domoszló–Kisnána–Verpelét–Egerszalók–Eger viszonylaton új menetrendet lép életbe: az Egerből Verpelétig és Domoszlóig, illetve Gyöngyös felől Kisnánáig és Verpelétig közlekedő járatok összekötésével, az Eger–Verpelét–Domoszló–Gyöngyös útvonalon egész nap jellemzően óránként indulnak az autóbuszjáratok Gyöngyösről mindig egész órakor, Egerből mindig óra 40 perckor. 
 • A változtatással a jelenlegi 12 helyett már 18 járattal biztosított az eljutási lehetőség Egerből Kisnána, Domoszló, Markaz, Abasár településekre, illetve jelentősen javul Verpelét és Egerszalók elérése Gyöngyös felől is, ezáltal a gyöngyösi és egri kistérségek érintett települései között egész nap egyenletesen óránként induló autóbuszjáratok biztosítják a kapcsolatot. 
 • A reggeli csúcsidőben már Abasárról, Markazról is indulnak járatok Egerbe 5:20, 6:20 és 7:20-ra, így javítva a megyeszékhelyen tanulók és dolgozók eljutási lehetőségeit. 
 • Bővül az üzemidő: Egerből az esti időszakban a jelentlegi 18:25 helyett 22:40-ig indulnak közvetlen járatok Egerszalók, Verpelét, Kisnána, Domoszló, Markaz, Abasár érintésével egészen Gyöngyösig. Gyöngyösről a jelenlegi 19:35 helyett 21:00-kor indul az utolsó autóbuszjárat Verpelét irányába. 
 • Gyöngyösről Domoszlóig, Kisnánáig, illetve Vécsig az óránként közlekedő Gyöngyös–Verpelét–Eger viszonylatú járatokon felül továbbiak is közlekednek. 

Az érintett vonalak:

1037 Budapest – Hatvan – Apc

1039 Budapest – Hatvan – Ecséd – Gyöngyöspata

1040 Budapest – Gödöllő – Hatvan – Gyöngyös

1045 Budapest – Gyöngyös – Mátraháza – Kékestető

1046 Budapest – Gyöngyös – Mátraháza – Recsk – Bükkszék

1049 Budapest – Gyöngyös – Verpelét – Eger

1050 Budapest – Gyöngyös – Eger – Mezőkövesd – Miskolc

1066 Budapest – Gyöngyös – Heves – Abádszalók – Karcag

1068 Budapest – Gyöngyös – Heves – Tiszafüred

1305 Salgótarján – Bátonyterenye – Pásztó – Gyöngyös

1348 Eger – Gyöngyös – Jászberény – Kecskemét

1427 Nyíregyháza – Mezőkövesd – Eger – Gyöngyös – Hatvan

1444 Debrecen – Karcag – Heves – Gyöngyös

1515 Szeged – Szolnok – Jászberény – Gyöngyös – Parádfürdő

3445 Eger – Kápolna – Gyöngyös

3448 Eger – Gyöngyös – Hatvan – Nagykökényes

3471 Eger – Parád – Mátraháza – Gyöngyös

3604 Eger – Kerecsend/Parád – Gyöngyös – Hatvan – Petőfibánya – Apc

3650 Gyöngyös – Gyöngyössolymos – Mátrafüred – Abasár

3655 Gyöngyös – Mátraháza – Kékestető/Mátraszentimre 

3656 Gyöngyös – Mátraháza – Parád – Bükkszék/Bodony

3660 Gyöngyös – Domoszló – Verpelét – Eger

3662 Gyöngyös – Abasár – Domoszló – Vécs

3664 Gyöngyös – Abasár – Pálosvörösmart – Mátrafüred – Gyöngyös

3665 Gyöngyös – Visonta – Detk – Ludas – Heves

3666 Gyöngyös – Karácsond – Heves

3670 Gyöngyös – Vámosgyörk – Zaránk – Heves

3671 Gyöngyös – Vámosgyörk – Jászberény

3672 Eger – Kápolna – Karácsond – Gyöngyös

3675 Gyöngyös – Hort – Hatvan

3685 Tarnaörs – Tarnaméra – Nagyfüged – Gyöngyös

3688 Gyöngyös – Adács – Jászárokszállás – Visznek