Navigáció átugrása

Együtt a koronavírus és az influenza ellen

2020. november 30.

A világban tomboló koronavírus-járvány arra figyelmeztet bennünket, hogy nemcsak magunkra, hanem másokra is vigyáznunk kell: különösen az idősekre, a kismamákra, a gyermekekre, az egészségügy dolgozóira és a személyszállítási közszolgáltatásban dolgozókra. A koronavírus mellett a minden évben visszatérő influenzavírus is fenyegetést jelent egészségünkre, összefogással azonban mindkettőt legyőzhetjük. Éppen ezért a Volánbusz örömmel csatlakozott az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) Magyarországi Irodája és a Közlekedéstudományi Egyesület (KTE) által szervezett egészségvédő kampányhoz. A közúti közlekedési vállalat elkötelezett amellett, hogy a betegséget jobb megelőzni, ezért fontos betartani a higiéniás előírásokat, valamint az orrot és a szájat eltakaró maszk viselésére vonatkozó szabályokat.

 
Hisszük, hogy a megelőzés érdekében tett intézkedéseink hatékonyak a koronavírussal és más betegségeket okozó vírusokkal és baktériumokkal szemben. A védekezés azonban csak akkor hatékony, ha a fertőzés elkerülése érdekében mindannyian megteszünk mindent és betartjuk a szabályokat, akkor is, ha azok jelentős kényelmetlenséget okoznak, olykor érzelmileg is megviselnek. Odafigyeléssel és türelemmel felülkerekedhetünk a nehézségeken, segítségére lehetünk másoknak. A kampány során minden lehetséges kommunikációs csatornán felhívjuk a nyilvánosság és munkatársaink figyelmét a megelőzés fontosságára: online felületeinken, valamint vállalatunk üzemeiben, országosan 1450 db tájékoztató plakáton hirdetjük, hogy a járványok időszakában mit tehetünk egészségünk védelmében.
 
A Volánbusz azon dolgozik, hogy utasai biztonságban eljussanak a munkahelyekre, az iskolákba, az egészségügyi és egyéb intézményekbe. A közszolgáltatás fenntartása minden körülmények között kötelességünk. Kérünk mindenkit, hogy legyen segítségünkre ebben: vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!
 
Társaságunk munkáltatóként és szolgáltatóként minden tőle telhetőt megtesz munkavállalói és utasai egészségének védelme érdekében. Az új típusú koronavírus okozta világjárvány első hulláma óta eltelt időszakban a vállalat a fertőtlenítési feladatok elvégzéséhez országszerte több mint 158 ezer liter felületfertőtlenítő szert, 72 ezer törlőkendőt, 392 ezer kesztyűt, közel 15 ezer védőszemüveget és több mint 1900 overallt biztosított munkatársainak. Kézfertőtlenítőből, fertőtlenítő hatású folyékony szappanból különböző kiszerelésekben több mint 49 ezer litert helyeztünk ki munkavállalóinknak és utasainknak, a szájmaszkok különböző típusaiból (orvosi, textil, FFP2 és FFP3) pedig már 477 ezernél is többet osztottunk ki a kollégáknak. A Volánbusz emellett az utasok és a dolgozók higiénés biztonsága érdekében országszerte 700 érintésmentes kézfertőtlenítő-adagolót telepített az állomásokra.
 
Vállalatunk minden éjjel és napközben is takarítja az autóbusz-állomásokat és a buszokat, vírusölő szerrel mossa le a kapaszkodókat. Az éjszakai nagyobb fertőtlenítés a következőket foglalja magában: padló fertőtlenítőszeres felmosása, kapaszkodók áttörlése vírusülő hatású felületfertőtlenítő szerrel. A napközbeni takarítás keretében a kapaszkodók, fogantyúk többszöri fertőtlenítésére kerül sor az autóbusz-állomásokon. A társaság az autóbusz-állomások és a járművek fokozott takarítása mellett ózonos fertőtlenítéssel bővítette eszköztárát a fertőzés terjedése elleni védekezéshez Jelenleg 58 ózongenerátor gondoskodik a Volánbusz mintegy 6500 darabos járműállományának rendszeres fertőtlenítéséről.
 
A védekezés érdekében bevezetett intézkedésekre és eszközökre eddig félmilliárd forintot fordítottunk.