Navigáció átugrása

Új, ütemes menetrend Miskolc és Onga között június 16-ától

2021. június 1.

2021. június 16-ától új, ütemes menetrend szerint közlekednek az autóbuszjáratok Miskolc és Onga között.
 
Érintett autóbuszvonalak:
3724  Miskolc – Onga – Onga (Ócsanálos)
3727  Miskolc – Onga – Hernádkak – Gesztely
 
Jelentősen változik az autóbuszjáratok menetrendje Miskolc és Onga között. Az autóbuszok egész nap egyenletes elosztás szerint közlekednek, munkanapokon napközben óránként, csúcsidőben már 20 percenként indulnak, továbbá több járat közlekedik hétvégén. 
 
A módosítások fontosabb elemei az alábbiak:
  • Egész nap óránként, Miskolc, autóbusz-állomásról óra:50-kor, Onga, kultúrháztól óra:45-kor indulnak az autóbuszok, munkanapokon eggyel, vasárnap hárommal több járattal biztosítjuk az eljutási lehetőséget.
  • A délutáni csúcsidőben munkanapokon Miskolcról Ongára alapvetően 30 percenként, tanítási időszakban ettől sűrűbben, 14 és 15 óra valamint 16 és 17 óra között már 20 percenként indulnak az autóbuszok.
  • A reggeli csúcsidőben Ongáról Miskolcra egyenletesebb elosztás szerint lesz biztosított az eljutás, így tanítási napokon 6:25, 6:45, 7:05 és 7:25-kor indulnak járatok.
  • A szomszédos település, Felsőzsolca elérhetőségének javítása érdekében tanítási napokon reggel egy, délután két járat Felsőzsolca, Hősök tere megállóhely érintésével közlekedik.
  • A hétvégén is egyenletes elosztás szerint közlekednek az autóbuszok: szombaton óránként, vasárnap alapvetően kétóránként, a délutáni időszakban ettől sűrűbben, már óránként biztosítjuk az eljutást, ezzel is javítva a térségben élők mobilitási lehetőségeit.
  • Szombatonként - vasárnapi napokhoz hasonlón - a Miskolcról Gesztely-Hernádnémeti irányába 20:50-kor közlekedő autóbusz Onga, kultúrház érintésével közlekedik, ezáltal két óránkénti egyenletes eljutást biztosítva a vasárnap esti időszakban. 
  • Vasárnap délután az Onga és Miskolc között közlekedő járatok közül kettő Miskolc, Tiszai pályaudvar érintésével közlekedik, átszállást biztosítva a Debrecen és Budapest irányába közlekedő InterCity vonatokra,
  • Miskolcról Ócsanálosra munkanapokon 19:50-kor a továbbiakban átszállásmentes eljutást biztosítunk.
  • Szombati napokon reggel Ócsanálosról már 7:05-re is biztosítunk eljutást a megyeszékhelyre.

a tájékoztató letöltése (pdf)