Navigáció átugrása

Bővülő kapcsolatok, új menetrend, sűrűbb szolgáltatás – jelentősen változik a siófoki helyi buszközlekedés július 17-étől

2021. július 8.

 
2021. július 17-től megújul Siófok helyi buszközlekedése, első lépésben a főszezoni közlekedés alakul át. A fejlesztés célja, hogy az ütemes és sűrű vasúti közlekedéshez és a módosított menetrend alapján közlekedő helyközi buszokhoz a jelenleginél sokkal jobban igazodjanak a helyi autóbuszok is. Ezáltal a siófoki helyi busz valódi alternatívát jelent majd a part menti közlekedésben is.

 

  • Az új hálózatban az autóbuszok ütemesen fognak közlekedni, így valamennyi irányban könnyebben tervezhetőek lesznek az átszállások és az utazások is.
  • A csatlakozási rendszer alapja az átszállás biztosítása a Budapest – Siófok – Keszthely / Nagykanizsa InterCity vonatokról és vonatokra.
  • A módosuló hálózat és menetrend révén főszezonban az Autóbusz-állomás és Balatonszéplak, alsó, illetve az Autóbusz-állomás és Sóstó, Kemping között, minden nap a jelenlegihez képest kétszer olyan sűrűn, 30 percenként fognak közlekedni az autóbuszok.
  • Balatonszéplak és Sóstó felől is közvetlen járatok indulnak a TESCO és Kiliti felé hétköznap 30, hétvégén és este 30-60 perces követéssel.
  • A nyári főszezonban, kísérleti jelleggel a 7-es buszok hétvégi napokon is közlekedni fognak, így Töreki felől minden nap elérhető lesz Siófok belvárosa.
  • A part menti járatok minden nap csatlakoznak még a Budapest felől 0.38-kor érkező Bagolyvonathoz is, így késő este és éjfél után is biztosított lesz az eljutás a helyi buszokkal. 

Az új hálózatban, főszezonban az alábbi viszonylatokon fognak közlekedni az autóbuszok:

1 Autóbusz-állomás – Balatonszéplak alsó vasúti megállóhely (változatlan)

14 Balatonszéplak alsó vasúti megállóhely - Autóbusz-állomás – (TESCO) - Kiliti, Szeptember 6. tér (új viszonylat, a jelenlegi 64-es útvonalán át, a Dózsa György utca érintése nélkül közlekedik)

2 Autóbusz-állomás – Sóstó, Kemping (a jelenlegi 2K útvonalán közlekedik)

24 Sóstó, Kemping - Autóbusz-állomás – (TESCO) - Kiliti, Béke tér (új viszonylat, a jelenlegi 4-es útvonalán át közlekedik)

24A Sóstó, Kemping – Autóbusz-állomás – TESCO (új viszonylat, a jelenlegi 4-es útvonalán át közlekedik)

3 Autóbusz-állomás – Volán-telep (változatlan)

6 Autóbusz-állomás – Szépvölgyi utca (változatlan)

7 Autóbusz-állomás – Töreki, Alsó (változatlan)