Navigáció átugrása

Tiszavasvári térségében augusztus 1-jétől új, ütemes menetrend szerint közlekednek az autóbuszok

2021. július 9.

2021. augusztus 1-től új, ütemes menetrend szerint közlekednek az autóbuszjáratok Tiszavasvári, Tiszalök, Tiszadada, Tiszadob, Tiszagyulaháza, Újtikos térségében, több járat közlekedik Nyíregyházára és Tiszaújvárosba

 

Érintett települések

Nyíregyháza, Nagycserkesz, Tiszavasvári, Szorgalmatos, Tiszalök, Tiszadada, Tiszadob, Tiszagyulaháza, Újtikos, Polgár, Tiszaújváros

 

Érintett autóbuszvonalak az új útvonalukkal:

1370 Miskolc – Polgár – Tiszavasvári – Nyíregyháza,

1426 Nyíregyháza – Tiszavasvári – Mezőkövesd – Eger,

1427 Nyíregyháza – Tiszavasvári – Mezőkövesd – Eger – Gyöngyös – Hatvan,

1428 Nyíregyháza – Hajdúnánás – Mezőkövesd – Eger,

3952 Tiszaújváros – Polgár – Tiszavasvári – Hajdúnánás,

3960 Tiszaújváros – Polgár – Görbeháza,

4239 Nyíregyháza – Nagycserkesz – Tiszaeszlár,

4240 Nyíregyháza – Tiszavasvári – Tiszalök – Tiszadada – Tiszadob – Polgár – Tiszaújváros,

4241 Nyíregyháza – Tiszalök – Tiszadada – Tiszadob – Polgár – Tiszaújváros,

4244 Rakamaz –Tiszaeszlár – Tiszalök – Tiszavasvári

4247 Tiszadob – Tiszadob, Rejetanya

4248 Nyíregyháza – Cigánybokor – Bánfibokor – Nyíregyháza

Jelentősen változik az autóbuszjáratok menetrendje Tiszavasvári térségében. Az új menetrendnek köszönhetően az autóbuszok egész nap egyenletes eloszlás szerint közlekednek, gyakrabban biztosítanak közvetlen kapcsolatot Tiszalök, Tiszadada, Tiszadob, Tiszagyulaháza, Újtikos településekről Nyíregyházára, Tiszavasváriba és Tiszaújvárosba. Nyíregyháza és Tiszavasvári között munkanapokon napközben jellemzően óránként, csúcsidőben 30 percenként ütemes menetrend szerint indulnak, továbbá a jelenleginél több járat közlekedik a térségben hétvégén is.

 

A módosítások fontosabb elemei az alábbiak:

 • A térség kiszolgálását új, Nyíregyháza – Nagycserkesz – Tiszavasvári – Tiszalök – Tiszadada – Tiszadob – Tiszagyulaháza – Újtikos – Polgár – Tiszaújváros viszonylatú autóbuszjáratokkal biztosítjuk. Az autóbuszok a jelenleginél rövidebb menetidővel és jellemzően óránként indulnak.
 • Több közvetlen autóbuszjárat közlekedik Nyíregyházáról a megyén belül elhelyezkedő településekre, így tanítási napokon
  • Tiszalökre 15 helyett 16,
  • Tiszadadára 7 helyett 12,
  • Tiszadobra 5 helyett 11 járattal biztosítunk eljutási lehetőséget.
 • Tiszadadáról és Tiszadobról Nyíregyházára már hajnalban is indítunk autóbuszjáratot, így reggel 5:20-ra is biztosítottá válik az eljutás a megyeszékhelyre, az utolsó autóbusz pedig 22:40-kor indul, továbbá a műszakos kiszolgálást végző járatok szombaton és vasárnap is közlekednek, ezzel is segítve a térségben élők munkavállalási lehetőségeit a megyeszékhelyen.
 • Új gyorsjárat közlekedik a reggeli időszakban tanítási napokon Tiszadobról, Tiszadadáról és Tiszalökről Nyíregyházára 7:10-re érkezve, így a szabolcsi megyeszékhelyre reggel 8 körül munkába és iskolába utazók számára a jelenleginél gyorsabb eljutási lehetőség áll rendelkezésre.
 • A reggeli csúcsidőszakban Nyíregyháza felé a jelenlegi jellemzően óránkénti eljutási lehetőségek helyett 6:20 és 8:20 között fél óránként indulnak az autóbuszok, így már 7:50-re is biztosítunk eljutást a megyeszékhelyre.
 • Új járat közlekedik a térségbe naponta Nyíregyházáról 20:35-kor indulva, egészen Tiszadobig.
 • Tiszalök, Tiszadada, Tiszadob, Tiszagyulaháza, Újtikos településekről munkanapokon jellemzően óránként közvetlen járatokkal válik elérhetővé a térség másik jelentős központja Tiszaújváros is. Az autóbuszok délelőtt kétóránként, az azon kívüli időszakban pedig óránként indulnak, ezáltal már többek között Tiszalökről is közvetlenül elérhetővé válik Tiszaújváros.
 • Több járat közlekedik a hétvégi időszakban is szinte valamennyi viszonylaton, ezzel is javítva a térségben élők mobilitási lehetőségeit.
 • A Nyíregyháza és Eger között közlekedő járatok menetrendje kismértékben változik: az autóbuszok Nyíregyházáról óra 40 helyett 7:35, 11:35, 13:35, 15:35-kor indulnak, és Tiszavasváriban csatlakozást biztosítanak Tiszalök – Tiszadada – Tiszadob – Tiszagyulaháza irányába, így a közvetlen járatok mellett a térség települései egyetlen tiszavasvári átszállással is elérhetővé válnak azokban az órákban, amikor Nyíregyháza és Tiszavasvári között az Egerig közlekedő járatok közlekednek. A csatlakozásokat ellenirányban, Tiszadob, Tiszadada, Tiszalök felől Nyíregyháza felé is biztosítjuk Tiszavasváriban.

Tiszadob, Rejetanya településrészen élő diákok kiszolgálásának javítása érdekében tanítási napokon új járatot indítunk, ezáltal Tiszadob központjába már 6:54-re és 7:40-re is biztosítjuk az eljutást, ahol a járatok csatlakoznak a Tiszalök irányába közlekedő autóbuszokhoz.