Navigáció átugrása

Pécs és Komló térsége – december 12-től új menetrend

2021. november 26.

2021. december 12-étől (vasárnaptól) Pécs – Mánfa – Komló autóbuszvonalon új, ütemes menetrendet vezetünk be.

A menetrendi fejlesztés fontosabb elemei az alábbiak:

  • A járatok a jelenleginél egyenletesebb elosztás szerint közlekednek.
  • A legforgalmasabb reggeli időszakban 5 percenként indulnak az autóbuszok Komlóról Pécs irányába, visszairányban a délutáni időszakban pedig jellemzően 10-15 percenként.
  • A reggeli időszakban Komlóról Pécs felé egyes járatok gyorsjáratként közlekednek. Az érintett járatok Komlón csak az Autóbusz-állomáson és a Petőfi téren, Pécsett a nagyobb forgalmú megállóhelyeken (Budai Vám, Mohácsi út, Lánc utca, Autóbusz-állomás) állnak meg.
  • Új éjszakai eljutási lehetőséget biztosítunk Pécsről 0:20-kor naponta Hosszúhetényen át Komlóra, így már a késő esti pécsi programokat követően is lesz eljutási lehetőség a megyeszékhelyről Komlóra.

A térkép és a kivonatos menetrend ide kattintva letölthető PDF formátumban.

 

A menetrendi fejlesztés mellett 4 db korszerű, alacsonybelépésű, 15 méteres nagy befogadóképességű Volvo 8900-as típusú autóbusz is forgalomba áll a térségben, melyek jelentős részben a Komló–Mánfa–Pécs útvonalon közlekednek majd. 2021. december 12-étől mind jármű, mind menetrendi oldalról elővárosi színvonalú közösségi közlekedési szolgáltatást nyújtunk a Pécs és Komló között utazók számára.