Navigáció átugrása

Május 1-jétől a Volánbusz autóbuszai pótolják a Budapest – Kunszentmiklós-Tass – Kelebia (150-es) vasútvonal elővárosi szakaszát is

2022. április 13.

Pályafelújítás miatt május 1-jétől a Keleti pályaudvar és Délegyháza között is a Volánbusz veszi át az utasszállítást

A Budapest–Kunszentmiklós-Tass–Kelebia (150-es számú) vasútvonal több évig tartó átépítésének következő menetrendi üteme május 1-jétől lép érvénybe. Ekkortól a teljes vonalon szünetelni fog a vonatforgalom, nem közlekednek vonatok a Keleti pályaudvar és Délegyháza közötti szakaszon sem. A Volánbusz autóbuszai pótolják a Budapest–Kunszentmiklós-Tass–Kelebia (150-es) vasútvonal Budapest és Délegyháza közötti elővárosi szakaszát, valamint a Délegyháza–Kunszentmiklós és Kelebia közötti térséget is. A közlekedési társaság növeli a kapacitását, több buszt állít forgalomba. A változások miatt a MÁV–Volán-csoport arra kéri az utasait, hogy előre tájékozódjanak, és tervezzék meg utazásukat!

 

A 150-es számú Budapest–Kunszentmiklós-Tass–Kelebia vasútvonal rekonstrukciós munkálatainak következő ütemeként, 2022. május 1-jétől a Budapest és Délegyháza közötti, elővárosi szakaszon is szünetel a vonatközlekedés. Ennek megfelelően, az elővárosi térségben is a Volánbusz regionális autóbuszjáratai veszik át a vasút szerepét – ahogyan az február 1-jétől már a Délegyházától délre eső vonalszakasz esetében is történik.

A vasutat a helyközi autóbuszközlekedés bővítésével, új buszvonalakkal pótoljuk, az alábbiak szerint:

 • Ütemes menetrend
  Az adott napszakra jellemző utasszámot figyelembe véve, egyenletes követési időközönként indulnak az autóbuszok.
 • Gyorsjáratok
  Minden érintett település és Budapest között, mindkét irányban, egész nap közlekednek gyorsjáratok is.
 • Átszállási kapcsolatok
  Biztosítjuk az átszállási kapcsolatokat a közvetlen járatokkal nem elérhető útirányokban.

Az elővárosi szakaszon a változás a jelenleg közlekedő járatok közül csak
a 655 (Budapest–Dunaharaszti–Taksony–Délegyháza) autóbusz-vonalon járókat érinti, a többi, jelenleg is használatban lévő vonal menetrendje változatlan marad.

A MÁV-START május 1-jétől nem közlekedteti tovább a Délegyháza és Kunszentmiklós-Tass között, valamint a Kecskemét és Kelebia között közlekedő vonatpótló autóbuszjáratokat, ezek helyett a vasútvonal mentén a meglévő és új helyközi autóbuszjáratok biztosítják az eljutási lehetőségeket.

Az alábbiakban bemutatjuk a vasútvonal pótlásának rendjét: eljutási lehetőségeket és a jegyvásárlás menetét.

Kattintson a címekre az adott részhez ugráshoz

Új és változó regionális autóbuszvonalak

Díjszabási információk

Utazás a Volánbusz helyközi járatain (általános tudnivalók)

Utazási alternatívák településenként, a vasútvonal felújítása idején

 

Új és változó regionális autóbuszvonalak

653 Budapest, Népliget ◄► Soroksár ◄► Dunaharaszti ◄► Taksony ◄► Kiskunlacháza ◄► Kunszentmiklós ◄► Szabadszállás ► Kiskunhalas)

654 Budapest, Népliget ◄► Soroksár ◄► Dunaharaszti ◄► Taksony ◄► Délegyháza ◄► Kiskunlacháza

655 Budapest, Népliget ◄► Soroksár ◄► Dunaharaszti ◄► Taksony ◄► Délegyháza

656 Budapest, Népliget ◄► M5 ◄► Taksony ◄► Délegyháza

657 Budapest, Népliget ◄► M5 ◄► Délegyháza

658 Budapest, Népliget ◄► M5 ◄► Taksony ◄► Délegyháza ◄► Kiskunlacháza (◄► Kunszentmiklós)

659 Budapest, Népliget ◄► Soroksár ◄► Dunaharaszti ◄► 51-es út ◄► Délegyháza ◄► Kiskunlacháza ◄► Kunszentmiklós

679 Budapest, Népliget ◄► M5 ◄► Dunaharaszti

680 Budapest, Népliget ► M5 ► Dunaharaszti ► Soroksár ► Budapest, Népliget (körjárat)

681 Budapest, Népliget ► Soroksár ► Dunaharaszti ► M5 ► Budapest, Népliget (körjárat)

1115 Budapest, Népliget ◄► M5 ◄► Kiskunlacháza ◄► Kunszentmiklós ◄► Kiskőrös ◄► Kiskunhalas

A változásban érintett jelenlegi és új vonalakat a mellékelt térkép szemlélteti.

Térkép a 150-es vasútvonal elővárosi szakaszát pótló regionális autóbuszvonalakról

Az autóbuszjáratok budapesti végállomása egységesen a Népliget autóbusz-állomás, ahol mind az M3-as metróra, mind pedig az 1-es villamosra biztosítanak átszállási lehetőséget.

Az M3-as metró felújításának jelenlegi szakaszában (várhatóan május közepéig), a metrópótló buszok közvetlen elérése érdekében, a munkanap reggeli időszakban a térségből érkező autóbuszok a Nagyvárad tér érintésével közlekednek.

A Soroksári úton közlekedő autóbuszok május 1-jétől megállnak a Budapest, Festékgyár megállóhelyen is (a 66-os BKK járatok megállójában).

A 660-as, 1110-es és 1115-ös vonalak május 1-jétől megállnak a Dunaharaszti elágazás (Némedi út) megállóhelyen is (a Népliget felé csak leszálló, a Népliget felől csak felszálló utasok részére).

A járatok többségénél alacsonypadlós, nagy kapacitású, háromtengelyes szóló vagy csuklós autóbuszok végzik majd a szállítást annak érdekében, hogy lehetőség szerint valamennyi utas számára biztosítani lehessen az ülőhelyen történő utazás lehetőségét.

 

vissza a lap tetejére

 

 Díjszabási információk

Vasúti bérletek elfogadása az autóbuszokon

A 2022. április 30-ával bezárólag megváltott vasúti bérleteket – érvényességi idejük végéig – a menetrend szerint közlekedő autóbuszjáratokon azonos települések közötti utazás céljából fogadjuk el.
Menetrend szerinti helyközi járatainkon a START-Klub kártyákat nem fogadjuk el.

 

vissza a lap tetejére


Hol vásárolhatók a Volánbusz járataira érvényes díjtermékek?

Helyközi jegyek

 • Bérletek a Volánbusz értékesítő partnereinél:
  https://www.volanbusz.hu/hu/jegy-es-berlet/szemelyes-vasarlas/partnerek
   
 • Övezetes bérletek a MÁV vasúti pénztáraiban
  A vasúti pénztárakban övezetes bérletek vásárolhatók, ehhez azonban Volánbusz bérletigazolvány kiváltása szükséges, amit a Volánbusz pénztáraiban lehet beszerezni.
   
 • Online az 1110, az 1111, az 1113 és az 1115-ös vonalak járataira válthatók meg:
  https://www.volanbusz.hu/hu/jegy-es-berlet/online-jegyvasarlas
   
 • Applikációban
  információ: https://www.volanbusz.hu/hu/jegy-es-berlet/mobiljegy
   
 • A járművezetőnél:
  Utasaink a járatok fedélzetén is tudnak menetjegyet váltani azon megállóhelyeken és állomásokon, ahol kötelező elővételt nem alkalmazunk. Az autóbuszokon a vásárlás csak készpénzzel lehetséges. Kérjük, gondoskodjanak a menetjegy vásárlásához megfelelő címletű pénzről, mert az autóbusz-vezető pénzváltásra, nagy címletű pénzből történő visszaadásra nem köteles.

Helyközi bérletek

 • Értékesítő partnereknél:
  • ​Posta
   • Taksony, Wesselényi Miklós utca 1.
   • Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 38.
   • Dömsöd, Kossuth Lajos utca 90.
   • Kunszentmiklós, Kálvin tér 14.
   • Kunszentmiklós, Vasút utca 4.
   • Szabadszállás, Kossuth Lajos út 1.
   • Fülöpszállás, Bajcsy-Zsilinszky u. 5/b.
   • Soltszentimre, Szentimre utca 26/a.
   • Tabdi, Kossuth Lajos utca 11.
   • Kiskőrös, Petőfi Sándor tér 19.
   • Soltvadkert, Szentháromság utca 15.
   • Pirtó, Dózsa György utca 20.
   • Kiskunhalas, Kanizsa tér 2.
   • Kiskunhalas, Köztársaság utca 11.
   • Balotaszállás, Balassi Bálint utca 19.
   • Kisszállás, Fő utca 18.
   • Tompa, Kossuth utca 28.
   • Kelebia, Bajcsy-Zsilinszky u. 56.
  • Egyéb értékesítő partnerek:
 • Övezetes bérletek:
  A vasúti pénztárakban vásárolhatók helyközi övezetes bérletek is, melyekre az utas írja rá a viszonylatot. Ezen díjtermékek esetében a teljes árú bérlet használatához fényképpel ellátott bérletigazolvány, a kiemelten kedvezményes bérletek használatához viszonylatigazolás szükséges, amit az utas a Volánbusz pénztárakban tud kiváltani.

 • Dunaharaszti zónabérlet:
  A Volánbusz Pest megyei pénztáraiban és weboldalán váltható meg.
  Dunaharaszti zónabérlettel a települést kiszolgáló valamennyi Volánbusz- és MÁV-HÉV-járat igénybe vehető településen belüli, valamint Budapestre történő utazáshoz.

 

 

vissza a lap tetejére

 
További tudnivalók az autóbusz-menetjegyek és bérletek vásárlásához

Azon menetjegyek, melyeken a pontos indulási idő, vonal és járatszám is szerepel, kizárólag a rajtuk szereplő időpontban induló autóbuszon használhatók fel utazásra

 

Díjszabási kedvezmény

A jelenleg érvényben lévő díjszabási rendnek megfelelően az autópályán át közlekedő gyorsjáratok esetében a rövidebb, Soroksári úton át közlekedők esetén érvényes díjszabást alkalmazzuk, melynek köszönhetően a menetdíjban nem lesz különbség a több útirányon át közlekedő járatok között. Ennek alapján valamennyi járat egyetlen bérlettel igénybe vehető lesz a bérleten szereplő viszonylatban, függetlenül attól, hogy a járat mely útvonalon közlekedik.
(A díjszabási kedvezmény az 1110, 1111 és 1113 sz. vonalakon csak a Budapest, Népliget autóbusz-állomás és Dömsöd, Kossuth L. u. 136. közötti szakaszon érvényes.)

  Menetjegyvásárlás átszállásos utazás esetén

Eltérően a vonatjegyektől – melyek esetében a vasúthálózaton belül bármely két vasútállomás közötti útvonalra (viszonylatra) lehet vásárolni, mely útvonalon több vonattal, átszállással is lehet utazni – az autóbuszok esetében menetjegyet egy konkrét járat két megállója közötti útvonalára lehet váltani. A menetjegy átszállásra nem jogosít. Tehát két autóbusz-megálló közötti utazás esetén, ha át kell szállni, mindkét szakaszra külön jegyet kell vásárolni: a kiindulópont megállójától az átszállóhelyig, illetve az átszállóhelytől a célmegállóig kell megvásárolni a jegyet.

Ha az úticélunk eléréséhez vonattal/vonatpótló busszal és helyközi busszal, átszállással kell utazni, akkor a vasúti szakasz kezdő- és célállomása között (vonat-busz-átszállóhelyre) vonatjegyet kell váltani, a helyközi buszos szakaszra pedig értelemszerűen autóbusz-menetjegyet.

Bérletek esetében az azon feltüntetett útvonalon (viszonylaton) belül, a jelölt átszállóhelyen átszállással is lehet utazni.

Viszonylatot – előre nyomtatottan – nem tartalmazó bérletek esetében a teljesárú bérlet használatához fényképpel ellátott bérletigazolvány, a kiemelten kedvezményes bérletek használatához – diákok esetében érvényes diákigazolvány mellett viszonylatigazolás is szükséges, melyet az utas a Volánbusz-pénztárakban tud kiváltani.

 

 Budapest-bérlet kiegészítő jegyek, bérletek

Meghatározott elővárosi, agglomerációban közlekedő járatok Budapest-bérlettel igénybe vehetők. A Budapest-bérlet érvényességének szakaszhatára a menetrendben fel van tüntetve.

Budapest közigazgatási határán kívül található, meghatározott településekre történő utazáshoz a Budapest-bérlet mellé kiegészítő bérletet vagy menetjegyet kell váltani. A kiegészítő bérletet vagy menetjegyet a Budapestre beutazó utasnak a Budapest közigazgatási területén lévő első budapesti megállóhelyig, a Budapestről kiutazó utasnak a Budapest közigazgatási határán belül fekvő utolsó budapesti megállóhelytől kell megvásárolnia.

Budapest-bérlet kiegészítő díjtermékek Kunszentmiklós, vasútállomásig megválthatók.

További információk a Budapest-bérlet kiegészítő termékek használatáról:
https://www.volanbusz.hu/hu/jegy-es-berlet/helykozi-dijszabasi-informaciok/informaciok-a-jegyek-es-berletek-hasznalatarol#helykozikedvezmeny

  Kezdő- és célmegállók

A helyközi autóbuszjáratok egy-egy településen belül több megállóhelyen is megállhatnak. Mivel az autóbusz-menetjegyek és bérletek ára is a megtett távolságtól függ, meg kell határozni, hogy pontosan melyik megállótól melyik megállóig kíván utazni: ez rákerül a bérletre, illetve a menetjegyre.
Az autóbuszvonalak menetrendjei elérhetők a Volánbusz honlapján. Utazását a www.menetrendek.hu oldalon vagy a Google térképén is megtervezheti; ezek segítségével könnyű meghatározni az adott szakasz kezdő- és végpontját.

  Elővételes vásárlás:

A bérletek és menetjegyek maximum 30 nappal előre vásárolhatók meg.

  Számla kiállítása

Csak a vásárlással egyidejűleg lehetséges. Kedvezményes menetjegyről és bérletről történő számla kiállítása kizárólag természetes személy, nevelési-oktatási intézmény és nevelési-oktatási intézmény fenntartójának számlázási címére lehetséges. Nevelési-oktatási intézmény vagy annak fenntartója esetében a számla csakis a vele jogviszonyban álló gyermekek, tanulók utaztatása céljából megvásárolt kedvezményes utazási igazolványok után állítható ki, ezért erről a vevőnek minden egyes számla igénylésekor nyilatkoznia kell a Volánbusz Zrt. formanyomtatványán (https://www.volanbusz.hu/uploadfiles/58_nyilatkozat.pdf)

 

Jegyek, bérletek visszaváltása

Az elővételben megváltott díjtermékek visszaváltása pénztárainkban – a díjtermék ellenében – kezdeményezhető a vonatkozó kérelem kitöltésével. A visszatérítés a Volánbusz Zrt. üzletszabályzatában meghatározott feltételek szerint történik.

Online megváltott menetjegyek visszaváltása az alábbi oldalon kezdeményezhető: https://www.volanbusz.hu/hu/jegy-es-berlet/online-jegyvasarlas/visszavaltas.

Az applikációban megváltott – fel nem használt érvényesség előtti – díjtermékek visszaváltása az alkalmazáson belül indítható.

 

vissza a lap tetejére

Utazás a Volánbusz helyközi járatain

Felszállás az autóbuszra

  Az autóbuszokra a felszállás alapvetően az első ajtónál történik. 

Az 1110-es, az 1111-es, az 1113-as és az 1115-ös vonalon közlekedő járatok esetében először azok az utasok szállhatnak fel, akik az adott járatra előreváltott menetjeggyel rendelkeznek, majd azok, akik bérlettel, végül – szabad kapacitás esetén – azok, akik a fedélzeten vásárolnak menetjegyet.

Regionális járatok esetében először az utazási igazolvánnyal (menetjeggyel, bérlettel, utazásra jogosító igazolvánnyal) rendelkezők szállhatnak fel a járatokra, majd – szabad kapacitás esetén – azok, akik a fedélzeten vásárolnak menetjegyet.

Az autóbuszra történő felszálláskor a menetjegyet vagy bérletet, valamint kedvezményes termék esetén a kedvezmény igazolására jogosító dokumentumot is be kell mutatni a járművezetőnek.

Kérjük, hogy felszálláskor lehetőség szerint hátul foglaljanak helyet.

 

  Csomaggal, bőrönddel történő utazás

A távolsági (országos) autóbuszok esetén a nagyobb csomagokat, bőröndöket az utastér alatti csomagtartóban kell tárolni, az elhelyezésben a járművezető segítséget nyújt.

 

Leszállás

Az autóbuszok az adott járat menetrendjében feltüntetett megállókban állnak meg, abban az esetben, ha van felszálló utas, illetve ha a leszállást – a leszállásjelző nyomógomb megnyomásával, vagy a járművezetőnek szólva – időben jelezték.
Leszálláshoz, kérjük, használja a hátsó ajtót.

 

vissza a lap tetejére

Utazási alternatívák a vasútvonal felújítása idején, településenként

 

Délegyháza

654 Budapest, Népliget ◄► Soroksár ◄► Dunaharaszti ◄► Taksony ◄► Délegyháza ◄► Kiskunlacháza

655 Budapest, Népliget ◄► Soroksár ◄► Dunaharaszti ◄► Taksony ◄► Délegyháza

Budapest, Népliget a gyorsjáratokkal átlagosan kb. 40, a Soroksári úton át menőkkel pedig átlagosan kb. 55 perc alatt érhető el.

A járatok Budapest és Délegyháza, autóbusz-forduló, illetve Kiskunlacháza, vasútállomás elágazás megállóhelyek között közlekednek a Soroksári úton, a Helsinki úton, Dunaharasztin, Taksonyon és Dunavarsányon át közlekednek

 • munkanapokon jellemzően 60, a délutáni csúcsidőszakban 20, a reggeli csúcsidőszakban 15-20 percenként,
 • hétvégén jellemzően 60, a reggeli időszakban 30 percenként.

 

656 Budapest, Népliget ◄► M5 ◄► Taksony ◄► Délegyháza

657 Budapest, Népliget ◄► M5 ◄► Délegyháza

658 Budapest, Népliget ◄► M5 ◄► Taksony ◄► Délegyháza ◄► Kiskunlacháza (◄► Kunszentmiklós)

Budapest és Délegyháza, autóbusz-forduló, illetve Kiskunlacháza, vasútállomási elágazás, valamint esetenként, elsősorban a műszakos kiszolgálási időpontokhoz igazodóan Kunszentmiklós, vasútállomás megállóhelyek között gyorsjáratok közlekednek Dunavarsányon át (esetenként Taksony érintésével) az M5-ös autópálya–M51-es autóút–51-es út útvonalon

 • munkanapokon jellemzően 60, a délutáni csúcsidőszakban 20, a reggeli csúcsidőszakban 15-20 percenként,
 • hétvégén jellemzően 60, a reggeli időszakban 30 percenként.

 

659 Budapest, Népliget ◄► Soroksár ◄► Dunaharaszti ◄► 51-es út ◄► Délegyháza ◄► Kiskunlacháza ◄► Kunszentmiklós

Munkanapokon csúcsirányokban Dunaharaszti, Némedi út térségéből is biztosítunk közvetlen kapcsolatot Taksony, Dunavarsány, Délegyháza településekkel.

 

A Kiskunlacházáig, illetve Kiskunlacházától közlekedő járatok alapvetően 3-15 perces átszállási időkkel biztosítják Kiskunlacházán a Kunszentmiklós irányú átszállási lehetőségeket.
Az M5-ös autópályán és a Soroksári úton át menő járatok közösen is egyenletes követési időt biztosítanak, így Délegyházáig

 • munkanapokon jellemzően átlagosan 30, a délutáni csúcsidőszakban 10, a reggeli csúcsidőszakban 5-10,
 • hétvégén jellemzően 60, a délutáni időszakban 30-60, a reggeli időszakban pedig 10-20 perces követési időkkel közlekednek.

 

vissza a lap tetejére

Dunaharaszti

679 Budapest, Népliget ◄► M5 ◄► Dunaharaszti

680 Budapest, Népliget ► M5 ► Dunaharaszti ► Soroksár ► Budapest, Népliget (körjárat)

681 Budapest, Népliget ► Soroksár ► Dunaharaszti ► M5 ► Budapest, Népliget (körjárat)

Az M5-ös autópályán és a Soroksári úton át menő járatok együttes közlekedtetésének köszönhetően Budapest, Népliget a település majdnem egészéről egységesen átlagosan kb. 25 perc alatt elérhető.

Munkanapokon

Budapest és Dunaharaszti között gyorsjáratok közlekednek az alábbi rend szerint:

 • Munkanapokon
  jellemzően 60, a délutáni csúcsidőszakban 20, a reggeli csúcsidőszakban 15-20 percenként a Népliget–M5-ös autópálya–M51-es autóút–51-es út–Némedi út–Dózsa György út–510-es út–Dunaharaszti HÉV-állomás útvonalon és vissza.
  a járatok mindkét irányban a Némedi úton át közlekednek, a település ezen részének feltárása és az ezen az úton található Dunaharaszti, vasútállomás kiszolgálásának érdekében;
  napközben – illetve, egyes esetekben a reggeli és délutáni csúcsidőszakokban is – az autóbuszok körjáratként közlekednek, a Népliget–Soroksár–Dunaharaszti–Dunaharaszti, Némedi út–51-es út–M51-es út–M5-ös autópálya–Népliget útvonalon és ellenkező irányban, Soroksár, illetve Pesterzsébet esetében megvalósítva a közvetlen kapcsolatot Dunaharaszti Némedi úti településrésze mentén.

 • Hétvégén
 • A járatok egész nap óránként közlekednek a Népliget–M5-ös autópálya–M51-es út–51-es út–Dunaharaszti, Némedi út–Dunaharaszti, HÉV-állomás útvonalon és vissza.

 

653 Budapest, Népliget ◄► Soroksár ◄► Dunaharaszti ◄► Taksony ◄► Kiskunlacháza ◄► Kunszentmiklós ◄► Szabadszállás ► Kiskunhalas)

654 Budapest, Népliget ◄► Soroksár ◄► Dunaharaszti ◄► Taksony ◄► Délegyháza ◄► Kiskunlacháza

655 Budapest, Népliget ◄► Soroksár ◄► Dunaharaszti ◄► Taksony ◄► Délegyháza

A járatok Budapest és Délegyháza, autóbusz-forduló, illetve Kiskunlacháza, vasútállomás elágazás megállóhelyek között közlekednek a Soroksári úton, a Helsinki úton, Dunaharasztin, Taksonyon és Dunavarsányon át közlekednek

 • munkanapokon jellemzően 60, a délutáni csúcsidőszakban 20, a reggeli csúcsidőszakban 15-20 percenként,
 • hétvégén jellemzően 60, a reggeli időszakban 30 percenként.

Fentiek alapján Dunaharaszti esetében (a kunszentmiklósi lassújáratokkal együtt)

 • munkanapokon jellemzően átlagosan 15, a reggeli és délutáni csúcsidőszakokban átlagosan 12,
 • hétvégén jellemzően átlagosan 30, a reggeli időszakban pedig átlagosan 20 percenkét indulnak.

 

659 Budapest, Népliget ◄► Soroksár ◄► Dunaharaszti ◄► 51-es út ◄► Délegyháza ◄► Kiskunlacháza ◄► Kunszentmiklós

Munkanapokon csúcsirányokban Dunaharaszti, Némedi út térségéből is biztosítunk közvetlen kapcsolatot Taksony, Dunavarsány, Délegyháza településekkel.

 

vissza a lap tetejére

Dunavarsány

653 Budapest, Népliget ◄► Soroksár ◄► Dunaharaszti ◄► Taksony ◄► Kiskunlacháza ◄► Kunszentmiklós ◄► Szabadszállás ► Kiskunhalas)

654 Budapest, Népliget ◄► Soroksár ◄► Dunaharaszti ◄► Taksony ◄► Délegyháza ◄► Kiskunlacháza

655 Budapest, Népliget ◄► Soroksár ◄► Dunaharaszti ◄► Taksony ◄► Délegyháza

Budapest, Népliget a gyorsjáratokkal átlagosan kb. 35, a lassújáratokkal átlagosan kb. 50 perc alatt érhető el.

A járatok Budapest és Délegyháza, autóbusz-forduló, illetve Kiskunlacháza, vasútállomás elágazás megállóhelyek között közlekednek a Soroksári úton, a Helsinki úton, Dunaharasztin, Taksonyon és Dunavarsányon át közlekednek

 • munkanapokon jellemzően 60, a délutáni csúcsidőszakban 20, a reggeli csúcsidőszakban 15-20 percenként,
 • hétvégén jellemzően 60, a reggeli időszakban 30 percenként.

656 Budapest, Népliget ◄► M5 ◄► Taksony ◄► Délegyháza

657 Budapest, Népliget ◄► M5 ◄► Délegyháza

658 Budapest, Népliget ◄► M5 ◄► Taksony ◄► Délegyháza ◄► Kiskunlacháza (◄► Kunszentmiklós)

Budapest és Délegyháza, autóbusz-forduló, illetve Kiskunlacháza, vasútállomási elágazás, valamint esetenként, elsősorban a műszakos kiszolgálási időpontokhoz igazodóan Kunszentmiklós, vasútállomás megállóhelyek között gyorsjáratok közlekednek Dunavarsányon át (esetenként Taksony érintésével) az M5-ös autópálya–M51-es autóút–51-es út útvonalon

 • munkanapokon jellemzően 60, a délutáni csúcsidőszakban 20, a reggeli csúcsidőszakban 15-20 percenként,
 • hétvégén jellemzően 60, a reggeli időszakban 30 percenként.

 

659 Budapest, Népliget ◄► Soroksár ◄► Dunaharaszti ◄► 51-es út ◄► Délegyháza ◄► Kiskunlacháza ◄► Kunszentmiklós

Munkanapokon csúcsirányokban Dunaharaszti, Némedi út térségéből is biztosítunk közvetlen kapcsolatot Taksony, Dunavarsány, Délegyháza településekkel.

 

A Kiskunlacházáig, illetve Kiskunlacházától közlekedő járatok alapvetően 3-15 perces átszállási időkkel biztosítják Kiskunlacházán a Kunszentmiklós irányú átszállási lehetőségeket.

A gyorsjáratok és a Soroksári úton át menők közösen is egyenletes követési időt biztosítanak, így Budapest és Dunavarsány között

 • munkanapokon jellemzően átlagosan 30, a délutáni csúcsidőszakban 10, a reggeli csúcsidőszakban 5-10,
 • hétvégén jellemzően 60, a délutáni időszakban 30-60, a reggeli időszakban 10-20 perces követési időkkel közlekednek a járatok.

 

vissza a lap tetejére

Taksony

653 Budapest, Népliget ◄► Soroksár ◄► Dunaharaszti ◄► Taksony ◄► Kiskunlacháza ◄► Kunszentmiklós ◄► Szabadszállás ► Kiskunhalas)

654 Budapest, Népliget ◄► Soroksár ◄► Dunaharaszti ◄► Taksony ◄► Délegyháza ◄► Kiskunlacháza

655 Budapest, Népliget ◄► Soroksár ◄► Dunaharaszti ◄► Taksony ◄► Délegyháza

Budapest, Népliget a gyorsjáratokkal átlagosan kb. 35, a lassújáratokkal átlagosan kb. 40 perc alatt érhető el.

A járatok Budapest és Délegyháza, autóbusz-forduló, illetve Kiskunlacháza, vasútállomás elágazás megállóhelyek között közlekednek a Soroksári úton, a Helsinki úton, Dunaharasztin, Taksonyon és Dunavarsányon át közlekednek

 • munkanapokon jellemzően 60, a délutáni csúcsidőszakban 20, a reggeli csúcsidőszakban 15-20 percenként,
 • hétvégén jellemzően 60, a reggeli időszakban 30 percenként.

 

656 Budapest, Népliget ◄► M5 ◄► Taksony ◄► Délegyháza

658 Budapest, Népliget ◄► M5 ◄► Taksony ◄► Délegyháza ◄► Kiskunlacháza (◄► Kunszentmiklós)

Budapest és Délegyháza, autóbusz-forduló, illetve Kiskunlacháza, vasútállomási elágazás, valamint – esetenként, elsősorban a műszakos kiszolgálási időpontokhoz igazodóan – Kunszentmiklós, vasútállomás megállóhelyek között gyorsjáratok közlekedtetése Dunavarsányon át, Taksony érintésével, az M5-ös autópálya–M51-es autóút–51-es út útvonalon

 • munkanapokon jellemzően 60, a reggeli csúcsidőszakban 30-40 percenként,
 • hétvégén jellemzően 120 percenként.

A Kiskunlacházáig, illetve Kiskunlacházától közlekedő járatok alapvetően 3-15 perces átszállási időkkel biztosítják Kiskunlacházán a Kunszentmiklós irányú átszállási lehetőségeket. Egyes gyorsjáratok Taksony érintésével közlekednek, de a településnek csak azt a (délkeleti) részét szolgálják ki, melyet az 510-es számú úton közlekedő járatok nem érintenek, így az 51-es útról betérve, a vasútállomás érintése után a Baross tér elnevezésű megállóhelynél visszafordulva haladnak az 51-es út felé mindkét irányban. A gyorsjáratok közül a 15 perces követési idő esetében csak minden 2., a 20 perces követési idő esetében csak minden 2. vagy 3. érinti Taksonyt, tehát a település gyorsjárati kiszolgálása napszaktól függően alapvetően 30, 40 és 60 percenként valósul meg.

 

vissza a lap tetejére

Kunszentmiklós

653 Budapest, Népliget ◄► Soroksár ◄► Dunaharaszti ◄► Taksony ◄► Kiskunlacháza ◄► Kunszentmiklós ◄► Szabadszállás ► Kiskunhalas)

1115 Budapest, Népliget ◄► M5 ◄► Kiskunlacháza ◄► Kunszentmiklós ◄► Kiskőrös ◄► Kiskunhalas

Kunszentmiklóst érintően a 2022. január 31-től bevezetett menetrend kismértékű korrekcióját vezetjük be 2022. május 1-jétől az alábbiak szerint.

 • A munkanapokon reggel, Kunszentmiklósról 6:40-kor induló 1115-ös autóbusz jelentősen korábban, 5:10-kor indul Budapestre (érkezik 8:00 helyett 6:30-kor). Ezzel tehermentesítjük a nagyobb utasforgalmú, 4:30-kor Tassról induló 653-as buszt;
 • A megszűnő, Délegyháza–Kunszentmiklós viszonylatú vonatpótló járatokkal biztosított Kunszentmiklós, Kálvin tér és Kunszentmiklós, vasútállomás közötti eljutások pótlása érdekében a 653-as vonalon néhány, Kunszentmiklós, Kálvin tér megállóhelyig/megállóhelytől közlekedő járat útvonala meghosszabbodik Kunszentmiklós, vasútállomásig, biztosítva ezzel a vasútállomás környékének közvetlen fővárosi kapcsolatát.
 • A Pesterzsébeten, illetve Soroksáron dolgozók műszakkezdéseihez igazodva, a 653-as és az 1115-ös vonalon néhány további járat menetrendje módosul:
  • a Kunszentmiklósról 12:30-kor Budapestre induló 653-as busz 15 perccel korábban, 12:15-kor indul;
  • a Kunszentmiklósról 20:30-kor Budapestre induló 653-as busz 10 perccel korábban közlekedik, 20:20-kor indul.
 • Az 1115-ös vonalon Budapestről 21:05-kor induló 1115-ös járat a 653-as vonalon közlekedik,  20:05 és 22:20 között is biztosítva Pesterzsébetről az utazási lehetőséget.

A Soroksáron át közlekedő járatok a BKK Zrt. Festékgyár elnevezésű megállóhelyén is megállnak.

 

vissza a lap tetejére

Egyéb menetrendi változások a vasútvonal Bács-Kiskun megyei szakaszán

Térkép a Budapest–Kunszentmiklós-Tass–Kelebia vonatpótláshoz kapcsolódó autóbuszos közlekedésről

Bács-Kiskun megyében az alábbi vonalak menetrendje is változik:

5292 Kiskunhalas–Mélykút–Tataháza-Bácsalmás

Kiskunhalason a kedvezőbb vasúti csatlakozások biztosítása érdekében, az 5292-es (Kiskunhalas–Mélykút–Tataháza–Bácsalmás) autóbuszvonalon a vasútállomásig, illetve vasútállomásról közlekedő járatok útvonala módosul: Kiskunhalas belterületén a járatok betéréssel érintik a vasútállomást és az autóbusz-állomásig közlekednek, illetve az autóbusz-állomásról indulnak.

 

A Budapest–Kunszentmiklós-Tass–Kelebia (150-es számú) vasútvonal Bács-Kiskun megyei szakaszának autóbuszos pótlási rendjéről ebben a hírünkben tájékozódhat.

 

Szeged, Kelebia és Szabadka közötti eljutás

A felújítás következő ütemében továbbra is közlekedik nemzetközi forgalomban napi két pár vonat Kelebia és Szabadka között, melyekhez Szeged és Kelebia között közlekedő pótlóbuszok csatlakoznak. A buszok menetrendje úgy lett kialakítva, hogy a Budapest-Nyugati pályaudvarról Szegedre 5:53-kor induló Kárász (IC700) és a 11:53-kor induló Kodály (IC714) InterCity-járatokról a csatlakozás biztosított legyen Szegeden, ezzel megteremtve a kapcsolatot Budapest és Szabadka között.

A Szeged – Kelebia vonatpótló autóbuszok menetrendje:

 

vissza a lap tetejére