Navigáció átugrása

TramTrain díjszabás a helyközi autóbuszokon Szeged és Hódmezővásárhely között

2022. július 28.

2022. augusztus 1-jétől életbe lép a TramTrain díjszabás Szeged, Algyő és Hódmezővásárhely térségében.

Részletek a vasútvillamos díjszabásáról itt olvashatók.

TramTrain jegyek és bérletek az alábbi helyeken kaphatók:

  • vasúti jegypénztárak
  • jegykiadó automaták a TramTrain peronjain
  • MÁV Applikáció
  • Internet (jegy.mav.hu) - csak jegyek
  • A TramTrain fedélzeti automatái - csak jegyek

Térkép a TramTrain zónák szakaszhatárairól (képre kattintva pdf-ben megnyitható).

 
 

TramTrain menetjegy- és bérletárak

A képre kattintva pdf-ben megnyitható.

 

A helyközi autóbuszjáratokat érintő díjszabási változások

Szeged, Algyő és Hódmezővásárhely között, illetve ezen városokon belül a helyközi autóbusz-bérletek helyett ezentúl a TramTrain zónás bérletek lesznek érvényesek.

A helyközi Volánbusz-bérletek a két város közötti viszonylatokra ettől az időponttól kezdve nem kaphatók. A korábban megvásárolt bérletek az érvényességük lejártáig érvényesek maradnak.

Szeged–Hódmezővásárhely szakasznál hosszabb viszonylatra (pl. Szeged–Szentes vagy Szeged Békéscsaba) továbbra is megvásárolhatók maradnak a Volánbusz-bérletek.

Egyszeri utazáshoz továbbra is autóbuszos helyközi menejegyet kell váltani a megszokott módon. A TramTrain menetjegyek a Szeged és Hódmezővásárhely közötti helyközi utazásokra az autóbuszokon nem érvényesek, kivéve a TramTrain üzemzavara esetén. 

 

A hódmezővásárhelyi „C” zónán belül érvényes minden TramTrain C, B-C és A-B-C zónás díjtermék (bérletek, jegyek) a helyközi autóbuszokon (a kutya- és kerékpárjegyeket kivéve).

A TramTrainhez Hódmezővásárhelyen csatlakozó helyközi autóbuszokra tehát egy TramTrain jeggyel át lehet szállni, nem kell külön menetjegyet váltani a városon belül.

A Hódmezővásárhelyen túl (Szentes, Békéscsaba felé) utazók számára a TramTrainhez csatlakozó autóbuszokon kiegészítő helyközi menetjegy is kapható, amely a Hódmezővásárhelyi „C” zóna határáig érvényes. A kiegészítő bérlet a Volánbusz pénztáraiban megvásárolható.

A csatlakozó autóbuszokon TramTrain zónajegyet is vásárolhatnak azon utasok, akik utazásukat Hódmezővásárhelytől a TramTrain-nel kívánják folytatni.