Navigáció átugrása

A bankkártyás fizetés lehetőségét vizsgálja a Volánbusz a Budapest–Baja vonalon közlekedő autóbuszokon

2023. január 27.

Pilot jelleggel elsőként a Budapest–Baja vonalon közlekedő egyes járatok fedélzetén lesz lehetőség bankkártyás jegy- és bérletvásárlásra a Volánbusznál. A közlekedési társaság 2023. január 30-tól február 26-ig 10 autóbuszon vizsgálja a kártyás fizetést lehetővé tevő fedélzeti eszközöket.

A személyszállítási szolgáltatások hatékonyabb ellátását célzó integrált utastájékoztatási, jegyértékesítési és forgalomirányítási rendszer (Helyközi Közösségi Közlekedési Információs Rendszer, HKIR) fejlesztését célzó projekt során a Volánbusz autóbusz-állományát fedélzeti eszközökkel látták el. Ezek funkcióinak bővítésével 2023. január 30-tól február 26-ig – pilot működés keretében – a bankkártyás fizetés is lehetővé válik egyes járműveken.

A Volánbusz 10 darab, a Baja–Budapest vonalon közlekedő, tavaly forgalomba állított Mercedes-Benz Intouro M autóbuszon vizsgálja pilot üzemben a szolgáltatást. A bankkártyás fizetés lehetősége tovább növeli az új buszok szolgáltatási színvonalát. Az érintett vonalon közlekedő további járműveken egyelőre nem lesz lehetőség bankkártyás fizetésre.

A Volánbusz fő célkitűzése a biztonságos, fenntartható, kiváló színvonalú utaskiszolgálás, amit a nagyarányú jármű-fiatalítási program és a vasúti közlekedéssel összehangolt menetrendi kínálat mellett többek között az értékesítési felületek fejlesztésével, az értékesítési szolgáltatások bővítésével kíván elérni. A társaság bízik abban, hogy a bankkártyás fizetési lehetőség bevezetését célzó projekt is hozzájárul ahhoz, hogy egyre többen vegyék igénybe a közösségi közlekedési eszközöket.

Kérjük tisztelt utasainkat, hogy a pilot időszak alatt segítsék autóbusz-vezetőink munkáját: a jegy megváltásakor jelezzék előre bankkártyás fizetési igényüket. A pilottal kapcsolatos észrevételeiket, tapasztalataikat a kartyasfizetes@volanbusz.hu elektronikus levélcímen várjuk.

A képen éppen egy bankkártyás fizetés látható.

Volánbusz Zrt.