Navigáció átugrása

Pápa – február 4-től új menetrend szerint közlekednek a helyi járatok

2023. január 27.

2023. február 4-től jelentősen megváltozik a pápai helyi autóbusz-hálózat az Önkormányzat megrendelése alapján.

A legfontosabb, utasok számára kedvező változás, hogy az új, összevont körjáratoknak köszönhetően a város különböző részei (pl. a Vajda Péter lakótelep, Tókert, Alsóváros, Tesco) közvetlenül, átszállásmentesen lesznek elérhetők.

Szétválik a hétköznapi és a hétvégi közlekedési rend, így az 1-es, a jelenlegi 4A és 4B, 6A és 6B vonalak helyett az új, hétvégi 8A és 8B körjáratok közlekednek.

A változások részletesen, vonalanként:

Vasútállomás ◄► Autóbusz-állomás (Szabadság utca) ◄► Pápakovácsi elágazás

  • Változatlan útvonal. Az 1-es buszok hétvégén nem közlekednek, helyettük az új 8A és 8B járatokkal lehet utazni.

1A Vasútállomás ◄► Autóbusz-állomás (Szabadság utca) ◄► Hirtenberger

  • A jelenlegi 1H új jelzéssel, változatlan útvonallal.
  • Az Astotec megálló visszakapja a Hirtenberger elnevezést.

1Y Vasútállomás ◄► Autóbusz-állomás (Szabadság utca) ◄► Yanfeng

  • Változatlan útvonalon közlekedik.

2 Autóbusz-állomás ◄► Törzsökhegy

  • Az útvonala és menetrendje módosul: a 2-es buszok a továbbiakban nem a Batthyány utcán át közlekednek, hanem a Kórház érintésével.

5 Autóbusz-állomás ◄► Rét utca / Vaszari utca ◄► TÜZÉP

  • A vonal menetrendje változik. Az 5-ös buszok helyett a módosuló 6A és 6B, valamint 8A és 8B járatok érintik a Termálfürdőt.

5T Autóbusz-állomás ◄► Tizedik utca ◄► Autóbusz-állomás ◄► Vasútállomás ◄► Rét utca / Vaszari utca ◄► TÜZÉP

  • A Tizedik utca és a Vasútállomás érintésével közlekedő járat ezentúl 5T jelzéssel közlekedik. A járat mindkét irányban érinti a Vasútállomást és megáll a Várkastély, Színház (strandfürdő) és Orvosi rendelő megállókban is.

4A és 4B autóbuszvonalak beolvadnak a meghosszabbított útvonalú 6A és 6B jelzésű vonalakba.

6A Autóbusz-állomás (Szabadság utca) ► Termálfürdő ► Tókert ► Gyimóti út ► Kórház ► Autóbusz-állomás ► Huszár lakótelep ► Tesco ► Alsóváros ► Kórház ► Autóbusz-állomás (munkanapi körjárat)

6B Autóbusz-állomás (Szabadság utca) ► Kórház ► Alsóváros ► Tesco ► Huszár lakótelep ► Autóbusz-állomás ► Kórház ► Gyimóti út ► Tókert ► Termálfürdő ► Autóbusz-állomás (munkanapi körjárat)

  • Február 4-től az eddigi 6A és 4A, valamint a 6B és 4B járatok összeolvadnak. Az új, hétköznap közlekedő körjáratok így közvetlen, átszállásmentes kapcsolatot biztosítanak Pápa keleti része (a Vajda Péter lakótelep, Tókert) és nyugati része (Alsóváros, Huszár lakótelep) között, továbbá érintik a Tesco és a Termálfürdő megállóhelyeket is.
     
  • Hétvégén és ünnepnapokon a 6A és a 6B helyett a csak hétvégén közlekedő 8A és 8B jelzésű autóbuszokkal lehet közlekedni (lásd lejjebb).

3 helyett

7 Autóbusz-állomás (Szabadság utca) ◄► Vasútállomás ◄► Csillag utca ◄► Húskombinát ◄► Korona utca ◄► Tizedik utca

  • Az eddigi 3-as jelzésű autóbuszok jobbára változatlan útvonalon, de ezentúl 7-es jelzéssel közlekednek. A járatok útvonala a Vasútállomástól meghosszabbodik az Autóbusz-állomás (Szabadság utca) megállóig.

7A Vasútállomás ◄► Húskombinát ◄► Huszár lakótelep ◄► Veszprémi út ◄► Vízmű utca ◄► Hirtenberger valamint: Hirtenberger ◄► Autóbusz-állomás (Szabadság utca) ◄► Tizedik utca

  • A jelenlegi 7-es jelzésű autóbuszok a továbbiakban 7A jelzéssel közlekednek a Vasútállomás és a Hirtenberger között.
  • Ezen kívül, szintén 7A jelzéssel, új, közvetlen járatok is közlekednek a Hirtenberger és a Tizedik utca között (az Autóbusz-állomást érintve).

8A Vasútállomás ► Autóbusz-állomás ► Kórház ► Pápakovácsi elágazás ► Gyimóti út ► Tókert ► Termálfürdő ► Autóbusz-állomás ► Huszár lakótelep ► Tesco ► Alsóváros ► Kórház ► Autóbusz-állomás ► Vasútállomás (hétvégi körjárat)

8B Vasútállomás ► Autóbusz-állomás ► Kórház ► Alsóváros ► Tesco ► Huszár lakótelep ► Autóbusz-állomás ► Termálfürdő ► Tókert ► Gyimóti út ► Pápakovácsi elágazás ► Kórház ► Autóbusz-állomás ► Vasútállomás (hétvégi körjárat)

  • Hétvégén és ünnepnapokon az 1-es, (a jelenlegi 4A és 4B), a 6A és 6B járatok helyett a 8A és 8B jelzésű buszok közlekednek. Az új járatok a város szinte minden részét érintik, így közvetlen, átszállásmentes kapcsolatot nyújtanak a Vasútállomás, Pápa keleti része (a Vajda Péter lakótelep, Tókert), nyugati  része (Alsóváros, Huszár lakótelep) és a Veszprémi út térsége között.

12 Autóbusz-állomás ◄► Veszprémi út ◄► Törzsökhegy
13 Autóbusz-állomás ◄► Volán-telep ◄► Tesco ◄► Borsosgyőr
14 Autóbusz-állomás ◄► Kéttornyúlak (◄► Borsosgyőr)
15 Kéttornyúlak ◄► Borsosgyőr
16 Autóbusz-állomás ◄► Tapolcafő
17 Autóbusz-állomás ◄► Táncsics út ◄► Böröllő

  • A „tízen felüli” járatok útvonala nem változik, menetrendjük kis mértékben változik. Ezeken a vonalakon változatlanul jellemzően helyközi járatok közlekednek.

 

A február 4-étől érvényes menetrend és az új vonalhálózati térkép elérhető a www.volanbusz.hu/papa oldalon.