Navigáció átugrása

Egyenletes eljutást biztosító menetrend Debrecen és Vámospércs térségében június 17-étől

2023. június 2.

2023. június 17-étől új menetrend szerint közlekednek az autóbuszjáratok a Debrecen – Vámospércs – Nyíracsád – Nyírbéltek, a Debrecen – Vámospércs – Nyírábrány – Fülöp, a Debrecen – Vámospércs – Álmosd – Létavértes és a Vámospércs – Újléta autóbuszvonalakon.

A módosítás eredményeként a járatok könnyebben megjegyezhető, ütemes jellegű menetrend szerint közlekednek, a közvetlen kapcsolatok és az eljutási lehetőségek száma bővül, a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban pedig vámospércsi és nyírábrányi vasúti csatlakozással Debrecen felé gyorsabb utazási alternatívát is biztosítunk.

A főbb változások:

  • Az autóbuszjáratok napközben Debrecenből jellemzően óra:10 és óra:40 perckor indulnak, illetve oda óra:10 és óra:40 perckor érkeznek.
  • A 6, 14 és 22 órás debreceni műszakváltásokhoz közlekedő járatok időfekvése csak kismértékben változik.
  • A járatok a felújításra került útszakaszokon rövidebb menetidővel közlekednek. A járatok a Debrecenen belüli városi szakaszon - a valós forgalmi viszonyoknak megfelelően - a reggeli és délutáni csúcsidőszakokban hosszabb, míg a kora reggeli és késő esti időszakban pedig néhány perccel rövidebb menetidővel közlekednek.
  • A Debrecenből Nyíracsád – Nyírbéltek, Nyírábrány – Fülöp vagy Bagamér – Álmosd irányába közlekedő autóbuszjáratok egymással összehangolt menetrendi kínálatot alkotnak, ezáltal Debrecen és Vámospércs között munkanapokon napközben jellemzően 30 percenként, csúcsidőszakokban akár 10-20 perceként, míg hétvégén 30-60 percenként biztosítunk utazási lehetőséget.
  • Azokban az időfekvésekben, melyekben Debrecen és Vámospércs között egyszerre több járat is közlekedik, egyes járatok a két város között gyorsjáratként, pár perccel rövidebb menetidővel közlekednek.
  • Debrecen – Nyírmártonfalva – Nyíracsád között napközben jellemzően óránként, míg munkanapokon a reggeli és délutáni csúcsidőszakokban pedig 15-20-30 perceként közlekednek a járatok.
  • Debrecen – Nyíracsád – Nyírlugos – Nyírbéltek között napközben jellemzően kétóránként, a reggeli és délutáni csúcsidőszakokban pedig óránként közlekednek a járatok. Tanítási napokon reggel Nyírbéltekről új járat indul Debrecenbe, munkanapokon délelőtt pedig Debrecen és Nyírbéltek között Nyíracsádon és Nyíradonyon át is közlekednek új járatok.
  • Debrecenből Nyírábrányon át Fülöpre jellemzően kétóránként közlekednek a járatok, melynek eredményeként Debrecenbe több közvetlen eljutási lehetőséget biztosítunk. Tanítási napokon a reggeli csúcsidőszakban 15-30, a délutáni csúcsidőszakban pedig 40-60 perceként indulnak a járatok. Penészlekre munkanapokon több járat közlekedik.
  • Újléta település kiszolgálása átalakul: a Debrecenbe közlekedő kevés közvetlen járat helyett Vámospércs és Újléta között a jelenleginél jóval több autóbuszjárat közlekedik, melyek Vámospércs, Vasútállomáson Debrecen irányába kedvező vasúti átszállási lehetőséget biztosítanak. Az új járatokkal jelentősen bővül az Újléta és Debrecen között biztosított eljutási lehetőségek száma, ezáltal a településről munkanapokon a 6, 14 és 22 órás debreceni műszakváltások is elérhetővé válnak közösségi közlekedéssel.
  • Főként Nyírmártonfalva és Nyíracsád, Bagamér és Álmosd, Újléta, illetve Nyírábrány és Fülöp településekről a reggeli és délutáni csúcsidőszakokban vámospércsi, vagy nyírábrányi vasúti csatlakozással gyorsabb utazási alternatívát is biztosítunk, melynek köszönhetően főként a Debrecen, Vasútállomás környékére utazók egyes időfekvésekben akár 5-10-15 percet is megtakaríthatnak.
  • A 2023. május 1-jétől bevezetett vármegye és országbérletekkel Debrecen és Vámospércs, illetve Debrecen és Nyírábrány között az autóbuszok és a vonatok is szabadon igénybe vehetők, ezáltal a buszok és vonatok közötti átszállásos utazások esetén nincs szükség másik bérlet megváltására.

Az új menetrend térképe Debrecen és Vámospércs között

(A térképre kattintva pdf-ben is megnyitható.)

 

 

Térségenkénti változások: 

Debrecen és Vámospércs kiszolgálása:

Debrecen és Vámospércs között egyenletesebb eloszlásban, napközben félóránként-óránként közlekednek az autóbuszjáratok, melyek többsége Nyíracsád, Nyírbéltek, Fülöp és Álmosd irányába közlekedik tovább. A járatok Debrecenből jellemzően óra:10 és óra:40 perckor indulnak, illetve oda óra:10 és óra:40 perckor érkeznek.

  • Munkanapokon Debrecenből 7:40 és 18:40 között legalább félóránként, 18:40 és 22:40 között pedig óránként indulnak a járatok, ezzel 21:40-kor Debrecenből új utazási lehetőséget biztosítunk. A délutáni csúcsidőszakban Debrecenből 13:40 és 16:40 között iskolanapokon 10, tanszünetben munkanapokon 10-20 percenként, a 16:40 és 18:40 közötti időszakban pedig egységesen 30 percenként indulnak a járatok.
  • Munkanapokon Debrecenbe az 5:10-es beérkezéstől kezdődően hajnalban 20-30, a reggeli csúcsidőszakban pedig 5-10-15 percenként indulnak a járatok, egyes csúcsidei időfekvésekben több járat is közlekedik. Munkanapokon napközben 9:10 és 13:10, valamint 14:10 és 20:10 között Debrecenbe legalább félóránként érkezik Vámospércs felől autóbuszjárat.
  • Hétvégén Debrecen és Vámospércs között legalább óránként, de számos időszakban félóránként közlekednek a járatok.
  • A szórakozni vágyó fiatalok számára szombaton új késő esti hazautazási lehetőséget biztosítunk: Debrecenből szombaton 23:40-kor Vámospércsen át Nyíracsádra induló új járat indul.
  • Műszakváltások idején, illetve a reggeli és délutáni csúcsidőszakokban egyes járatok a két város között gyorsjáratként, néhány perccel rövidebb menetidővel közlekednek. A gyorsjáratok a Vámospércs, Debreceni u. és a Debrecen, Veres Péter u. közötti megállóhelyeken, illetve Debrecen, Mák u. megállóhelyen nem állnak meg.
  • A 2023. május 1-jétől bevezetésre került vármegye és országbérletekkel Debrecen és Vámospércs között az autóbuszok és a vonatok is szabadon igénybe vehetők, ezáltal a buszok és vonatok közötti átszállások esetén nincs szükség további bérlet megváltására.
  • A vámospércsi vasútállomás megközelíthető a reggeli csúcsidőszakban Nyíracsád, Nyírmártonfalva, Álmosd és Bagamér felől Vámospércs vasútállomásra, a délutáni csúcsidőszakban pedig a Vámospércs vasútállomásról Nyíracsád, Álmosd és Létavértes irányába közlekedő, Debrecen felől kedvező vasúti csatlakozást biztosító autóbuszjáratokkal, illetve valamennyi Vámospércs és Újléta között közlekedő autóbuszjárattal. A vármegye és országbérletekkel nemcsak valamennyi autóbuszjárat, hanem a Debrecen és Vámospércs között közlekedő személyvonatok is igénybe vehetők.
  • A Vámospércsről Nyíracsád, Nyírbéltek, Nyírábrány, Bagamér, Létavértes és Újléta felé közlekedő járatok menetrendje is változik, melyekről bővebb tájékoztatás a települések nevére kattintva olvasható.

vissza az elejére

Nyírmártonfalva és Nyíracsád kiszolgálása:

Debrecen, Nyírmártonfalva és Nyíracsád között Vámospércsen át a hét valamennyi napján legalább óránként közlekednek az autóbuszjáratok, mellyel könnyebben megjegyezhető menetrend szerint, egyenletesebb eljutási lehetőségeket biztosítunk. A járatok egy része Nyíracsádról Nyírbéltek vagy Nyíradony felé tovább közlekedik. A járatok Debrecenből jellemzően minden óra:40 perckor indulnak és oda minden óra:10 perckor érkeznek.

  • A délutáni csúcsidőszakban a munkából és iskolából hazatérők számára jóval sűrűbb utazási lehetőségeket biztosítunk. Iskolanapokon a korábban végző diákok számára Debrecenből 13:10-kor indul autóbuszjárat Nyíracsádra. Debrecenből 13:40 és 16:40 között iskolanapokon 20 percenként, tanszünetben munkanapokon pedig 30 percenként, a 16:40 és 18:40 közötti időszakban pedig minden munkanap 30 percenként indulnak az autóbuszjáratok.
  • Munkanapokon kora reggel 20-30 perceként indulnak Debrecen felé a járatok.
  • Iskolanapokon a reggeli csúcsidőszakban a korábbinál egyenletesebb eloszlásban közlekednek a járatok, melynek köszönhetően Debrecenbe 6:25, 6:50, 7:14 és 7:35-ös beérkezéssel is biztosítunk eljutási lehetőséget. Nyírmártonfalváról helyből is indul két autóbuszjárat, melyek Debrecenbe iskolanapokon 6:40-kor és 7:14-kor érkeznek be.
  • Tanszünetben munkanapokon Nyíracsád felől 20 percenként 6:27-kor, 6:50-kor, 7:10-kor, 7:30-kor és 7:50-kor érkezne be Debrecenbe a járatok.
  • Műszakváltások idején, illetve a reggeli és délutáni csúcsidőszakban egyes járatok Debrecen és Vámospércs között gyorsjáratként, néhány perccel rövidebb menetidővel közlekednek. A gyorsjáratok a Vámospércs, Debreceni u. és Debrecen, Veres Péter u. közötti megállóhelyeken, illetve Debrecen, Mák u. megállóhelyen nem állnak meg.
  • Munkanapokon a reggeli és délutáni csúcsidőszakokban a 48-as főút debreceni bevezető szakaszán kialakuló torlódások elkerülése érdekében vámospércsi vasúti átszállással gyorsabb utazási alternatívát is kínálunk. Reggel a Nyíracsádról Nyírmártonfalván át Vámospércs vasútállomásig közlekedő járatokkal, vagy esetenként a Vámospércs vasútállomás érintésével közlekedő közvetlen debreceni járatokkal kedvező átszállási lehetőséget biztosítunk a Debrecenbe 6:45-kor, 7:15-kor és 7:45-kor beérkező személyvonatokhoz, illetve délután a Debrecenbe 16:00-kor és 17:03-kor beérkező személyvonatokhoz. Délután a Vámospércs vasútállomásról induló járatokkal, vagy esetenként a vámospércsi vasútállomás érintésével közlekedő közvetlen debreceni járatokkal kedvező átszállási lehetőséget biztosítunk a Debrecenből 15:05, 15:35, 16:05, 16:35 és 17:05-kor induló személyvonatoktól Nyírmártonfalvára és Nyíracsádra. Ezzel a közúti torlódások idején, főként a debreceni vasútállomás környékére utazó utasaink számára 5-10, vagy akár 15 perccel gyorsabb utazási alternatívát biztosítunk.
  • A vámospércsi vasútállomáson a Debrecenbe induló személyvonatok az autóbuszok által használt, újonnan megépített peron másik oldaláról indulnak, illetve oda érkeznek, melyekhez az autóbuszjáratok kényelmes, jellemzően 4-5 perces átszállási lehetőséget biztosítanak. Kisebb késések esetén nemcsak az autóbuszok várják meg a vonatokat, hanem a vonatok is a csatlakozó autóbuszjáratokat. A 2023. május 1-jétől bevezetésre került vármegye és országbérletekkel Debrecen és Vámospércs között az autóbuszok és a vonatok is szabadon igénybe vehetők, ezáltal a buszok és vonatok közötti átszállás esetén nincs szükség másik bérlet megváltására.
  • A Debrecenben szórakozó fiatalok hazajutásának megkönnyítésére szombati napokon Debrecenből 23:40-kor Nyíracsádra új járatot indítunk.
  • A korábban Debrecenből Vámospércsen, Nyíracsádon és Nyíradonyon át Debrecenbe közlekedő körjáratok közül több járat csak Debrecen-Vámospércs-Nyíracsád-Nyíradony között közlekedik, azonban Hajdúsámsonon át Debrecenbe az eljutási lehetőségeket nyíradonyi átszállással továbbra is biztosítjuk. A munkanapokon Nyírmártonfalváról és Nyíracsádról Nyíradonyba közlekedő, illetve a Nyíradony felől érkező járatok időfekvése csak kismértékben változik, a hétvégi nyíradonyi járatpár azonban Nyíracsád felől csak Asszonyrészig közlekedik.
  • A korábban csak Nyíracsád-Asszonyrész és Nyíracsád-Buzita között közlekedő egyes járatok Debrecen-Nyíracsád között közlekedő járatokkal összekötésre kerülnek, eláltal a reggeli időszakban Asszonyrészről Debrecenbe, délután pedig Debrecenből Asszonyrészre, vagy Buzitára több közvetlen járat is közlekedik, egyidejűleg a Nyíracsádról Buzitára és Asszonyrészre induló délutáni járatok időfekvése is kismértékben módosul.
  • A diákok hazautazásának elősegítése érdekében a Nyíracsádról iskolai előadási napokon 15:45-kor Buzitára induló járat korábban, 14:53-kor indul.

vissza az elejére

Nyírlugos és Nyírbéltek kiszolgálása:

A Debrecen-Vámospércs-Nyírlugos-Nyírbéltek útvonalon az autóbuszjáratok egyenletesebb eloszlásban, ütemes menetrend szerint közlekednek, Debrecenből jellemzően óra:40 perckor indulnak és oda óra:10 perckor érkeznek. A járatok napközben és este – a vasárnap déli időszak kivételével - jellemzően kétóránként közlekednek.

  • Munkanapokon a délutáni csúcsidőszakban a járatok Debrecenből 13:40 és 16:40 között óránként indulnak.
  • Iskolanapokon a reggeli csúcsidőszakban Debrecenbe több eljutási lehetőséget biztosítunk, ezzel Nyírbéltek felől Debrecenbe 5:10-kor, 6:25-kor, 7:14-kor és 7:39-kor érkeznek be a járatok. A Debrecenbe 7:39-kor beérkező járat Vámospércs, vasútállomás érintésével közlekedik, ahol egy Debrecenbe korábban beérkező személyvonathoz is kedvező átszállási lehetőséget biztosít. Tanszünetben munkanapokon Nyírbéltek felől 5:10-kor, 6:27-kor és 7:30-kor érkeznek be Debrecenbe az autóbuszjáratok.
  • A délelőtti időszakban Debrecen felé a maninál lényegesen több eljutási lehetőséget biztosítunk. Nyírbéltekről és Nyírlugosról Nyíradonyon és Hajdúsámsonon át Debrecenbe munkanapokon új járatpár közlekedik, mely a Nyíracsádon és Vámospércsen át közlekedő járatokat kiegészítve Nyírbéltek felől Debrecenbe 8:35-kor érkezik, illetve Debrecenből 8:50-kor indul Nyírbéltek felé. (A járatpár 4415-ös vonalszámon, Debrecen-Nyíradony-Nyírbéltek-Nyírábrány-Vámospércs-Debrecen útvonalon, mindkét irányban körjáratként közlekedik.)
  • Nyírbéltekről Vámospércsen át is közlekedik egy új délelőtti járat, ezzel hétfőtől szombatig Debrecenbe 12:10-es beérkezéssel is biztosítunk utazási lehetőséget.
  • A délutáni időszakban kismértékben változik a Debrecenbe közlekedő járatok időfekvése: Nyírbéltekről naponta 15:43-kor és 17:43-kor, illetve munkanapokon 16:43-kor indul Debrecenbe autóbuszjárat, melyek Debrecenbe naponta 17:10-kor és 19:10-kor, illetve munkanapokon 18:10-kor érkeznek be.
  • Debrecenből alternatív útvonalon keresztül is biztosítunk további utazási lehetőségeket: A Debrecenből Nyírábrány, Fülöp és Penészleken át Nyíradonyba közlekedő járatok továbbra is Nyírbéltek és Nyírlugos érintésével közlekednek, melyek elsősorban Debrecen és Nyírbéltek között nyújtanak a Nyíracsádon át közlekedő járatokhoz hasonló gyorsaságú utazási lehetőségeket. A járatok Debrecenből munkanapokon 5:50-kor, 10:10-kor és 13:30-kor indulnak Nyírábrányon és Nyírbélteken át Nyíradonyba, illetve Nyíradonyból Nyírbélteken és Nyírábrányon át 11:40-kor, 13:10-kor, 16:36-kor és 18:40-kor érkeznek be Debrecenbe.
  • Műszakváltások idején, illetve a reggeli és délutáni csúcsidőszakban egyes járatok Debrecen és Vámospércs között gyorsjáratként, néhány perccel rövidebb menetidővel közlekednek. A gyorsjáratok a Vámospércs, Debreceni u. és Debrecen, Veres Péter u. közötti megállóhelyeken, illetve Debrecen, Mák u. megállóhelyen nem állnak meg.

vissza az elejére

Encsencs kiszolgálása:

A Nyírbélteken át Debrecenbe közlekedő járatok időfekvése módosul:

  • A reggeli járat Encsencsről iskolanapokon korábban, 5:36-kor indul és Debrecenbe 7:14-kor érkezik. A járat tanszünetben munkanapokon 6:00-kor indul és Debrecenbe 7:30-kor érkezik, hétvégén pedig 6:40-kor indul és Debrecenbe 8:10-kor érkezik.
  • A délutáni járat Encsencsről munkanapokon 16:38-kor indul és Debrecenbe 18:10-kor érkezik, hétvégén pedig 17:38-kor indul és Debrecenbe 19:10-kor érkezik.
  • Munkanapokon Encsencsről 19:43-kor új járat indul, mely Debrecenbe 21:10-kor érkezik.
  • Debrecenből naponta 14:40-kor és munkanapokon 16:40-kor indulnak Encsencsre autóbuszjáratok.

vissza az elejére

Bagamér kiszolgálása:

Debrecenből Vámospércsen át Bagamérra egyenletesebb eloszlás szerint közlekednek az autóbuszjáratok, melyek közül több járat közlekedik tovább Álmosdra. Egyes járatok Vámospércsen Debrecen felé vasúti, vagy autóbusz csatlakozást biztosítanak, melyekkel együtt a megyeszékhelyre a korábbinál bővebb, egyes időfekvésekben pedig gyorsabb eljutást biztosítunk. Egyes Debrecenből Vámospércsen át korábban csak Bagamérig, vagy Álmosdig közlekedő járatok Létavértesen át körjáratként tovább közlekednek Debrecenbe, ezzel a megyeszékhelyre további közvetlen eljutási lehetőségeket biztosítunk.

  • Munkanapokon délelőtt Debrecenből jellemzően kétóránként közlekednek Vámospércsen át Bagamérra a járatok, melyek többsége Létavértesen át Debrecenbe körjáratként közlekedik tovább.
  • A 6, 14 és 22 órás debreceni műszakváltásokhoz közlekedő járatok időfekvése csak kismértékben változik.
  • Műszakváltások idején, illetve a reggeli és délutáni csúcsidőszakban egyes járatok Debrecen és Vámospércs között gyorsjáratként, néhány perccel rövidebb menetidővel közlekednek. A gyorsjáratok a Vámospércs, Debreceni u. és Debrecen, Veres Péter u. közötti megállóhelyeken, illetve Debrecen, Mák u. megállóhelyen nem állnak meg.
  • A délutáni csúcsidőszakban Debrecenből iskolanapokon egyenletesebb eloszlásban 13:10-kor, 13:50-kor, 14:30-kor, 15:10-kor és 16:20-kor indulnak Bagamérre járatok, melyek közül a 13:10-kor és 15:10-kor induló járatok Létavértesen át Debrecenbe körjáratként közlekednek tovább. Tanszünetben munkanapokon délután Debrecenből 13:10-kor, 14:40-kor és 16:20-kor indulnak Bagamérre járatok, melyek közül a 13:10-kor induló járat Létavértesen át Debrecenbe körjáratként közlekedik tovább. A Debrecenből 16:20-kor induló járat Vámospércs, vasútállomásra is betér, ahol a Debrecenből 16:35-kor induló személyvonattól biztosított kedvező csatlakozással a délutáni forgalmi torlódások idején gyorsabb hazautazási lehetőséget biztosít főként a debreceni vasútállomásnál felszálló utasaink részére.
  • A Vámospércs, vasútállomásról hétfőtől szombatig 16:20-kor Létavértesre induló járat csak munkanapokon közlekedik, 15 perccel korábban, 16:05-kor indul, ezzel a Debrecenből 15:35-kor induló személyvonattól kedvező átszállási lehetőséget biztosít, és a járat Létavértesről meghosszabbított útvonalon át Debrecenbe közlekedik tovább.
  • A Vámospércs, vasútállomásról munkanapokon 18:15-kor Álmosdra induló járat 16 perccel korábban, 17:59-kor indul és Vámospércs, autóbusz-fordulónál kedvező átszállási lehetőséget biztosít a Debrecenből munkanapokon 17:20-kor Fülöpre induló járattól.
  • A Debrecenből naponta 19:15-kor Bagaméren át Álmosdra induló járat munkanapokon 35 perccel korábban 18:40-kor, hétvégén pedig 5 perccel korábban, 19:10-kor indul.
  • Munkanapokon este Vámospércs, vasútállomásról 21:20-kor Bagaméren át Álmosdra új járat indul, mely Vámospércs központjában a Debrecenből 20:40-kor Nyírbéltekre induló járattól biztosít átszállási lehetőséget, ezzel a Debrecenben dolgozók számára 18:40 és 22:40 között új hazautazási lehetőséget kínálunk. A járat csak abban az esetben közlekedik, ha arra Vámospércsen felszálló, vagy Debrecen felől átszálló utas jelentkezik, melyhez az utazási igények előzetes bejelentése nincs szükség.
  • Az Álmosdról Bagaméren át Debrecenbe hétfőtől szombatig közlekedő hajnali járat Debrecenbe 5:10-kor érkezik.
  • Iskolanapokon a reggeli csúcsidőszakban Bagamérről Debrecenbe 6:50, 7:00 és 7:41-kor érkeznek be a járatok. A Bagamérről 5:58-kor és 6:32-kor Debrecenbe induló közvetlen járatok Vámospércs, vasútállomásra is betérnek, ahol kedvező átszállási lehetőséget biztosítanak a Debrecenbe 6:45-kor és 7:15-kor beérkező személyvonatokhoz.
  • A vámospércsi vasútállomáson a Debrecenbe induló személyvonatok az autóbuszok által használt, újonnan megépített peron másik oldaláról indulnak, illetve oda érkeznek, melyekhez az autóbuszjáratok kényelmes, jellemzően 4-5 perces átszállási lehetőséget biztosítanak. Kisebb késések esetén nemcsak az autóbuszok várják meg a vonatokat, hanem a vonatok is a csatlakozó autóbuszjáratokat. A 2023. május 1-jétől bevezetésre került vármegye és országbérletekkel Debrecen és Vámospércs között az autóbuszok és a vonatok is szabadon igénybe vehetők, ezáltal a buszok és vonatok közötti átszállás esetén nincs szükség másik bérlet megváltására.
  • Bagamérről munkanapokon 6:59-kor új járat indul Vámospércsre, mely Vámospércs vasútállomáson kedvező átszállási lehetőséget biztosít a Debrecenbe 7:45 beérkező személyvonathoz, ezáltal későbbi utazási lehetőségek kínálunk a 8 óra utáni iskola és munkakezdésekhez.
  • Munkanapokon délelőtt Vámospércsen át Debrecenbe egyenletesebb eloszlásban közlekednek a járatok, melyek Debrecenbe 8:50-kor és 10:40-kor érkeznek be.
  • A Debrecenből 16:30-kor Bánkon át Létavértesre induló járat munkanapokon Bagaméren át Vámospércsig meghosszabbított útvonalon közlekedik, Bagamérről 17:42-kor indul tovább és Vámospércs, autóbusz-fordulónál kedvező átszállási lehetőséget biztosít a Debrecenbe 18:40-kor Nyírábrány-Nyíradony felől beérkező járathoz.
  • Hétvégén Debrecenből Vámospércsen át Bagamérra 6:40-kor, 9:10-kor, 11:10-kor, 14:40-kor, 19:10-kor és 22:40-kor, valamint csak szombati napokon 13:10-kor, vasárnapi napokon pedig 16:20-kor indul autóbuszjárat, melyek közül a 6:40-kor, 11:10-kor, 13:10-kor és 16:20-kor induló járatok meghosszabbított útvonalon, Létavértesen át Debrecenbe körjáratként közlekednek tovább. Szombati napokon Vámospércs, autóbusz-fordulótól 16:47-kor indul járat Bagaméren át Álmosdra, mely a Debrecenből 16:10-kor Fülöpre induló járattól biztosít kedvező átszállási lehetőséget.
  • Hétvégén Álmosdról Bagaméren és Vámospércsen át Debrecenbe 8:50-kor, 11:10-kor, 13:15-kor, és 21:10-kor, valamint csak szombati napokon 5:10-kor és 18:10-kor, vasárnapi napokon pedig 18:40-kor érkeznek autóbuszjáratok. Ezek közül a Debrecenbe 8:50-kor és 11:10-kor beérkező járatok Létavértesen át Debrecenből körjáratként közlekednek. Vasárnapi napokon Bagamérről 4:20-kor Vámospércsre új járat indul, mely Vámospércs, autóbusz-fordulónál kedvező átszállási lehetőséget biztosít a Fülöp felől Debrecenbe 5:10-kor beérkező járathoz, ezzel a korábban Bagamérről 4:05-kor Létavértesen át Debrecenbe induló járat helyett (amely járat csak Álmosdtól közlekedik) 15 perccel későbbi indulással biztosít eljutást Debrecenbe a 6 órás műszakkezdésre. Szombaton délután Álmosdról Vámospércsre új járat közlekedik, mely Bagamérről 15:16-kor indul tovább és Vámospércs, autóbusz-fordulónál kedvező átszállási lehetőséget biztosít a Debrecenbe 16:10-kor Nyíracsád felől beérkező járathoz.

vissza az elejére

Álmosd kiszolgálása:

Debrecenből Vámospércsen át Álmosdra egyenletesebb eloszlásban és több járat közlekedik, melyek közül egyes járatok Létavértesen át Debrecenbe körjáratként közlekednek tovább. Ezzel Debrecen és Álmosd között minden korábbinál több közvetlen utazási lehetőséget biztosítunk. Egyes Álmosdról Létavértesen át Debrecenbe közlekedő járatok Létavértes és Debrecen között a rövidebb útvonalon, Bánkon át közlekednek akár 10-15 perccel is gyorsabb debreceni kapcsolatot biztosítva. A Vámospércsen Debrecen irányában vasúti, vagy autóbusz csatlakozást biztosító járatokkal együtt a megyeszékhelyre több, és egyes időfekvésekben pedig gyorsabb eljutást biztosítunk.

  • Munkanapokon délelőtt Debrecenből jellemzően kétóránként közlekednek Vámospércsen át Álmosdra a járatok, melyek többsége Létavértesen át Debrecenbe körjáratként közlekedik tovább.
  • A 6, 14 és 22 órás debreceni műszakváltásokhoz Vámospércsen át közlekedő járatok időfekvése csak kismértékben változik.
  • Műszakváltások idején, illetve a reggeli és délutáni csúcsidőszakban egyes járatok Debrecen és Vámospércs között gyorsjáratként, néhány perccel rövidebb menetidővel közlekednek. A gyorsjáratok a Vámospércs, Debreceni u. és Debrecen, Veres Péter u. közötti megállóhelyeken, illetve Debrecen, Mák u. megállóhelyen nem állnak meg.
  • A délutáni csúcsidőszakban Debrecenből iskolanapokon egyenletesebb eloszlásban 13:10-kor, 13:50-kor, 14:30-kor, 15:10-kor és 16:20-kor indulnak Vámospércsen át Álmosdra járatok, melyek közül a 13:10-kor és 15:10-kor induló járatok Létavértesen át Debrecenbe körjáratként közlekednek tovább. Tanszünetben munkanapokon délután Debrecenből 13:10-kor, 14:40-kor és 16:20-kor indulnak Vámospércsen át a járatok, melyek közül a 13:10-kor induló járat Létavértesen át Debrecenbe körjáratként közlekedik tovább. A Debrecenből 16:20-kor induló járat Vámospércs, vasútállomáshoz is betér, ahol a Debrecenből 16:35-kor induló személyvonattól biztosított kedvező csatlakozással a délutáni forgalmi torlódások idején gyorsabb hazautazási lehetőséget biztosít főként a debreceni vasútállomásnál felszálló utasaink részére.
  • A Vámospércs, vasútállomásról hétfőtől szombatig 16:20-kor Létavértesre induló járat csak munkanapokon közlekedik, 15 perccel korábban, 16:05-kor indul, ezzel a Debrecenből 15:35-kor induló személyvonattól kedvező átszállási lehetőséget biztosít, és a járat Létavértesről meghosszabbított útvonalon át Debrecenbe közlekedik tovább.
  • A Vámospércs, vasútállomásról munkanapokon 18:15-kor Álmosdra induló járat 16 perccel korábban, 17:59-kor indul és Vámospércs, autóbusz-fordulónál kedvező csatlakozást biztosít a Debrecenből munkanapokon 17:20-kor Fülöpre induló járattól.
  • A Debrecenből naponta 19:15-kor Vámospércsen át Álmosdra induló járat munkanapokon 35 perccel korábban 18:40-kor, hétvégén pedig 5 perccel korábban, 19:10-kor indul.
  • Munkanapokon este Vámospércs, vasútállomásról 21:20-kor Álmosdra új járat indul, mely Vámospércs központjában csatlakozást biztosít a Debrecenből 20:40-kor Nyírbéltekre induló járattól, ezzel a Debrecenben dolgozók számára 18:40 és 22:40 között új hazautazási lehetőséget kínálunk. A járat csak abban az esetben közlekedik, ha arra Vámospércsen felszálló, vagy Debrecen felől átszálló utas jelentkezik, melyhez az utazási igények előzetes bejelentése nem szükséges.
  • Az Álmosdról Vámospércsen át Debrecenbe hétfőtől szombatig közlekedő hajnali járat Debrecenbe 5:10-kor érkezik.
  • Iskolanapokon a reggeli csúcsidőszakban Álmosdról Vámospércsen át Debrecenbe 6:50, 7:00 és 7:41-kor érkeznek be járatok, ezzel Álmosdról a reggeli csúcsidőszak elején új utazási lehetőséget biztosítunk. A Debrecenbe 5:49-kor és 6:23-kor induló közvetlen járatok Vámospércs, vasútállomáshoz is betérnek, ahol kedvező átszállási lehetőséget biztosítanak a Debrecenbe 6:45-kor és 7:15-kor beérkező személyvonatokhoz.
  • A vámospércsi vasútállomáson a Debrecenbe induló személyvonatok az autóbuszok által használt, újonnan megépített peron másik oldaláról indulnak, illetve oda érkeznek, melyekhez az autóbuszjáratok kényelmes, jellemzően 4-5 perces átszállási lehetőséget biztosítanak. Kisebb késések esetén nemcsak az autóbuszok várják meg a vonatokat, hanem a vonatok is a csatlakozó autóbuszjáratokat. A 2023. május 1-jétől bevezetésre került vármegye és országbérletekkel Debrecen és Vámospércs között az autóbuszok és a vonatok is szabadon igénybe vehetők, ezáltal a buszok és vonatok közötti átszállás esetén nincs szükség másik bérlet megváltására.
  • Munkanapokon délelőtt Vámospércsen át Debrecenbe egyenletesebb eloszlásban közlekednek a járatok, amelyek Debrecenbe 8:50-kor és 10:40-kor érkeznek be.
  • A Debrecenből 16:30-kor Bánkon át Létavértesre induló járat munkanapokon Álmosdon át Vámospércs vasútállomásig meghosszabbított útvonalon közlekedik, Álmosdról 17:30-kor indul tovább és Vámospércs, autóbusz-fordulónál csatlakozást biztosít a Debrecenbe 18:40-kor Nyírábrány-Nyíradony felől beérkező járathoz.
  • Hétvégén Debrecenből Vámospércsen át Álmosdra 6:40-kor, 9:10-kor, 11:10-kor, 14:40-kor, 19:10-kor és 22:40-kor, valamint csak szombati napokon 13:10-kor, vasárnapi napokon pedig 16:20-kor indul autóbuszjárat, melyek közül a 6:40-kor, 11:10-kor, 13:10-kor és 16:20-kor induló járatok meghosszabbított útvonalon, Létavértesen át Debrecenbe körjáratként közlekednek tovább. Szombati napokon Vámospércs, autóbusz-fordulótól 16:47-kor indul járat Álmosdra, mely a Debrecenből 16:10-kor Fülöpre induló járattól biztosít csatlakozást.
  • Hétvégén Álmosdról Vámospércsen át Debrecenbe 8:50-kor, 11:10-kor, 13:15-kor, és 21:10-kor, valamint csak szombati napokon 5:10-kor és 18:10-kor, vasárnapi napokon pedig 18:40-kor érkeznek autóbuszjáratok. Ezek közül a Debrecenbe 8:50-kor és 11:10-kor beérkező járatok Létavértesen át Debrecenből körjáratként közlekednek. Szombati napokon Álmosdról 15:07-kor Vámospércsre új járat indul, mely Vámospércs, autóbusz-fordulónál csatlakozást biztosít a Debrecenbe 16:10-kor Nyíracsád felől beérkező járathoz.
  • A Vámospércsen át közlekedő járatokon túl több Debrecen és Álmosd között Létavértesen át közlekedő járat időfekvése, vagy útvonala is módosul, egyes járatok Létavértes és Debrecen között rövidebb útvonalon, Bánkon át közlekednek. A fontosabb változások a következők:
  • Álmosdról munkanapokon 3:39-kor, hétvégén pedig 3:44-kor Létavértesen és Sárándon át Debrecenbe új járatok indulnak.
  • Az Álmosdról iskolanapokon 6:08-kor Létavértesen át Debrecenbe induló járat 15 perccel később, 6:23-kor indul és Létavértestől rövidebb útvonalon, Bánkon át közlekedik és Debrecenbe 7:30-kor érkezik, ezzel a 8 órás iskola- és munkakezdésekhez kedvezőbb és gyorsabb eljutási lehetőséget biztosít.
  • A naponta Bagamérről érkező és Álmosdról 8:48-kor Létavértesen át Debrecenbe tovább induló járat hétvégén nem közlekedik, helyette az egyenletesebb járateloszlás érdekében Álmosdról hétvégén 7:39-kor indul Létavértesen és Sárándon át Debrecenbe 8:50-kor beérkező járat, mely Vámospércsen át Debrecen felől körjáratként közlekedik.
  • Hétvégén délelőtt Bagamérről Létavértesen és Sárándon át Debrecenbe új járat közlekedik, mely Álmosdról 9:39-kor indul tovább és Debrecenbe 11:04-kor érkezik.
  • A munkanapokon Bagamérről érkező és Álmosdról 11:53-kor Létavértesen és Sárándon át Debrecenbe tovább induló járat 16 perccel később, 12:09-kor indul, valamint Létavértes és Debrecen között rövidebb útvonalon, Bánkon át közlekedik és Debrecenbe 13:10-kor érkezik. A járat Vámospércsen át Debrecen felől, körjáratként közlekedik.
  • A hétvégén Bagamérről érkező és Álmosdról 11:58-kor Létavértesen és Sárándon át Debrecenbe tovább induló járat 5 perccel később, 12:03-kor indul és Debrecenbe változatlan időpontban, 13:10-kor érkezik. A járat Vámospércsen át Debrecen felől, körjáratként közlekedik.
  • A hetek első munkanapját megelőző munkaszüneti napon (általában vasárnap) Bagamérről Létavértesen és Bánkon át Debrecenbe új járat közlekedik, mely Álmosdról 14:42-kor indul tovább és Debrecenbe 15:49-kor érkezik.
  • Hétvégén délután Álmosdról 17:09-kor új járat indul, mely Létavértesen és Sárándon át Debrecenbe 18:20-kor érkezik.
  • A vasárnapi napokon Bagamérről érkező és Álmosdról 17:18-kor Létavértesen át Debrecenbe tovább induló járat 1 perccel később, 17:19-kor indul és Létavértesen át Debrecenbe 18:18-kor érkezik. A járat Vámospércsen át Debrecen felől, körjáratként közlekedik.
  • Hétfőtől szombatig a 6 órás műszakváltás után Debrecenből 6:45-kor Hosszúpályin és Létavértesen át új közvetlen járat indul, mely Álmosdról 7:53-kor indul tovább Vámospércsen át Debrecenbe.
  • Vasárnapi napokon a 6 órás műszakváltás után Debrecenből 6:40-kor Sárándon és Létavértesen át új közvetlen járat indul, mely Álmosdról 7:52-kor indul tovább Vámospércsen át Debrecenbe.
  • A naponta Debrecenből 9:35-kor Sárándon, Létavértesen és Álmosdon át Bagamérre induló járat munkanapokon 8:45-kor indul, Debrecen és Létavértes között a rövidebb útvonalon, Bánkon át közlekedik, valamint Álmosdról 9:42-kor indul tovább Vámospércsen át Debrecenbe. A járat hétvégén 9:05-kor indul Debrecenből, Debrecen és Létavértes között továbbra is Sárándon át közlekedik, valamint Álmosdról 10:14-kor indul tovább Vámospércsen át Debrecenbe.
  • Munkanapokon Debrecenből 11:20-kor Bánkon és Létavértesen át új körjárat járat indul, mely Álmosdról 12:19-kor indul tovább Vámospércsen át Debrecenbe.
  • A Debrecenből munkanapokon 15:40-kor Bánkon, Létavértesen és Álmosdon át Bagamérre induló járat az egyenletesebb járatkövetés érdekében 10 perccel korábban, 15:30-kor indul, Álmosdról 16:34-kor indul tovább és meghosszabbított útvonalon, Vámospércsen át Debrecenbe közlekedik tovább.
  • Hétvégén Debrecenből 15:45-kor Sárándon és Létavértesen át Álmosdra új járat indul.
  • A Debrecenből munkanapokon 18:55-kor Hosszúpályin és Létavértesen át Álmosdra induló járat a Budapestről 18:51-kor érkező InterCity vonattól biztosítandó csatlakozás érdekében 10 perccel később, 19:10-kor indul.

vissza az elejére

Kokad kiszolgálása:

A Debrecenből Vámospércsen át Létavértesre közlekedő járatok időfekvése, illetve egyes Debrecenből Létavértesen át Kokad irányába közlekedő járatok időfekvése, vagy útvonala is módosul. Több járat közlekedik Debrecen felé a Bánkon át vezető rövidebb útvonalon keresztül, ezzel akár 10-15 perccel is gyorsabb debreceni kapcsolatot biztosítanak, illetve Kokad és Debrecen között lényegesen több közvetlen járat közlekedik. A fontosabb változások a következők:

  • Az iskolanapokon Álmosdról érkező és Kokadról 6:14-kor Létavértesen és Hosszúpályin át Debrecenbe tovább induló járat Vámospércsről érkezik, Kokadról 15 perccel később 6:29-kor indul tovább és Létavértestől rövidebb útvonalon keresztül, Bánkon át közlekedik és Debrecenbe 7:30-kor érkezik, ezzel a 8 órás iskola- és munkakezdésekhez kedvezőbb és gyorsabb eljutási lehetőséget biztosít. A járat tanszünetben munkanapokon Kokadról 6:20-kor indul és Hosszúpályin át Debrecenbe 7:25-kor érkezik.
  • A Vámospércsen át Debrecenből érkező és Kokadról 7:31-kor Létavértesre tovább induló járat meghosszabbított útvonalon, Hosszúpályin át Debrecenbe közlekedik tovább, ahová 8:34-kor érkezik.
  • A naponta Bagamérről érkező és Kokadról 8:54-kor Létavértesen át Debrecenbe tovább induló járat hétvégén nem közlekedik, helyette az egyenletesebb járateloszlás érdekében Kokadról hétvégén 7:45-kor indul Létavértesen és Sárándon át Debrecenbe 8:50-kor beérkező járat, mely Vámospércsen át Debrecen felől körjáratként közlekedik.
  • Hétvégén délelőtt Bagamérről Létavértesen és Sárándon át Debrecenbe új járat közlekedik, mely Kokadról 9:45-kor indul tovább és Debrecenbe 11:04-kor érkezik.
  • A munkanapokon Vámospércsen át Debrecenből érkező és Kokadról 10:35-kor Létavértesre tovább induló járat 20 perccel korábban, 10:15-kor indul és meghosszabbított útvonalon, Bánkon át Debrecenbe közlekedik tovább, ahová 11:10-kor érkezik.
  • A hétvégén Bagamérről érkező és Kokadról 12:04-kor Létavértesen és Sárándon át Debrecenbe tovább induló járat 5 perccel később, 12:09-kor indul és Debrecenbe változatlan időpontban, 13:10-kor érkezik. A járat Vámospércsen át Debrecen felől, körjáratként közlekedik.
  • A munkanapokon Bagamérről érkező és Kokadról 11:59-kor Létavértesen és Sárándon át Debrecenbe tovább induló járat 16 perccel később, 12:15-kor indul, valamint Létavértes és Debrecen között rövidebb útvonalon, Bánkon át közlekedik, Debrecenbe 13:10-kor érkezik. A járat Vámospércsen át Debrecen felől, körjáratként közlekedik.
  • A vasárnapi napok kivételével naponta a Vámospércsen át Debrecenből érkező és Kokadról 14:46-kor Létavértesre tovább induló járat fél órával korábban, 14:15-kor indul, valamint meghosszabbított útvonalon, Hosszúpályin át Debrecenbe közlekedik tovább, ahová munkanapokon 15:20-kor, szombaton pedig 15:26-kor érkezik.
  • A hetek első munkanapját megelőző munkaszüneti napon (általában vasárnap) Bagamérről Létavértesen és Hosszúpályin át Debrecenbe új járat közlekedik, mely Kokadról 14:48-kor indul tovább és Debrecenbe 15:49-kor érkezik.
  • Az iskolanapokon Vámospércsen át Debrecenből érkező és Kokadról 15:46-kor Létavértesre tovább induló járat fél órával később, 16:15-kor indul, valamint meghosszabbított útvonalon, Sárándon át Debrecenbe közlekedik, ahová 17:20-kor érkezik.
  • A hétfőtől szombatig Vámospércsről érkező és Kokadról 16:54-kor Létavértesre tovább induló járat csak munkanapokon közlekedik és Kokadról 16 perccel korábban, 16:38-kor indul tovább, illetve meghosszabbított útvonalon, Hosszúpályin át Debrecenbe közlekedik tovább, ahová 17:49-kor érkezik.
  • Hétvégén délután Álmosdról Létavértesen és Sárándon át Debrecenbe új járat közlekedik, mely Kokadról 17:15-kor indul tovább és Debrecenbe 18:20-kor érkezik.
  • Iskolanapokon új járat közlekedik Létavértesről Vámospércsen át Debrecenbe, mely Kokadról 5:54-kor indul tovább és Debrecenbe 7:00-kor érkezik.
  • Hétfőtől szombatig a 6 órás műszakváltás után Debrecenből 6:45-kor Hosszúpályin és Létavértesen át új közvetlen járat indul, mely Kokadról 7:46-kor indul tovább Vámospércsen át Debrecenbe. Vasárnap a járat Debrecenből 6:40-kor indul, de Kokadról már változatlan időpontban, 7:46-kor indul tovább Vámospércsen át Debrecenbe. Ezzel egyidejűleg a Debrecenből naponta 7:10-kor Létavértesen át Bagamérra induló járat hétvégén nem közlekedik.
  • A naponta Debrecenből 9:35-kor Létavértesen és Álmosdon át Bagamérre induló járat munkanapokon korábban, 8:45-kor indul, Debrecen és Létavértes között a rövidebb útvonalon, Bánkon át közlekedik, valamint Kokadról 9:36-kor indul és Vámospércsen át Debrecenbe közlekedik tovább. A járat hétvégén 9:05-kor indul Debrecenből, Sárándon és Létavértesen át közlekedik, és Kokadról 10:08-kor indul tovább Vámospércsen át Debrecenbe.
  • Munkanapokon Debrecenből 11:20-kor Bánkon és Létavértesen át új körjárat járat indul, mely Kokadról 12:13-kor indul tovább Vámospércsen át Debrecenbe.
  • Iskolanapokon Debrecenből 13:30-kor Hosszúpályin és Létavértesen át újárat indul Kokadra.
  • A Debrecenből munkanapokon 15:40-kor Bánkon és Létavértesen át Bagamérre induló járat az egyenletesebb járatkövetés érdekében 10 perccel korábban, 15:30-kor indul, Kokadról 16:23-kor indul tovább és meghosszabbított útvonalon, Vámospércsen át Debrecenbe közlekedik tovább.
  • Hétvégén Debrecenből 15:45-kor Sárándon és Létavértesen át Álmosdra új járat indul.
  • A Debrecenből naponta 16:30-kor Bánkon és Létavértesen át Bagamérre induló, Kokadról 17:24-kor tovább induló járat munkanapokon meghosszabbított útvonalon, Vámospércsre közlekedik tovább.
  • A Debrecenből munkanapokon 18:55-kor Hosszúpályin és Létavértesen át Álmosdra induló járat a Budapestről 18:51-kor érkező InterCity vonattól biztosítandó csatlakozás érdekében 10 perccel később, 19:10-kor indul.

vissza az elejére

Újléta kiszolgálása:

A település autóbuszos kiszolgálása átalakul: a kevés, olykor kedvezőtlen időfekvésben közlekedő közvetlen debreceni járat helyett jóval több, csak Vámospércsig közlekedő és ott Debrecen irányába kedvező vasúti (vagy autóbuszos) csatlakozást biztosító járat indul, melyek a korábbiakhoz képest a járatok számában és időfekvésében is sokkal bővebb utazási lehetőséget biztosítanak Debrecenbe és Vámospércs felé. A fejlesztéssel Újléta és Debrecen között munkanapokon kora reggeltől késő estig, napközben jellemzően 1-2 óránként biztosítunk eljutási lehetőséget.

  • Vámospércs és Újléta között munkanapokon hajnalban és késő este új autóbuszjáratok indulnak, így a Debrecenbe 4:55-kor és 12:59-kor beérkező személyvonatokhoz és a Debrecenbe 21:10-kor beérkező autóbuszjárathoz, illetve a Debrecenből 6:48-kor, 14:35-kor vagy 15:05-kor, és a 22:43-kor induló személyvonatoktól is csatlakozási lehetőséget biztosítunk. Ennek köszönhetően Újlétáról munkanapokon lehetővé válik a 6, 14 és 22 órai munkakezdésekre Debrecenbe történő bejutás, illetve az onnan a hazautazás.
  • Munkanapokon a reggeli csúcsidőszakban a Debrecenbe 6:45, 7:15 és 8:15-kor beérkező személyvonatokhoz is biztosítunk csatlakozást, ezzel a diákok és a reggel 8 óra körüli munkakezdésre utazók minden korábbinál több időfekvés közül válaszhatnak. A délutáni csúcsidőszakban iskolanapokon a Debrecenből 13:05, 14:35, 15:35 és 17:05-kor induló személyvonatoktól, tanszünetben munkanapokon pedig a 13:05, 15:05 és 17:05-kor induló személyvonatoktól biztosítunk csatlakozást Újlétára.
  • Munkanapokon délelőtt, illetve este 19 óra körül is új eljutási lehetőségeket biztosítunk Debrecen és Újléta között, vámospércsi átszállással.
  • Hétvégén reggel Vámospércs és Újléta között két új járatpár is indul, melyek a Debrecenbe 6:45-kor és 8:45-kor beérkező, illetve a Debrecenből 5:15-kor és 6:48-kor induló személyvonatoktól biztosítanak csatlakozást. Szombati napokon Debrecenből 17:05-ös, vasárnapi napokon pedig 15:05-ös indulással biztosítunk új hazautazási lehetőséget, vámospércsi átszállással.
  • A vámospércsi vasútállomáson a Debrecenbe induló személyvonatok az autóbuszok által használt, újonnan megépített peron másik oldaláról indulnak, illetve oda érkeznek, melyekhez az autóbuszjáratok kényelmes, jellemzően 5-10 perces átszállási lehetőséget biztosítanak. Kisebb késések esetén nemcsak az autóbuszok várják meg a vonatokat, hanem a vonatok is a csatlakozó autóbuszjáratokat. A 2023. május 1-jétől bevezetésre került vármegye és országbérletekkel Debrecen és Vámospércs között az autóbuszok és a vonatok is szabadon igénybe vehetők, ezáltal a buszok és vonatok közötti átszállás esetén nincs szükség másik bérlet megváltására.

vissza az elejére

Nyírábrány és Fülöp kiszolgálása:

Debrecen, Nyírábrány és Fülöp között napközben egyenletesebb eloszlásban, többnyire kétóránként közlekednek az autóbuszjáratok, és a maninál több közvetlen eljutási lehetőséget biztosítunk.

  • A járatok egy része - főként munkanapokon délelőtt és hétvégén - Debrecenből óra:10 perckor indul és oda óra:40 perckor érkezik be.
  • A 6, 14 és 22 órás debreceni műszakváltásokhoz közlekedő járatok időfekvése csak kismértékben változik: a 14 órás műszakváltástól Nyírábrányba és Fülöpre iskolanapokon 14:10-kor és 14:50-kor, tanszünetben munkanapokon és hétvégén pedig 14:30-kor indul autóbuszjárat.
  • Iskolanapokon a reggeli csúcsidőszakban Nyírábrányból 15-30 percenként, Fülöpről pedig 30 percenként indulnak a járatok, melyek Debrecenbe 6:15-kor, 6:45-kor, 7:01-kor (csak Nyírábrányból) és 7:14-kor érkeznek. Tanszünetben munkanapokon Debrecenbe 6:15-kor és 7:00-kor érkeznek be Fülöp felől a járatok.
  • A délutáni csúcsidőszakban Debrecenből 13:30 és 15:30 között iskolanapokon 40 percenként, tanszünetben munkanapokon pedig 60 percenként indulnak a járatok Nyírábrányon át Fülöpre, ahová Debrecenből munkanapokon 16:30-kor és 17:20-kor is biztosítunk eljutást.
  • Munkanapokon Fülöpről és Nyírábrányból új közvetlen járatok indulnak, melyek Debrecenbe 11:40-kor és 14:40-kor érkeznek, mellettük Fülöpről 8:30 körüli debreceni beérkezéssel további új közvetlen eljutási lehetőséget biztosítunk.
  • Munkanapokon délután Debrecenbe átszállással további eljutási lehetőséget kínálunk. Az iskolanapokon Fülöpről 16:20-kor Nyírábrányon át Vámospércsre induló járat Vámospércs, autóbusz-fordulónál kedvező, 5 perces csatlakozást biztosít a Létavértes és Álmosd felől Debrecenbe 17:30-kor beérkező járathoz. Tanszünetben munkanapokon Fülöpről 16:39-kor indul Nyírábrányon át Vámospércsre autóbuszjárat, mely szintén Vámospércs, autóbusz fordulónál biztosít átszállási lehetőséget a Nyíracsádról Debrecenbe 17:50-kor beérkező járathoz.
  • Munkanapokon a Debrecenből 6:45-kor Nyírábrányba induló járat egészen Nyírbéltekig meghosszabbítva közlekedik, ezáltal az éjszakás műszakból Fülöpre is közvetlen hazautazási lehetőséget biztosítunk.
  • Iskolanapokon Debrecenből 8:10-kor új járat indul Nyírábrányba.
  • Műszakváltások idején, illetve a reggeli és délutáni csúcsidőszakban egyes járatok Debrecen és Vámospércs között gyorsjáratként, néhány perccel rövidebb menetidővel közlekednek. A gyorsjáratok a Vámospércs, Debreceni u. és Debrecen, Veres Péter u. közötti megállóhelyeken, illetve Debrecen, Mák u. megállóhelyen nem állnak meg.
  • A Nyírábrányból Szentannapusztára közlekedő járatok, illetve a csak Nyírábrányon belül közlekedő diákszállító körjáratok időfekvése és útvonala is módosul:
  • Szentannapusztáról a reggeli járat munkanapokon az iskolakezdéshez kedvezőbb időpontban, 7:15-kor indul és a vasútállomás érintésével, majd a Határőr utcán végig haladva 7:33-kor érkezik meg Nyírábrány központjába (az autóbusz-váróteremhez). Ezzel egyidejűleg a korábban Nyírábrány központ – Budaábrány – vasútállomás - Határőr út - Nyírábrány központ útvonalon közlekedő reggeli körjárat megszüntetésre kerül. Budaábrány településrészről a diákok iskolába történő utazását a Debrecenből munkanapokon 6:45-kor Fülöpön át Nyírbéltekre induló, Nyírábrány központjába 7:35-kor beérkező autóbuszjárattal biztosítjuk.
  • Iskolanapokon kora délután a Nyírábrány központjából (az autóbusz-váróteremtől) 13:00-kor induló, vasútállomást is érintő körjárat 15 perccel később, 13:15-kor indul. Szentannapusztára hazautazási lehetőséget a Nyírábrány központjából 13:38-kor Debrecenbe induló, Budaábrányon át, a vasútállomás érintése nélkül közlekedő járat biztosít, mely 13:53-kor Szentannapusztára is betér.
  • Iskolanapokon délután, a Nyírábrány központjából 16:00-kor a vasútállomás érintésével és Budaábrányon át Szentannapusztára közlekedő járat 5 perccel később, 16:05-kor indul és Vámospércs, vasútállomáson átszállási lehetőséget biztosít a Debrecenbe 17:03-kor beérkező személyvonathoz.
  • Nyírábrányból a fülöpi általános iskolába átjáró diákok számára utazási lehetőséget a Debrecenből munkanapokon 6:45-kor Nyírábrányon át Nyírbéltekre induló járat biztosít, mely Nyírábrány, autóbusz-váróteremtől 7:35-kor indul tovább és Fülöp, Penészleki u. 6.-hoz 7:46-kor érkezik. Iskolanapokon a délutáni időszakban Fülöp, Penészleki u. 6.-tól 14:56-kor, 15:32-kor, 16:24-kor és 16:43-kor indulnak Nyírábrány felé autóbuszjáratok;
  • Munkanapokon a reggeli és délutáni csúcsidőszakokban nyírábrányi vasúti csatlakozással további új, vagy a mainál gyorsabb eljutási lehetőségeket kínálunk. A reggeli időszakban Nyírábrány vasútállomásra több autóbuszjárat is közlekedik, melyek Nyírábrány központjából a Debrecenbe 6:45-kor, 7:15-kor és 7:45-kor beérkező személyvonatokhoz, Fülöpről pedig a Debrecenbe 7:15-kor és 7:45-kor beérkező személyvonatokhoz biztosítanak kedvező átszállási lehetőséget. Ezzel főként a debreceni vasútállomás környékére tartó utasainknak számára biztosítunk néhány perccel gyorsabb eljutást, vagy a munka és iskolakezdésekhez kedvezőbb későbbi, 7:45-ös debreceni beérkezést. A délutáni időszakban Nyírábrány vasútállomásról több, személyvontoktól csatlakozó autóbuszjárat is indul, melyek főként a Debrecenből érkező közvetlen autóbuszjáratokat kiegészítve kínálnak további hazautazási lehetőségeket. A Debrecenből iskolanapokon 16:05-kor és a munkanapokon 18:05-kor induló személyvonatoktól csatlakozó autóbuszjáratok egészen Fülöpig biztosítanak új eljutást.
  • A nyírábrányi vasútállomáson az autóbuszjáratok jellemzően 4-6 perces, kényelmes átszállási lehetőséget biztosítanak a vonatokhoz. Kisebb késések esetén nemcsak az autóbuszok várják meg a vonatokat, hanem a vonatok is a csatlakozó autóbuszjáratokat. A 2023. május 1-jétől bevezetésre került vármegye és országbérletekkel Debrecen és Nyírábrány között az autóbuszok és a vonatok is szabadon igénybe vehetők, ezáltal a buszok és vonatok közötti átszállás esetén nincs szükség másik bérlet megváltására.
  • Hétvégén Debrecenből 6:25-kor, 8:10-kor, 10:10-kor, 12:10-kor, 14:30-kor, 16:10-kor, 18:10-kor, 20:10-kor és 22:40-kor indulnak Nyírábrányon át Fülöpre autóbuszjáratok. Fülöpről Nyírábrányon át Debrecenbe hétvégén 5:10-kor, 6:15-kor, 8:10-kor, 9:40-kor, 11:40-kor, 13:10-kor és 21:10-kor, csak szombati napokon 14:40-kor és 16:45-kor, vasárnapi napokon pedig 15:40-kor és 18:40-kor érkeznek az autóbuszjáratok.

vissza az elejére

Penészlek kiszolgálása:

A település munkanapi kiszolgálása bővül, amelynek eredményeként Debrecen felé a mainál több eljutási lehetőségeket biztosítunk. A Nyírábrányon át Debrecenbe, illetve Nyírlugoson át Nyíradonyba közlekedő autóbuszjáratok korábban megszokott időfekvései kismértékben változnak és több új járat is közlekedik.

  • Az iskolába járási lehetőségek javítása érdekében Penészlekről iskolanapokon 5:52-kor új járat indul, mely Nyírábrányon át Debrecenbe 7:14-kor érkezik.
  • Penészlekről munkanapokon 6:23-kor új járat indul Nyírábrányon át Szentannapusztára, mely Nyírábrány vasútállomáson kedvező, 5 perces átszállási lehetőséget biztosít a Debrecenbe 7:45-kor beérkező személyvonathoz, ezzel a 8:00 és 8:30 közötti munka és iskolakezdésekhez is kedvező utazási lehetőséget kínál. Kisebb késések esetén nemcsak az autóbuszok várják meg a vonatokat, hanem a vonatok is a csatlakozó autóbuszjáratokat. A 2023. május 1-jétől bevezetésre került vármegye és országbérletekkel Debrecen és Nyírábrány között az autóbuszok és a vonatok is szabadon igénybe vehetők, ezáltal a buszok és vonatok közötti átszállás esetén nincs szükség másik bérlet megváltására.
  • A Penészlekről munkanapokon 7:04-kor Nyírábrányba induló járat 9 perccel később, 7:14-kor indul, és Debrecenig meghosszabbított útvonalon közlekedik, ahová iskolanapokon 8:31-kor, tanszünetben munkanapokon pedig 8:28-kor érkezik.
  • A munkanapokon Nyíradonyból érkező és Penészlekről 10:36-kor Vámospércsre tovább induló járat Penészlekről 12 perccel korábban, 10:24-kor indul, és Debrecenig meghosszabbított útvonalon közlekedik, ahová 13:10-kor érkezik.
  • A munkanapokon Nyírábrányból érkező és Penészlekről 8:00-kor Nyírlugosra tovább induló járat meghosszabbított útvonalon közlekedik: Debrecenből indul 6:45-kor, Penészlekről 8:00-kor indul tovább és csak Nyírbéltekig közlekedik.
  • A naponta Nyírábrány vasútállomásról érkező és Penészlekről 16:08-kor Nyírbátorba tovább induló járat meghosszabbított útvonalon közlekedik: Iskolanapokon Debrecenből 14:50-kor indul, Nyírábrány vasútállomás helyett Budaábrány érintésével közlekedik, Penészlekről 16:05-kor indul tovább, és Nyírbátorba változatlan időpontban, 16:50-kor érkezik. Tanszünetben munkanapokon a járat Debrecenből 14:30-kor indul, Penészlekről 15:47-kor indul tovább, és Nyírbátorba 16:28-kor érkezik. A járat hétvégén továbbra is Nyírábrány-Penészlek-Nyírbátor viszonylatban és változatlan időfekvésben közlekedik.
  • A munkába és iskolába járási lehetőségek javítása érdekében munkanapokon a Debrecenből 17:20-kor induló járat helyett a 16:30-kor induló járat közlekedik Penészlekig.
  • A Debrecenből iskolai előadási napokon 19:30-kor Penészlekre induló járat tanszünetben munkanapokon is közlekedik, valamint Nyírbélteken át Nyírlugosig meghosszabbításra kerül. A járat Debrecenből munkanapokon 10 perccel korábban, 19:20-kor indul és Penészlekről 20:33-kor indul tovább Nyírlugosra.
  • Penészlekről munkanapokon Nyíradonyon és Hajdúsámsonon át is közlekednek Debrecenbe autóbuszjáratok. A Penészlekről 6:59-kor Nyíradonyba induló járat 6 perccel később, 7:05-kor indul és Hajdúsámsonon át Debrecenbe meghosszabbított útvonalon közlekedik, ahová 8:35-kor érkezik. A Penészlekről 11:49-kor Nyíradonyba induló járat korábban, 11:27-kor indul és Hajdúsámsonon át Debrecenbe meghosszabbított útvonalon közlekedik, ahová 13:05-kor érkezik. A Nyíradonyból 9:47-kor induló és Penészlekre 10:24-kor érkező autóbuszjárat meghosszabbított útvonalon közlekedik: Debrecenből indul 8:50-kor és Hajdúsámsonon át közlekedik, ezzel a kora délelőtti időszakban Penészlekre új eljutási lehetőséget biztosít.

vissza az elejére


További menetrendi változások június 17-étől: