Navigáció átugrása

Új autóbusz-menetrend augusztus 12-étől Aszód, Bag, Tura és Dél-Nógrád térségében

2023. július 27.

Új kapcsolatok, vonatokhoz csatlakozó autóbuszok

2023. augusztus 12-étől változik a térség autóbuszainak menetrendje.

A 80a Budapest – Hatvan vasútvonalon 2022 decemberében új vasúti menetrend került bevezetésre: egész nap 30 percenként közlekednek a gyors eljutási lehetőséget biztosító InterRégió vonatok. Az új vasúti menetrend megteremtette annak lehetőségét, hogy a térség településeit érintő autóbuszok a vasúttal összehangolva, a jelenleginél összességében kedvezőbb menetrend szerint közlekedjenek.

A változásokat a Volánbusz több körben is egyeztette az érintett önkormányzatok vezetőivel, illetve online társadalmi egyeztetés keretében az érintett lakossággal is. A társaság az egyeztetések során felmerült észrevételeket a menetrendek kialakításánál lehetőségekhez mérten figyelembe vette.
A társadalmi egyeztetés eredménye megtekinthető a https://aszod-bag-tura.vpe.hu oldalon.

A változások Bag és Tura térségében, részletesen:

A térképre kattintva az pdf-ben, nagyobb méretben is megtekintehető

Budapest és Tura között közlekedő autóbuszjáratok kivonatos menetrendje

400  402  Budapest ◄► Gödöllő ◄► Aszód ◄► Bag ◄► Tura

 • Munkanapokon napközben és hétvégén az utazási igényekhez igazodóan módosul a budapesti járatok által biztosított menetrendi kínálat, ezzel  egyidejűleg munkanapokon csúcsidőszakban új járatok közlekednek Újpest-városkapuhoz és viszont.
 • A jelenlegi utazási igények kiszolgálásának további javítása érdekében a reggel 9 óráig Budapestre beérkező járatok leszállás céljából a Hungária körúton az Erzsébet királyné úti csomópontban is megállnak.
 • Egy, a reggeli időszakban Budapestre beérkező járat a Kacsóh Pongrác út megálló helyett az Uzsoki utcai kórház érintésével közlekedik. Az új megállóhely utasforgalmát és a beérkező észrevételeket figyeljük, és szükség esetén a későbbiekben módosítunk a menetrenden.

Új, közvetlen járatok Újpestre:
401
  Budapest, Újpest-városkapu ◄► Bag ◄► Tura

 • Munkanapokon a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban új járatok indulnak Újpest-városkapuhoz, így a térségben dolgozók vagy tanulók számára az eddiginél kedvezőbbé válik Újpest és a Váci út térségének elérhetősége. A járatok megállnak Újpest-központnál, az Árpád Kórháznál és a Beller Imre utcánál is.

InterRégió vonatok:  Budapest-Keleti ◄► Bag ◄► Tura
403–409
  Bag ◄► Tura

 • Bagon jelentősen bővül a vasúti csatlakozások száma, így Galgahévízről és Hévízgyörkről is egyetlen bagi átszállással elérhetővé válnak a Budapest felé közlekedő InterRégió vonatok. A vonatokra átszállva a Főváros munkanapokon sűrűbben és bizonyos időszakokban gyorsabban is elérhető a térségből: csúcsidőben 15-30, azon kívül pedig 60 percenként van eljutási lehetőség, már kora hajnalban és késő este is.

A budapesti vonatokhoz csatlakozó Bag–Tura autóbuszjáratok kivonatos menetrendje

 

A változások Aszód és Dél-Nógrád térségében, részletesen:

A térképre kattintva az pdf-ben, nagyobb méretben is megtekintehető

422 424   Budapest ◄► Gödöllő ◄► Aszód ◄► Kartal ◄► Verseg ◄► Kálló ◄► Erdőkürt ◄► Erdőtarcsa
426   Gödöllő ◄► Aszód ◄► Kartal ◄► Verseg ◄► Kálló ◄► Erdőkürt ◄► Erdőtarcsa
428   Aszód ◄► Kartal ◄► Verseg ◄► Kálló ◄► Erdőkürt ◄► Erdőtarcsa
430 438   Budapest ◄► Gödöllő ◄► Aszód ◄► Kartal ◄► Palotás ◄► Szirák ◄► Bér
432–435   Budapest ◄► Gödöllő ◄► Aszód ◄► Kartal ◄► Palotás ◄► Szirák – Buják
436 437   Budapest ◄► Aszód ◄► Kartal ◄► Vanyarc ◄► Szirák ◄► Bér / Buják
439   Budapest ◄► Aszód ◄► Kartal ◄► Palotás ◄► Hollókő

Kivonatos menetrend a Budapest, Stadion és Aszód, Verseg, valamint Dél-Nógrád között közlekedő autóbuszjáratokról

Kivonatos menetrend a budapesti vonatokhoz Aszódon csatlakozó autóbuszjáratokról

 • Munkanapokon napközben és hétvégén a budapesti járatok által biztosított menetrendi kínálat legfontosabb jellemzői:
  • Kartal és Aszód felől Budapest, Stadionhoz munkanapokon hajnalban 30, a reggeli csúcsidőszakban pedig az utasforgalom lefolyásához igazodóan 10-15 percenként indulnak a közvetlen járatok.
  • A délutáni csúcsidőszakban Budapest, Stadiontól szintén az utasforgalmi igényekhez igazodóan 15-20-40 perces járatkövetés valósul meg Aszód és Kartal irányában.
 • A Kartal – Aszód – Budapest, Stadion járatok munkanapokon kora reggeltől 9 óráig megállnak a Hungária körúton elhelyezkedő Erzsébet Királyné útja, aluljáró megállóhelyen is, ezzel könnyebben megközelíthetővé válik a XIV. kerület Hungária körúti térsége is.
 • Az új menetrend tanítási szünetben is a jelenleginél sűrűbb és kiszámíthatóbb eljutási lehetőségeket biztosít.
 • Aszódon csúcsidőszakokban a vasúti csatlakozások is bővülnek, így Aszódon már nemcsak a reggeli, hanem a délutáni csúcsidőszakban is 30 percenként biztosítunk csatlakozást a Budapest felől érkező InterRégió vonatokhoz Kartal felé.

 

431   Újpest-városkapu ◄► Aszód ◄► Kartal ◄► Palotás

 • A jelenlegi utazási relációk megtartása mellett egy új, közvetlen budapesti irány érhető el a 431-es vonalszámon közlekedő új járatokkal, a reggeli időszakban Újpestre, a délutániban pedig Újpestről.

 

A vármegye- és országbérlettel rendelkezők az aktuális utazási céljuktól és a forgalmi helyzettől függően, tetszőlegesen tudják igénybe venni a közvetlen buszokat a Stadionok vagy Újpest felé, vagy akár a vonatokat a Keleti pályaudvar felé.