Navigáció átugrása

Esztergom – menetrendi változás szeptember 16-tól az A, B, C és H vonalon

2023. augusztus 31.

2023. szeptember 16-ától (szombattól), a lakossági észrevételek alapján módosul a Lázár Vilmos utcát érintő helyi járatok menetrendje, valamint feljesztjük az kertvárosi iskola elérhetőségét.

A Lázár Vilmos utca környéke

Munkanapokon reggel 5 és 9 óra között ezentúl a "B" helyett az "A" jelzésű buszok érintik a környéket, ahonnan ezáltal átszállásmentesen lehet elérni Kórházat, a Belvárost, a Bánomi lakótelepet és Szentgyörgymezőt is. Az autóbuszok továbbra is óránként indulnak és a Vasútállomás érintésével közlekednek, azonban onnan rögtön továbbindulnak az előzőekben felsorolt városi célpontok felé. Így a Lázár Vilmos utcától a Kórház 12 perc alatt, a Bánomi lakótelep környéke (Vaskapui út megállóhely) pedig 17 perc alatt lesz elérhető. A belváros leggyorsabb megközelítéséhez a Kórház megállóhelyen érdemes leszállni, de a Rákóczi tér is elérhető lesz közvetlenül, 28 perces menetidővel. 

Munkanapokon reggel 9-től késő estig, valamint hétvégén egész nap pedig a Belvárosból, a Kórháztól és a Bánomi lakótelep környékéről (Vaskapui út megállóhely) lesz biztosított az átszállásmentes kapcsolat a Lázár Vilmos utcába, óránként egyszer, a "B" jelzésű helyi járatok igénybevételével. A járatok a Vasútállomás érintésével közlekednek, azonban onnal rögtön továbbindulnak a Lázár Vilmos utca felé. 
Ebben az időszakban a Lázár Vilmos utca felől a budapesti vonatok továbbra is kényelmes, 8 perces átszállási idővel maradnak elérhetők, a belváros felé pedig a Vasútállomáson a "C" jelzésű helyijáratra átszállva lehet továbbutazni. Az átszállásra menetrend szerint 6 perc fog rendelkezésre állni, így a Rákóczi tér összességében 19 perc alatt lesz elérhető.

Új autóbuszjárat az Esztergom-Kertvárosban található iskola reggeli órakezdéséhez

Az iskola reggeli órakezdéséhez igazodva a következőképpen módosul a "C" jelzésű helyijárat menetrendje és útvonala: 
A Bánomi lakótelepről tanítási napokon 07:20-kor induló helyi C-s járat a Kenyérmező érintésével közlekedik, így a Wesselényi utcán található iskolához (Kertváros vasútállomás megállóhely) menetrend szerint 7:47-kor érkezik. Ezáltal az iskola a Belvárosból, a Bánomi lakótelepről és a Szalézi lakóparktól is átszállásmentes elérést kap. 
Kenyérmező érintését követően ez a járat a továbbiakban nem érinti a Palatinus tófürdői hurokútvonalat, hanem közvetlenül közlekedik tovább a Vasútállomás és a Bánomi lakótelep felé.
A Palatinus tófürdői ág ellátására ebben az idősávban a Vasútállomásról 07:32-kor új, közvetlen C-s járat indul, amely visszafelé is csak a Vasútállomásig közlekedik, és amelyhez 5 perces átszállási idővel csatlakozik járat a Belváros és a Bánomi lakótelep felé.

Változás a H jelzésű vonal menetrendjében

A 18:30 utáni (a Vasútállomástól a Duna Múzeum érintésével a Vasútállomásig közlekedő) körjáratok szeptember 16-ától nem közlekednek. Helyettük az A, B vagy C vonalon közlekedő járatok igénybevételét ajánljuk.

 

A szeptember 16-ától érvényes menetrendek megtalálhatók a menetrendi oldalon, az A, B, vagy C vonal, valamint a 16-ától érvényes menetrendi időszak kiválasztásával.