Navigáció átugrása

Adventi nosztalgiajáratok a Volánbusszal

2023. november 21.

A képen az Ikarus 30-as busz található.

Az ország egyik legrangosabb autóbuszának fedélzetén, az idén 70 esztendős Ikarus 30-as „Nejlon Piroskán” hangolódhatnak a karácsonyra a retró járművek szerelmesei a decemberi szombatokon.
Az ünnepi díszbe öltöztetett jármű 2023. december 2. és 23. között a Népliget autóbusz-állomás 1-es kocsiállásán tekinthető meg, és több alkalommal budapesti városnézésre, valamint Aeropark-látogatásra indul az érdeklődőkkel.

Szombati programok az adventi hétvégéken

„Nejlon Piroska” az alábbi időpontokban indul a Népliget autóbusz-állomásról a ferihegyi Aeropark repülőmúzeumba, ahol az utasok – forró csokoládét kortyolgatva – élvezhetik a tárlatvezetést a Malév egykori repülőgépei között. Az autóbusz körülbelül 17 órára érkezik vissza a Népligetbe.

18 órakor egyórás esti városnézésre indulhatnak vele az érdeklődők a Népliget–Üllői út–Nagykörút–Andrássy út–Hősök tere–Dózsa György út–Ajtósi Dürer sor–Stefánia út–Stadion–Népliget útvonalon.

December 9., 16. és 23. (szombati napok)

  • Indulás: 14:00 Budapest, Népliget autóbusz-állomás ► kb. 14:30 Aeropark ► kb. 17:00 Budapest, Népliget, autóbusz-állomás
  • Városnézés körjárat: 18:00-tól kb. 19:30-ig (Budapest, Népliget autóbusz-állomás–Üllői út–Nagykörút–Andrássy út–Hősök tere–Dózsa György út–Ajtósi Dürer sor–Stefánia út–Stadion–Budapest, Népliget autóbusz-állomás útvonal)

Jegyek elővételben online, vagy – a készlet erejéig – az autóbusz-vezetőnél válthatók. Az Aeropark-látogatással egybekötött utazás egységes ára 6000 forint. A legkisebbeknek minden úton mikuláscsomaggal kedveskedik a Volánbusz.


Városnézés december 6-án (szerdán)

December 6-án, Mikulás napján 18 órakor kezdődő városnéző program várja a retró járművek és az adventi hangulat kedvelőit.

  • Indulás: 18:00 Budapest, Népliget autóbusz-állomás
  • Útvonal: Budapest, Népliget autóbusz-állomás–Üllői út–Nagykörút–Andrássy út–Hősök tere–Dózsa György út–Ajtósi Dürer sor–Stefánia út–Stadion–Budapest, Népliget autóbusz-állomás útvonal

Jegyek elővételben online, vagy – a készlet erejéig – az autóbusz-vezetőnél válthatók. A városnézés 2500 forintba kerül. A legkisebbeknek minden úton mikuláscsomaggal kedveskedik a Volánbusz.


Kérjük utasainkat, hogy a fedélzetre melegruhában érkezzenek, mert az autóbuszon – annak eredeti kialakítása szerint – nincs fűtés. A programváltoztatás jogát fenntartjuk.