Navigáció átugrása

A Kalocsa és Paks közötti új Duna-híd átadásához kapcsolódó autóbuszos menetrendi módosítások július 1-jétől

2024. június 10.

A Kalocsa és Paks közötti összeköttetést biztosító új Duna-híd megépítésével lehetővé válik a kalocsai és a paksi kistérségek közötti kedvező helyközi autóbuszos kiszolgálás megvalósítása.

2024. július 1-jétől az alábbiak szerint változik a menetrend:

 • A Budapest és Baja között közlekedő 1110-es gyorsjáratok (melyek Budapest és Kalocsa között megállás nélkül haladnak) az 51-es út helyett az M6-os autópályán és az új Duna-hídon át közlekednek, 1123-as vonalszámmal.
  A hetek utolsó munkanapján közlekedő autóbuszok Kalocsa és Baja között leszálló utasok részére Bátya, Autóbusz-váróterem; Fajszi elágazás; Dusnok, Autóbusz-váróterem; Sükösd, Autóbusz-váróterem; Érsekcsanád, Autóbusz-váróterem és Bajaszentistván megállóhelyeken is megállnak.
 • Ezenfelül a Budapestről munkanapokon és szabadnapokon 16:05-kor Bácsalmásra induló 1113-as busz 20 perccel később, 16:25-kor indul, Kalocsáig gyorsítva, az 51-es út helyett az M6-os autópályán közlekedik.
  A munkanapokon és szabadnapokon 6:40-kor Bajáról Budapestre induló járat Kalocsától szintén gyorsítva, az M6-os autópályán közlekedik, ezért a Kalocsa és Budapest közötti megállóhelyek a továbbiakban kalocsai átszállással, az 1111-es vonalszámú, Kalocsáról 7:35-kor induló járattal érhetők el.
  Ezzel együtt, egyes 1110-es autóbuszok menetrendje is kismértékben módosul (kivonatos menetrend), viszont az 51-es főúton, Kiskunlacháza, Dömsöd, Solt, Kalocsa érintésével Bajára és Bácsalmásra közlekedő 1110-es autóbuszok menetrendje változatlan.
 • Új járatok közlekednek 5374-es vonalszámmal Kalocsa és Paks között, Foktő érintésével.
  Ehhez kapcsolódóan az 5375-ös autóbuszok a jövőben csak Kalocsa belterületén közlekednek.
 • A Szekszárd és Kalocsa között az M9-es autópályán közlekedő egyes járatok megszűnnek. Helyette új járatok közlekednek 5419-es és 5377-es vonalszámmal Szekszárd és Kalocsa között Tolna, Fadd és Gerjen érintésével. Ehhez kapcsolódóan 5355-ös vonalszámmal Kalocsa és Fajsz között tanítási napokon új járatok közlekednek.
 • Az 5376 Kalocsa – Ordas – Dunapataj autóbuszvonal menetrendje kismértékben változik: módosul a járatok indulási ideje, valamint a menetidő és több járat Foktő érintésével közlekedik.
 • Az 5310-es és 5312-es autóbuszvonalakon kisebb változások lépnek életbe.
 • Új eljutások a nyári időszakban a Balatonhoz: 5358-as vonalszámmal reggel 7:35-kor Bajáról Siófok felé, 17:10-kor pedig visszairányban közlekedik autóbusz Kalocsa, Paks és Enying érintésével. Hétvégén pedig Szekszárdról 10:40-kor Siófokra és 13:10-kor visszairányban az 5439-es vonalszámú új járatok indulnak. Ehhez kapcsolódóan június 22-étől a Szekszárdon keresztül Baja és Fonyód között közlekedő 1506-os járatok megszűnnek. 

Térkép az új vonalakról 

A Kalocsa-Paks között átadott új híd miatti új vonalak útvonala

(A képre kattintva PDF formátumban letölthető a térkép)

 

Az új Duna-híd átadásához kapcsolódó Budapest – Baja közötti módosuló járatok kivonatos menetrendje

A Kalocsa-Paks között átadott új híd miatti országos járatok kivontos menetrendje

(A képre kattintva PDF formátumban letölthető a menetrend)