Navigáció átugrása

Ülésezett az új kuratórium

2023. június 13.

A Volánbusz jótékonysági szervezetének ötfősre bővült kuratóriuma fontos kérdésekben hozott döntést 2023. május 23-i ülésén: többek között elfogadta új ügyrendjét, az alapítvány 2022-es beszámolóját és közhasznúsági jelentését, valamint határozott arról is, hogy 10 millió forintos keret erejéig újra megnyitja a kérelmezési lehetőséget.

AZ EMBERÉRT Alapítvány kuratóriuma két fővel bővült: Kruchina Vince, a Volánbusz Zrt. vezérigazgatója és Simon Csilla humánerőforrás vezérigazgató-helyettes csatlakozott a dr. Pafféri Zoltán elnök által vezetett testülethez. Az új kuratórium alakuló ülésén elfogadta az alapítvány új ügyrendjét, melynek értelmében immár arra is lehetősége van, hogy névre szóló gyűjtést szervezzen a különösen nehéz helyzetbe került – például létfenntartó családtagját elveszített – munkavállalók és családjuk számára.

A kuratórium elfogadta az alapítvány tavalyi beszámolóját és közhasznúsági jelentését is. Eszerint az alapítvány megközelítőleg 23,6 millió forint támogatást kapott, amelyből több, mint 280 kérelmező részére nyújtott 15,6 millió forint összegben pénzbeli támogatást. Az alapítvány a tavalyi évben több, mint 8,2 millió forint többletet ért el, amelyből idén is folytatja jótékonysági tevékenységét.

Az alapítvány kuratóriuma legutóbbi ülésén elbírálta a múlt év novembere óta soron kívül beérkezett 5 kérelmet, és összesen 270 ezer forint értékben döntött támogatás odaítéléséről. Az érintettek hamarosan írásban, postai úton kapnak értesítést a döntésről és a további tennivalókról.

AZ EMBERÉRT Alapítvány újjáélesztése, 2020 tavasza óta eddig összesen már 811 kérelmező számára nyújtott anyagi segítséget több mint 43,6 millió forint és 16 laptop formájában. A kuratórium most egyhangúlag úgy határozott, hogy az iskolakezdéssel járó költségek támogatására 10 millió forint keretösszeg erejéig ismét pályázatot hirdet a Volánbusz gyermek(ek)et nevelő munkavállalói számára. A kérelmezési lehetőség részleteiről hamarosan tájékoztatást ad.

A kuratórium döntése értelmében a jótékonysági szervezet megvizsgálja annak lehetőségét is, hogy miként biztosíthatja a Volánbusz szombathelyi telephelyén alapítványi tulajdonban álló edzőgépek ingyenes használatát.

A 2022 decembere óta közhasznú szervezetként működő alapítvány célja továbbra is az, hogy elkötelezetten segítse a társaság nehéz helyzetbe került munkavállalóit életük könnyebbé tételében, a nehézségek átvészelésében, elvesztett családtag miatti egzisztenciális gondok enyhítésében. Az alapítvány kizárólag adományokból működik, ezért az idei évben is számít a támogatásokra.

AZ EMBERÉRT Alapítvány közhasznú tevékenységet folytat, amelyet bárki támogathat az alábbi módokon:

egyszeri pénzadománnyal a 10201006-50141250-es bankszámlaszámra az év során bármikor;
rendszeres pénzadománnyal (rendszeres átutalási megbízással vagy munkabérből történő rendszeres levonással) a 10201006-50141250-es bankszámlaszámra az év során bármikor.