Navigáció átugrása

Tájékoztató

 

 

 

AZ EMBERÉRT Alapítvány célja a Volánbusz Zrt. munkatársainak anyagi támogatása, ha önhibájukon kívül olyan élethelyzetbe kerülnek, hogy gyermekeik neveléséhez, oktatásához vagy a család megélhetésének biztosításához külső segítségre van szükségük.

 
Alapítványunkat társaságunk két jogelődje, a Vasi Volán Zrt. és az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. hozta létre és működtette. A koronavírus-járvány miatti rendkívüli vészhelyzetben a közhasznú tevékenységet végző szervezet új célkitűzésekkel folytatja munkáját. AZ EMBERÉRT Alapítvány kiemelten támogatja a Volánbusz azon munkavállalóit, akik egyedül nevelik kiskorú gyermekeiket, házastársuk keresőképtelenné válik, vagy valamilyen okból egyedüli családfenntartóvá válnak. De az anyagi segítségre a veszélyhelyzet elmúltával is szükség lehet: a jótékonysági szervezet a későbbiekben is lehetőséget ad – szociális szempontokat figyelembe véve – a közlekedési társaság nehéz helyzetbe kerülő, valamint tartós táppénzen lévő munkavállalói, nyugdíjasai és azok családtagjai segélyezésére, anyagi gondjaik enyhítésére, szabadidős sporttevékenységük támogatására, betegségmegelőzésük elősegítésére.
 
Munkatársaink pályázat útján adhatják le támogatási kérelmüket. További információ a Kérelmezés menüpontban.
 
Társaságunk korábbi elnök-vezérigazgatója, Dávid Ilona az átvett Lánczy Leó-díjjal járó egymillió forintos összeget ajánlotta fel az alapítvány javára. A kezdeményezéshez a Volánbusz menedzsmentje is csatlakozott, így a vállalati alapítvány jelentős értékű személyes felajánlással kezdi meg új célkitűzéseinek megvalósítását.
 
Együtt. Értük. Érted. E három szó kifejezi, hogy a Volánbusz Magyarország egyik legnagyobb állami tulajdonú közszolgáltatójaként felelősséget vállal valamennyi munkatársáért. Elismerjük erőfeszítéseiket, amelyeknek köszönhetően az egészségügyben és a gazdaság területein nélkülözhetetlen feladatokat ellátó dolgozók eljuthatnak munkahelyükre, majd onnan haza. 
 

AZ EMBERÉRT Alapítvány közhasznú tevékenységet folytat, amelyet bárki támogathat egyszeri vagy rendszeres pénzadománnyal a 10201006-50141250-es bankszámlaszámra, vagy személyi jövedelemadója (szja) 1 százalékának felajánlásával.

 
Utóbbiról több módon is lehet rendelkezni: elektronikusan az e-SZJA webes felületen, az ÁNYK keretprogram segítségével az adóbevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve, vagy attól elkülönítve a 19EGYSZA nyomtatvány kitöltésével, az alapítvány adószámának (18892073-1-43) feltüntetésével. A papíralapú felajánlások postai úton vagy személyesen a NAV ügyfélszolgálatain nyújthatók be a személyijövedelemadó-bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kézzel kitöltve, az e-SZJA felületen kitöltött, majd kinyomtatott nyilatkozati lapon, vagy a 19EGYSZA jelű nyomtatványon, illetve annak adattartalmával megegyező nyilatkozati lapon. Az 1 százalékról történő rendelkezés határideje az adóévet követő év május 20. napja.​ Bankszámlaszámunkra utalással bármikor támogathatók céljaink.
 
A Volánbusz Zrt. és AZ EMBERÉRT Alapítvány kuratóriuma a rászoruló munkavállalók nevében nagy örömmel fogadja és hálásan köszöni a kollégák, illetve a külső támogatók felajánlásait.
 

„AZ EMBERÉRT Alapítvány”
Adószám: 18892073-1-43
Bankszámlaszám: 10201006-50141250
Kuratóriumi elnök: Dr. Pafféri Zoltán
Kuratóriumi tagok: Lőcsei Virág, Kardos János
E-mail: alapitvany@volanbusz.hu