Navigáció átugrása

Adománnyal támogatja a Volánbusz a Peter Cerny Alapítványt

2019. december 13.

Közel 2 millió forint összértékű adományt adott át Dávid Ilona, a Volánbusz elnök-vezérigazgatója Keresztes Györgynek, a Peter Cerny Alapítvány kuratóriumi elnökének csütörtökön, a társaság székházában. A Volánbusz üzemanyag vásárlására használható ajándékkártyákkal járul hozzá a koraszülöttek gyógyításáért 30 éve dolgozó nonprofit szervezet támogatásához.

Az október 1-je óta hatékonyabb, integrált rendszerben működő busztársaság tevékenységének magas színvonalú ellátása mellett fontosnak tartja, hogy jótékony kezdeményezésekhez is csatlakozzon. A busztársaság az üzemanyag-vásárláshoz használt kártyákhoz ez év májusában rendelt pontgyűjtő kártyákat, az ezeken halmozódó pontok későbbi, karitatív célú felhasználásáról a társaság minden gépjárművezetője tájékoztatást kapott. A töltőállomásokon vásárolt normál üzemanyag esetében 1 liter üzemanyag 1 pontot ér, a töltőállomások shopjaiban történő vásárlásnál pedig minden 100 forint után jár 1 pont. A Volánbusz az üzemanyag vásárlására használható ajándékkártyákat a Jónak lenni jó! adománygyűjtő akció keretében ajánlotta fel a Peter Cerny Alapítvány támogatására.
 
Dávid Ilona a pontgyűjtő kártyák átadásakor kiemelte: „Sok édesanya, édesapa dolgozik a Volánbusznál is, így nem kérdés, hogy nálunk is a gyermekek, az ő életük, az ő egészségük áll az első helyen, mi, vezetők pedig igyekszünk családbarát szellemben szervezni, irányítani a kollégák munkáját.”
 
Az adományt köszönettel fogadó nonprofit szervezet nevében Somogyvári Zsolt szakmai vezető úgy fogalmazott: „Közös feladatunk, hogy biztonságosan szállítsuk a gondjainkra bízott embereket; nekünk a koraszülött babákat, az autóbusz-vezetőknek pedig az utasokat kell épségben célba juttatniuk.”
 
A koraszülöttek mentésével foglalkozó Peter Cerny Alapítvány működésének három évtizede alatt 90 kórháznak nyújtott éjjel-nappal elérhető segítséget, főként Budapesten és a főváros kb. 130-140 km sugarú körzetében. Az alapítvány munkatársai az indulás óta csaknem 80 ezer koraszülött és beteg újszülött mentését és szakszerű szállítását végezték el, több mint 16 ezer esetben támogatták mesterségesen, géppel a légzést, több mint 1400 alkalommal végeztek szülőszobai vagy más helyszínen történő újraélesztést, és azt 90 százalékban sikeresen fejezték be. Tevékenységüknek köszönhetően az általuk ellátott területen közel 12 ezrelékkel csökkent a születés körüli halálozás.
 
Az október 1-je óta egységes, integrált rendszerben működő Volánbusz a munkavállalók számát tekintve Magyarország harmadik legnagyobb állami vállalata, országos szinten közel 6500 járművel. A karitatív célú pontgyűjtő akció a Volánbusz munkatársait is összekovácsolta, és rámutatott, hogy a segítségnyújtáshoz sokszor nem kellenek nagy dolgok: ha megvan a jó szándék, a tenni akarás, sok kicsi is sokra mehet.
 
A képen egy koraszülött mentőautó, valamint egy autóbusz látható.
 
A képen Dávid Ilona átadja az üzemanyag-ajándékkártyát a Peter Cerny alapítványnak
 
Volánbusz Zrt.